steaua bucurești - astra giurgiu

Avancronică: Steaua București – Astra Giurgiu

Etapa 10 e aici. Steaua București primește vizita celor de la Astra Giurgiu, echipă despre care se poate vorbi foarte mult în acest sezon. Meciul Steaua – Astra e programat pentru data de 16 octombrie, ora 15:00. Partida va avea loc pe stadionul Steaua. Va fi transmisă de Digi, Look și Telekom.

Astra Giurgiu e în picaj. Nu ar trebui să joace în Liga 2

Ce e de spus despre Astra Giurgiu? Poate prea multe. A câștigat titlul în 2016, a retrogradat în Liga 2 anul trecut, acum pare să fie în pragul desființării. Totul din cauza unor probleme financiare pe care FRF a ales să le ignore.

Steaua Liberă a prezentat această poveste într-un articol publicat luna trecută.  FRF a ale să ignore problemele Astrei și să tot depuncteze echipa din Giurgiu. Așa a ajuns Astra să aibă în clasament -2 puncte, în ciuda faptului că, în primele 9 etape, a câștigat 3 meciuri și a făcut 3 egaluri.

Fără aceste penalizări, Astra ar fi ocupat acum locul 10 în clasament, nu ultimul loc. Cumva, parcă ai vrea să îi feliciți pe jucătorii și antrenorii acestui club, pentru că nu se dau bătuți, în ciuda acestor probleme foarte mari. Însă, oricât de mult s-ar lupta ei, e degeaba. Pentru că cei din conducerea clubului nu luptă deloc.

E de așteptat ca Astra să mai primească și alte depunctări. Așa știe FRF să aibă grijă de sănătatea fotbalului românesc. În loc să încurajeze echipele sănătoase, care funcționează corect, federația ține artificial în viață cluburi pe care ar trebui să le excludă din competițiile sale. E adevărat că jucătorii și antrenorii Astrei nu ar merita asta, însă care e mesajul pe care FRF îl trimite către conducătorii de 2 lei? Doar unul singur: Faceți ce vreți, nouă nu ne pasă! În aceste condiții, nu putem spera să avem vreodată un fotbal sănătos.

Atenție, Steaua! Astra are colți!

Pentru băieții lui Oprița, locul din clasament ocupat de Astra nu ar trebui să conteze. Chiar dacă echipa din Giurgiu nu se numără printre forțele Ligii 2, în niciun caz nu este o echipă de ultimul loc. Astra are colți, chiar dacă nu foarte mulți, și nu se teme să muște. Meciul acesta trebuie așadar să fie tratat cu maximă seriozitate.

În ultimele 5 meciuri, Astra a obținut o victorie (Brașov SR), 2 egaluri (CSC Șelimbăr și Unirea Slobozia) și 2 înfrângeri (Unirea Dej și Ripensia Timișoara).

Echipa folosită cu FC Brașov SR

Moroz – R. Zamfir, Ad. Stoian, Tib. Giuroiu, Y. Fatai (Gab. Șerban 58′), C. Danciu (Gavîrliță 84′), Buliga, Banu, Dr. Gheorghe (cpt.)(Brăilă 72′), I. Zaharia (Rob. Lică 84′), Cl. Dragu (Adeshina 58′)

Rezerve neutilizate: Mih. Cotolan – Gab. Dumitrașcu, Al. Giuroiu, D. Vasilescu

Antrenor: Florin Stîngă

Steaua București se pregătește de ”play-off”

Pentru Steaua, meciul cu Astra e ultimul meci ”normal”, înainte de a intra în ceea ce ar putea fi numit un play-off al Ligii 2. După meciul de mâine, Steaua va întâlni în următoarele 4 etape chiar echipele de pe primele 4 locuri: Petrolul, Concordia, Hermannstadt și U Cluj.

E astfel foarte important ca jucătorii lui Daniel Oprița să câștige și să facă un meci bun cu Astra. Dacă va câștiga sau va obține rezultate bune și în următoarele 4 meciuri, care chiar pot fi considerate un fel de ”play-off” pentru ”militari”, Steaua va deveni cu siguranță favorita numărul 1 la promovarea în Liga 1.

Pentru partida cu Astra, Oprița nu are probleme de lot.

Echipa probabilă:

1. Raul Bălbărău – 18. George Călinţaru, 55. Walace, 4. Dean Beţa, 13. Adrian Ilie – 88. Adi Popa, 27. Ștefan Pacionel, 8. Valentin Bărbulescu, 15. Claudiu Donose – 77. Bogdan Chipirliu, 11. Dragoș Huiban.

Forza Steaua!