daniel ghiță gsp

Cu aproape un sfert de milion de urmăritori în spate, Daniel Ghiță sperie GSP-ul

Vă spunem de la început că nu încercăm prin acest articol să îl apărăm pe Daniel Ghiță. Conflictul dintre el și Gsp ne interesează doar pentru că arată din nou cum procedează această publicație și ce caută de fapt. La Gsp, e mai puțin important adevărul. Ce e important, e click-ul.

Astăzi, Gsp a publicat un articol destul de slab, în care l-a criticat pe Daniel Ghiță, fost kickboxer, actual deputat PSD, pentru ceea ce a scris în CV-ul său. De obicei, astfel de articole sunt destul de interesante. Asta deoarece cei mai mulți oameni politici din România mint cu nerușinare în ele, trecând acolo minciuni foarte grave.

Ce fel de minciuni? Minciuni legate de pregătirea celor care ajung în poziții de putere în țara noastră. De ce sunt grave aceste minciuni? Pentru că ele îi prezintă pe acești incapabili drept experți în anumite domenii. Cu aceste CV-uri, ei ajung să conducă sau să facă parte din diferite comisii, ministere, etc. Astfel, un om total nepregătit, care poate că a fost șofer de taxi toată viața sa, poate ajunge ministru al transporturilor. Urmările sunt, evident, dezastruoase.

Daniel Ghița a înflorit o carieră frumoasă, pe care nu ar fi trebuit să o înflorească

Cum am spus deja, un astfel de articol poate să fie foarte interesant. Articolul despre Ghiță, însă, a arătat mai degrabă ca o încercare de a-l ataca și umili pe fostul sportiv. Ghiță nu minte în CV-ul său. Înflorește. Pretinde că a fost campion mondial la kickboxing, în competițiile organizate de compania Glory.

Cum Glory este doar una din mai multe companii care se ocupă cu organizarea de evenimente din domeniul kickboxingului, a spune că ești campion mondial e automat o minciunică, pentru că expresia ”campion mondial” înseamnă cel mai bun din lume. Însă sportivii care luptă în campionatele Glory pot să fie doar cei mai buni dintre sportivii care participă la aceste campionate. Nu pot să fie cei mai buni din lume, pentru că Glory nu include toți sportivii din lume.

Doar de aici, Gsp putea să tragă concluzia că asta nu e o știre. La fel cum nu e o știre faptul că Daniel Ghiță și-a scris CV-ul cu foarte multe greșeli. Parlamentul României e plin de analfabeți.

Ca sportiv, Daniel Ghiță a avut parte de o carieră foarte frumoasă. Este, poate, cel mai bun kickboxer din istoria României. Nu ar fi avut nevoie să își înflorească CV-ul. Ceea ce a scris el acolo, însă, nu reprezint o problemă. Ar fi fost o problemă dacă ar fi scris că a terminat facultatea de medicină și că, atunci când vorbește despre vaccinuri, vorbește în calitate de medic. Dar Ghiță nu a făcut asta. Doar s-a lăudat mai tare cu ceea ce chiar a realizat. 

Și nimeni nu poate nega faptul că Daniel Ghiță chiar a fost un sportiv foarte bun. 

Gsp s-a speriat de impactul pe care îl au cuvintele lui Daniel Ghiță, nu de amenințările închipuite

Cum era normal, Daniel Ghiță a scris pe pagina sa de Facebook o postare prin care le-a bătut obrazul celor de la Gsp și prin care i-a acuzat pe cei de acolo că ”sunt plătiți să denigreze sportivii români”. Cum era de așteptat, ziaricii gsp au sărit imediat. Au preluat postarea, au preluat și un comentariu al unui urmăritor de-al lui Ghiță, care ar fi spus că ziariștii trebuie puși la punct, și au făcut un articol mincinos!

Da, Gsp a publicat un articol al cărui titlu sugera că Daniel Ghiță ar vrea să îi ”pună la punct” pe jurnaliști: ”Cum răspunde Daniel Ghiță dezvăluirilor GSP despre CV-ul lui de deputat: „Jurnaliștii trebuie puși la punct” » Nu mai spune că a fost campion mondial, ci doar lider al unei ierarhii

Mai jos, puteți vedea o captură de ecran a articolului înainte și după actualizare. Pentru că Gsp, în cele din urmă, a actualizat titlul pentru ca cititorii să nu mai înțeleagă că Ghiță ar fi vrut să îi pună la punct pe ziariști.

daniel ghiță gsp

De ce a procedat Gsp în acest fel? În primul rând a făcut-o pentru click-uri. Cine nu ar apăsa pe un titlu care sugerează că un fost sportiv vrea să bată jurnaliști?! Însă Gsp a mai avut un motiv pentru a publica un articol cu un titlu care îi afectează imaginea lui Daniel Ghiță: s-a sperat de cei aproape un sfert de milion de urmăritori ai fostului sportiv. 

La 3 ore distanță de la publicare sa, postarea lui Daniel Ghiță a strâns peste 1400 de like-uri, peste 260 de comentarii și 52 de distribuiri. Iar aceste cifre vor continua să crească. În comparație, cele mai multe postări ale Gsp strâng foarte rar peste 20 de like-uri. De comentarii și distribuiri nu are rost să discutăm.

E amuzant să vezi cum gesepiștii se dau victime

Da, Gsp s-a speriat de numărul mare de urmăritori ai lui Ghiță. S-a speriat că aceștia ar putea să creadă ceea ce a spus fostul sportiv despre ziariștii Gsp, și anume că sunt ”plătiți să denigreze sportivii români”. Noi nu știm dacă sunt plătiți sau nu, dar cu siguranță unul din obiectivele jurnaliștilor de la Gsp este denigrarea anumitor sportivi și a anumitor cluburi.

A făcut-o angajatul gesepist Buzărin, în ultimele 12 luni, cu clubul Steaua. E adevărat, Buzărin nu a scris acele opinii în Gsp, ci pe alt site, dar tot jurnalist al Gsp a fost și când a spus că Steaua București a pus ”la cale o promovare frauduloasă cu ajutorul arbitrajului”. Avea dovezi? Nu. A murdărit imaginea Stelei? Da.

Și n-a fost singurul. Răureanu, alt angajat gesepist, a scris un articol plin de informații greșite despre Steaua, prin care încerca să îl atace pe George Ogăraru și să murdărească imaginea Stelei:

”După ce au reînființat echipa Steaua București ca un departament din Ministerul Apărării Naționale, oamenii din CSA s-au gândit că ar merge să mute chiar toată societatea înapoi în 1947, la începutul comunismului și al stelismului în România.” – Răureanu, în articolul „Ieșiți de pe teren! Ați promovat!”.

Nimic din ce e scris în paragraful de mai sus nu e adevărat. Iar articolul conține multe astfel de paragrafe, în care se vorbește despre ”tovarășul Ogăraru”, ”spiritul lui Valentin Ceaușescu”(cu sens negativ) și prin care încearcă să scuze un atac rasist de-al lui MM Stoica.

Acum, Gsp se dă victimă. Așa procedează agresorul mereu, atunci când dă peste cineva mai puternic. Iar Ghiță, cu cei aproape 250.000 de urmăritori ai săi, nu e deloc un adversar ușor, care să stea și să încaseze. Cu doar câteva cuvinte, poate tăia o porție destul de bună din traficul gesepist.