petrolul steaua 0-0

Petrolul Ploiești – Steaua București, 0-0 (0-0)

Petrolul Ploiești – Steaua București s-a jucat pentru a treia oară în acest sezon. Un meci bun, între două echipe de valori apropiate, care le-a oferit spectatorilor spectacolul fotbalistic pe care îl așteptau.

Petrolul: R. Avram – Sg. Pîrvulescu, Meijers, Huja, Țicu (cpt.) – Cebotaru, Seto – M. Bratu (Mih. Constantinescu 70′), Tucaliuc (Jarovic 46′), Cioiu (Dr. Gheorghe 70′) – Măzărache (Velisar 81′)

Rezerve neutilizate: Moroz – Pashov, V. Lică, Boțogan, Prejmerean

Antrenor: Nicolae Constantin

Steaua: H. Iancu (cpt.) – D. Oroian, Walace, Beța, Al. Zaharia – Val. Bărbulescu (Buhăescu 84′), Șt. Pacionel – Ad. Popa (Răsdan 90+3′), Enceanu (Măd. Mihăescu 62′), Em. Pacionel – Chipirliu (Huiban 90+3′)

Rezerve neutilizate: Bălbărău – Donose, Ad. Ilie, Cl. Dragu, Bactăr

Antrenor: Daniel Oprița

Împinși de la spate de un stadion destul de plin, ploieștenii au controlat startul partidei. Știind că presiunea e pe adversar, steliștii au preferat să joace la așteptare, încercând să prindă adversarul pe contre.

Prima mare ocazie i-a aparținut Stelei. În minutul 19, Chipirliu a trimis pe lângă, din 16 metri. A urmat însă cea mai controversată fază a meciului. În minutul 21, Pacionel a ajuns într-o poziție de 1 la 1 cu portarul Petrolului. L-a driblat iar acesta l-a faultat. Faza a avut loc la marginea careului. Dacă nu ar fi fost faultat, Pacionel ar fi rămas cu toată poarta în față. Ar fi marcat cu siguranță.

Un astfel de fault cere de obicei cartonașul roșu. Arbitrul Florin Andrei a dat însă doar galben, pe motiv că undeva, în lateral, în careu, mai era prezent un jucător ploieștean. 99 din 100 de arbitri ar fi dat roșu. Steaua, din păcate, a avut ghinionul să dea peste acel 1 din 100.

Până la finalul primei reprize, cele două echipe și-au împărțit ocaziile, jocul fiind unul echilibrat. Trebuie să îl lăudăm pe Horia Iancu, pentru o intervenție excelentă din minutul 26. Portarul stelist le-a refuzat atunci petroliștilor un gol pe care probabil că tot stadionul l-a văzut ca și făcut.

Nicio diferență între locul 1 și locul 4

Ocupanta primului loc, Petrolul Ploiești, a jucat în acest weekend cu echipa de pe locul 4, Steaua București. Într-o parte avem un club cu un buget serios, care a anunțat încă de la începutul sezonului că vrea promovarea, care a investit pentru a îndeplini acest obiectiv. De partea cealaltă, Steaua nu a dat niciun ban pe jucătorii săi. Transferuri nu a prea făcut iar la începutul sezonului chiar comandantul interimar al clubului a spus că nu vrea promovarea. Cu toate acestea, pe terenul de fotbal nu a fost nicio diferență între cele două echipe.

Repriza secundă a continuat la fel, cele două echipe blocându-se reciproc. În minutul 71, Țicu l-a tras de tricou pe Chipirliu, pentru a opri atacul stelist. A primit al doilea galben și a fost eliminat.

Steaua s-a mulțumit însă cu egalul. În minutul 95, ”militarii” ar fi putut marca, dar șutul lui Pacionel I, în formă foarte bună din nou, a fost respins în corner. Meciul Petrolul Ploiești – Steaua București s-a terminat la egalitate, 0-0. Este un rezultat foarte bun pentru Steaua, care merge la 6 puncte distanță de Concordia, cu 3 etape înainte de final. În acest moment, e aproape imposibil ca Steaua să mai piardă locul 4. Asta înseamnă că Steaua București va merge la barajul pentru promovarea în Liga 1!