Steaua U Cluj

Avancronică: Steaua București – U Cluj

În această etapă, contra celor de la U Cluj, Steaua București își poate asigura și matematic locul 4, ultimul care duce la barajul de promovare în Liga 1. Meciul are loc miercuri, 4 mai, pe stadionul Steaua.

Deși mai sunt 3 etape din acest play-off de promovare în Liga 1, Steaua București poate considera deja că are în buzunar locul 4. Concordia Chiajna e într-o formă foarte slabă și nu poate spera să câștige toate cele 3 meciuri rămase. Și chiar dacă le-ar câștiga, tot nu ar fi destul. Ar mai fi nevoie ca Steaua să câștige cel mult un punct din cele 9 rămase în joc.

E însă puțin probabil ca acest scenariu să se întâmple. Steaua joacă acasă două din cele 3 meciuri rămase. Unul dintre acestea, e cu Unirea Slobozia, codașa play-off-ului.

Presiunea e pe U Cluj

Clujenii vin în Ghencea cu foarte mare presiune pe umeri. Înainte de etapa trecută și mai ales după ce au demolat Petrolul, au visat la primul loc. S-au împiedicat însă de Unirea Slobozia (pentru a doua oară în acest play-off) și au căzut pe locul 3.

În această etapă, Hermannstadt joacă acasă, cu Petrolul. Dacă sibienii câștigă și dacă U pierde în Ghencea, formația din Cluj poate să se îndepărteze și mai mult de primele 2 locuri care duc direct în Liga 1. E așadar ușor de înțeles de ce oaspeții noștri vor juca sub presiune.

Steaua, în schimb, joacă fără nicio presiune. Băieții lui Oprița știu că e greu să mai piardă locul 4. Cu Petrolul, etapa trecută, și-au urmărit interesul. Au jucat pragmatic, încercând să evite accidentările. Au jucat la egal și au obținut egalul, spre disperarea clubului din Ploiești, care a văzut cum distanța față de locul 2 s-a scurtat și mai mult.

Acum, U Cluj e în situația ploieștenilor. În funcție de rezultatul din partida de la Slobozia, Steaua poate decide cum să joace. În cazul în care Concordia termină la egalitate, Steaua își permite să joace la egal. În cazul în care pierde, poate băga chiar și juniorii. Dacă Concordia pierde cu Unirea Slobozia, Steaua are locul 4 asigurat matematic.

Echipa folosită de U Cluj în eșecul cu 1-2 cu Unirea Slobozia: Gorcea – Romeo (Haită 56′), Gugu, D. Ispas, Dobrescu – I. Filip (Balgiu 56′), Romario Pires (cpt.) – Hofman (M. Ciobanu 46′), Ribeiro (Ely Fernandes 46′), Tescan – Val. Alexandru (Boiciuc 70′).

Daniel Oprița poate folosi în partida cu U Cluj aproape tot lotul. Doar Bustea este indisponibil. Cel mai probabil, mijlocașul nu va mai juca în acest sezon.

Cu U Cluj, Steaua ar putea folosi următorul prim 11: H. Iancu (cpt.) – D. Oroian, Walace, Beța, Al. Zaharia – Val. Bărbulescu, Șt. Pacionel – Ad. Popa, Enceanu, Em. Pacionel – Chipirliu

Partida Steaua București – Universitatea Craiova va avea loc miercuri, 4 mai, de la ora 19:00. Meciul va fi transmis pe Prima Sport, Digi și Orange.

Forza Steaua!