florin talpan

Cu suporterii steliști alături, Florin Talpan se pregătește de victoria finală

Ar fi frumos să fie victoria finală, dar cel mai probabil nu va fi. Judecătorii au decis azi să amâne un verdict în procesul pentru palmaresul Stelei pentru data de 16 martie. O decizie finală în această lună va rezolva problema palmaresului, dar probabil că nu va însemna sfârșitul războiului dintre Steaua și FC Fcsb. Dar Florin Talpan va lupta mai departe.

Colonelul Talpan a fost susținut la înfățișarea de astăzi de un număr mare de suporteri steliști, care au ținut neapărat să fie alături de el, la acest proces destul de important. Prezența lor s-a văzut în atitudinea lui Florin Talpan. Colonelul stelist a fost mai optimist, a părut învigorat. Susținerea suporterilor a fost ceea ce i-a lipsit în tot acest război!

Ce s-a întâmplat la procesul de azi

La fel ca și până acum, armata de avocați fecesebiști a încercat să îi inducă în eroare pe judecători. Au vorbit despre coeficientul UEFA, care, în mințile lor, ar fi dovada că FC Fcsb e Steaua. Au uitat însă să spună că părerea unei firme private, precum UEFA, este irelevantă în acest caz.

Dacă UEFA îi atribuie unui club coeficientul altui club, asta nu înseamnă că primul club este al doilea club. Poate însemna că UEFA a fost înșelată sau că a comis o greșeală. Dar în niciun caz nu înseamnă că această atribuire de coeficient este o dovadă clară a identității unui club.

În timpul procesului, Florin Talpan a încercat să le atragă atenția judecătorilor că avocații fcsbiști vor doar să inducă în eroare.

Noi am demonstrat că palmaresul aparține clubului STEAUA. Există înscrisul la dosar prin care Becali cere acordul pentru revendicarea mărcii atunci când a înscris echipa. Ei vor să profite de acest brand, ei sunt înființați în 2003. Nu e nicio legătură între noi și ei. Ce e clar e că scopul recursului nu e rejudecarea cauzei. E vorba de a verifica dacă există motive de legalitate a recuratei. Doamna președinte, cerem să respingeți ca fiind inadmisibil” a spus Florin Talpan în sala de judecată.

Acesta a dat și alte declarații, după ce a părăsit tribunalul:

„A fost bine, vă dați seama, suntem mulți, e un dosar foarte greu, presiunea e foarte mare, dar am încredere că voi câștiga pentru că știți foarte bine că în tot ceea ce am făcut până acum am pus foarte mult suflet. Eu zic că voi câștiga, pentru că Fcsb nu are cum să fie continuatoarea Clubului Sportiv al Armatei Steaua și să dețină palmaresul, este un club fondat în anul 2003. Am și depus la dosar două adrese semnate de către Ministrul Sportului în care chiar ei spun lucrul acesta. Din probele depuse de către mine la dosar rezultă foarte clar că noi deținem palmaresul echipei de fotbal așa cum e prezentat el pe perioada 1947 – 1998.

Procesul a fost foarte greu. Presiunea este foarte mare, aseară nu am dormit, pentru că nu pot să dorm, e o presiune uriașă, având în vedere că este un bun al statului pe care mă lupt să îl recuperez. Nu a fost luat niciodată, dar mă lupt pentru el, unii și-l asumă pe nedrept. Există hotărâri pronunțate de către instanțele de judecată pe care cei de la Fcsb nu le respectă. Sunt numai hotărâri care au fost date și ei le încalcă! Ei au încercat să inducă în eroare.

Le mulțumesc suporterilor pentru susținere. Pentru suporteri am făcut totul și pentru statul român. Nu este corect ce se întâmplă. Coeficientul UEFA nu este un argument. Nu are nicio relevanță. Ei practic recunosc în continuare că abuzează de această marcă și în continuare nu este ok. O să mai explic odată ceea ce am scris în întâmpinare și în apărările formulate, sunt convins că voi câștiga. Eu merg numai la victorie, nu pot să merg altfel.

După ce vom câștiga, cred că se va schimba totul în bine pentru această echipă, Steaua București. O să încerc să fac mai multe pentru această echipă, ca să promoveze. Ea are drept de promovare. Numai că toată presa încearcă să inducă lumea în eroare. Eu am soluția pentru promovare, știu ce trebuie făcut, dar problema este că nu am o susținere din partea clubului.

Când am venit la Steaua, în 2002, CSA Steaua se subordona direct Ministrului. Era soluția cea mai viabilă, comandantul clubului se putea duce la Ministru și putea rezolva foarte multe. Funcția comandantului era de general, nu de colonel, nu să te duci să te milogești de alte persoane care nu au nicio treabă cu sportul. 

Nu apar în fața presei persoane din club pentru că nu știu ce să spună! Mie mi-este scârbă să fie în jurul meu foarte mulți oameni care, să nu folosesc un termen dur, sunt incompetenți! Dar văd că la nivelul întregii societăți, în funcțiile de conducere, sunt numai incompetenți! Și pe mine mă deranjează lucrul acesta. Vă spun lucrul acesta și las instanța să se pronunțe”, a mai spus Florin Talpan.

Procesul pentru recunoașterea palmaresului Stelei ar fi trebuit să fie unul ușor, soluționat repede de instanță. A fost prelungit însă foarte, foarte mult. Și nimeni nu s-a sesizat niciodată. Așa cum nimeni nu s-a sesizat în ciuda faptului că FC Fcsb încalcă niște decizii judecătorești.

Mai mult ca oricând, Florin Talpan trebuie susținut acum!

A fost bine că suporterii s-au mobilizat și că au mers la tribunal alături de domnul colonel. Dar susținerea lor nu trebuie să se oprească aici. Aceasta trebuie să continue și în săptămânile și lunile importante.

Deși procesele contra FC Fcsb vor continua, avem posibilitatea în următoarele luni să rezolvăm două mari probleme:

  1. Discuția despre identitate
  2. Promovarea în Liga 1

Florin Talpan este cheie. El este cel care poate rezolva aceste probleme astfel încât să îi fie bine Stelei. Din acest motiv, trebuie să fie susținut de către toată lumea, de la suporteri, la conducerea clubului. Cei care nu vor să îl susțină pe Talpan, să plece!

Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni comandantul interimar Bichir să îi ofere lui Florin Talpan toate resursele necesare pentru a câștiga procesul pentru palmares dar și pentru a merge la TAS, unde să prezinte cazul Stelei și să obțină promovarea în Liga 1. Fără asocieri, fără îmbogățirea altor indivizi care vor să îi facă rău Stelei. Așteptăm o poziție oficială a domnului Bichir în următoarele zile. Așteptăm o declarație dată de dumnealui, în care să confirme că a început mobilizarea tuturor resurselor de care Florin Talpan are nevoie pentru a câștiga aceste procese. În cazul în care domnul Bichir nu va face acest lucru, îi cerem să își înainteze demisia!