unirea slobozia steaua

Unirea Slobozia – Steaua București, 2-2 (1-1)

În ciuda meciurilor bune făcute în amicalele din această iarnă, Steaua București a jucat incredibil de slab în prima partidă oficială din acest an, contra celor de la Unirea Slobozia. Partida s-a terminat cu scorul de 2-2.

Unirea Slobozia: Păduraru – Ibrian, I. Dinu (Perju 21′), Gab. Lazăr, C-tin. Toma (cpt.) – Coadă, Prejmerean (Ekollo 46′) – Bujor (Boțogan 87′), Silaghi (Bolohan 46′), Afalna – Cip. Rus (Golda 75′)

Rezerve neutilizate: Contra – Dorobanțu, Ben Levy

Antrenor: Costel Enache

Steaua București: Dincă – Drăghici, Beța, Al. Sabău, Ad. Ilie – Ad. Popa (Corbu 75′), Bărbulescu (cpt.)(Mihăescu 78′), Șt. Pacionel (Enceanu 46′), Bodișteanu (D. Oroian 89′) – Mahadi, Chipirliu

Rezerve neutilizate: H. Iancu – Balgiu, Ciocoteală, Trică, Dav. Matei

Antrenor: Daniel Oprița

Începutul de meci le-a dat speranțe steliștilor. Chiar la primul atac serios, aceștia au reușit să schimbe tabela. Era minutul 4, Bodișteanu a centrat de pe stânga, Mahrez a sărit la cap și i-a păcălit pe adversari. Portarul Păduraru a boxat mingea, dar a trimis-o în pieptul lui Dinu, de unde mingea a sărit în poartă. Unirea Slobozia – Steaua, 0-1.

A fost un început perfect pentru Steaua, dar jocul echipei lui Oprița s-a terminat acolo. În loc să se folosească de acest avantaj, steliștii au părăsit mental partida. Le-au permis adversarilor să atace, să domine iar aceștia au profitat.

În minutul 25, după mai multe bâlbâieli ale defensivei steliste, care a jucat sub orice critică în această partidă, mingea ajuns la Ciprian Rus, cel mai important om de gol al Unirii, lăsat inexplicabil singur, iar acesta a marcat din 5 metri. Unirea Slobozia – Steaua, 1-1.

Până la pauză, nu s-a mai marcat, dar jocul Stelei a continuat să fie penibil. Nu doar că fazele de poartă au lipsit, dar jucătorii steliști au părut că joacă pe vârfuri. Le-a fost teamă să intre la adversari, nici măcar nu i-au marcat. Doar lipsa de valoare a Unirii și probabil teama de a nu primi gol înainte de pauză au făcut ca băieții lui Costel Enache să nu marcheze.

Fițe, neatenție, aere de vedetă în repriza secundă la Unirea Slobozia – Steaua București

Repriza secundă a fost chiar mai slabă. Steaua a avut însă noroc din nou. Bolohan l-a faultat pe Chipirliu în careu, după ce atacantul stelist a trimis penibil peste poartă, așa că arbitrul a arătat penalty. Chipirliu a bătut lovitura de la 11 metri, a ratat-o, dar mingea respinsă de portar a ajuns cu noroc la el. A treia încercare a fost însă cu noroc pentru atacantul stelist. Cu poarta goală în față, acesta nu a ratat. Unirea Slobozia – Steaua, 1-2.

Și a părut că Steaua poate lua toate cele 3 puncte. Așa a părut, dar doar pentru 2 minute. În minutul 58, Unirea Slobozia a primit un corner. Toma a centrat, mingea a ajuns la Perju, lăsat în totalitate liber la colțul lung, iar acesta a trimis mingea în poartă, printre Chipirliu (aflat lângă bară, deși e unul dintre fotbaliștii înalți din lot) și Dincă (bătut în cuie pe linia porții). Unirea Slobozia – Steaua, 2-2.

Nici după al doilea gol încasat, Steaua nu a dat drumul la joc. Tot pe vârfuri, tot ca niște vedete, cu cordeluțe și codițe, tot cu pase înapoi. Din fericire, Unirea Slobozia nu a învățat nimic din meci. Mentalitatea de echipă mică nu i-a lăsat să vrea mai mult. La cum a jucat Steaua, dacă ar fi vrut, ar fi putut obține victoria.

Și chiar o puteau obține pe final, când apărarea Stelei a gafat din nou. În minutul 90, Bolohan i-a pasat lui Golda, nemarcat, la 10 metri de poartă. Acesta a preluat și a tras. Mingea l-a lovit pe Corbu, a ricoșat în bară și de acolo a ajuns norocos în brațele lui Dincă, bătut din nou în cuie pe linia porții.

O fază controversată a avut loc în minutul 82, când Chipirliu a fost faultat pe linia careului, arbitrul acordând lovitură liberă, nu penalty. Asta nu este însă o scuză pentru cele 2 puncte pe care Steaua le-a pierdut azi. De fapt, la cum a jucat, echipa noastră se poate considera norocoasă că a scăpat neînvinsă.

Vom pierde primul loc, dacă vom continua să jucăm la fel

Apărarea sa a fost vraiște, jocul de pase nu a mers, mijlocul a fost leneș iar atacul lipsit în totalitate de concentrare. Pe scurt, Steaua a jucat ca o echipă de pe locul 15, nu ca liderul campionatului. Căderea Stelei din ultimele meciuri este incredibilă. După ce a părut că nu va avea nicio problemă să câștige acest sezon de Liga 2, că va intra în play-off la o distanță mult prea mare de celelalte adversare, ca să mai conteze meciurile directe, Steaua a pierdut avantajul câștigat. L-a pierdut în doar câteva meciuri. Meciuri foarte slabe, în care jucătorii nu au jucat nimic.

Dar este căderea asta inexplicabilă sau explicabilă? Parcă ne vine să ne uităm spre minister…

În cel mai rău caz, golaverajul va păstra Steaua pe primul loc și după această etapă, în care Oțelul joacă la Slatina și Iașiul primește vizita celor de la Șelimbăr. Dar pentru cât timp?