steaua minaur 3-0

Steaua București – Minaur Baia Mare, 3-0 (1-0)

În ciuda faptului că a jucat acasă, cu echipa de pe locul 18, Steaua București a făcut din nou un joc slab, chinuit. Din fericire, a reușit să câștige toate cele 3 puncte puse în joc.

Steaua București: Dincă – Drăghici, Beța, Mihăescu, Ad. Ilie – Ad. Popa, Bărbulescu (cpt.)(Balgiu 46′), Enceanu (Dav. Matei 90′), Bodișteanu (Corbu 90′) – Kayondo (Trică 73′), Chipirliu (Șt. Pacionel 84′)
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Ciocoteală, D. Oroian, Em. Pacionel
Antrenor: Daniel Oprița

Minaur Baia Mare: R. Avram – Ct. Alexe, Al. Iacob, Mondragon (cpt.), Ius. Neacșu – P. Ivanovici (Jarovic 46′), Donca (Ciocan 46′), Gneba (Raph. Stănescu 78′), Chinde (Chitaș 71′) – Rotar (D. Matei 46′), Berisha
Rezerve neutilizate: Al. Costache – Rz. Lazăr, Al. Stoian, S. Iosif
Antrenor: Mihai Iosif

Cum era normal, Steaua a pornit meciul în atac. Prima ocazie a partidei a venit în minutul 8, când Mihăescu a trimis pe lângă poarta lui Avram. A fost un semn, pentru că același Mihăescu, folosit fundaș în partida cu Minaur Baia Mare, a și marcat pentru Steaua în minutul 29. Popa a bătut foarte bine un corner de pe dreapta, Mihăescu s-a înălțat în careu, a ajuns la minge înaintea portarului Avram și a trimis-o cu capul în poartă. Steaua București – Minaur Baia Mare, 1-0.

Golul din minutul 29 ar fi trebuit să îi facă Stelei viața mult mai ușoară. Din păcate, echipa condusă de Oprița a părut să părăsească arena din Ghencea. Și nu doar că jocul Stelei a scăzut în intensitate și calitate, dar cei de la Minaur pornit ei în ofensivă, într-o încercare de a egala. În minutul 36, Ivanovici profită de o respingere greșită a lui Mihăescu și trage de la 20 de metri. Din fericire, Dincă prinde.

Prima repriză s-a terminat cu Minaur în atac, însă tabela a rămas neschimbată.

Joc chinuit în a doua repriză

Steaua a făcut o a doua repriză foarte slabă, mai ales dacă ținem cont de valoarea scăzută a adversarului. Deși a preluat controlul partidei, echipa lui Oprița a părut să joace fără vlagă. Cu un joc lent, fără creativitate, atacurile Stelei au fost lente previzibile și ușor de blocat. Fazele periculoase la poarta lui Avram au fost foarte puține. Kayondo putea obține un penalty în minutul 55, dar a preferat să continue faza, deși a fost faultat de portarul Minaurului, și tot el a avut o mare ocazie în minutul 61. Atât. Prea puțin.

S-a făcut totuși 2-0, pe final de repriză. În minutul 88, Enceanu a degajat lung o minge din propria jumătate, Popa a urmărit-o, și-a folosit viteza pentru a ajunge în situație de 1-1 cu portarul Avram și l-a executat pe acesta cu sânge rece. Steaua București – Minaur Baia Mare, 2-0.

Meciul s-a terminat însă cu scorul de 3-0 pentru Steaua. În minutul 93, la ultimul atac al partidei, juniorul de 16 ani, David Matei, i-a pasat printre lu Atanas Trcică, iar fiul fostului nostru jucător a înscris fără emoții. Steaua București – Minaur Baia Mare, 3-0, dar scorul nu spune întreg adevărul acestei partide.

Steaua a câștigat cele 3 puncte din partida cu Minaur Baia Mare și a trecut din nou pe primul loc în Liga 2. Pentru steliști urmează ultimul meci din sezonul regulat. Săptămâna viitoare, aceștia vor face deplasarea la Timișoara, pentru a juca cu Ripensia, echipa de pe locul 17.