ripensia - steaua 0-2

Ripensia Timișoara – Steaua București, 0-2 (0-0)

Cum am anticipat în avancronica meciului Ripensia – Steaua, echipa lui Oprița nu a avut parte de o deplasare ușoară la Timișoara. Ripensia a luptat ca o echipă care se bate pentru play-off, nu pentru evitarea retrogradării, făcând ca Steaua să muncească din greu pentru victorie.

Ripensia: I. Rus – Zamfirescu, Butnărașu, Gladun, C. Lungu – Stoi (cpt.) – Sofran (Rob. Stoica 82′), Vidrăsan (P. Nistor 61′), Rz. Morariu (Cracea 69′), Dav. Ciurel (Vl. Moraru 61′) – Mih. Ene (Andreaș 82′)
Rezerve neutilizate: Lăpădat – Țieranu
Preparator fizic: Iulian Muntean / Antrenor: Roberto Ivan

Steaua: H. Iancu (cpt.) – Corbu, Beța, Mihăescu, Ad. Ilie – Enceanu (Dav. Matei 76′), Balgiu, Bodișteanu (Em. Pacionel 86′) – Trică (Șt. Pacionel 76′), Chipirliu, Kayondo (Dr. Gheorghe 46′, D. Oroian 66′)
Rezerve neutilizate: Dincă – Ciocoteală, Bărbulescu, Al. Sabău
Antrenor: Daniel Oprița

Din nou, o primă repriză jenantă pentru Steaua

În ciuda diferenței imense din clasament (înaintea acestei etape, Steaua era pe 1, în timp ce Ripensia era pe 17), prima repriză a fost echilibrată. A fost mult mai echilibrată decât ar fi fost normal să fie, pentru că diferențele dintre Steaua și Ripensia sunt destul de mari.

Chiar și-așa, echipa lui Oprița a jucat slab, ceea ce ar trebui să îi ridice semne de întrebare antrenorului stelist. Atacul a fost din nou modest, apărarea penibilă iar mijlocul aproape inexistent. Dar poate cel mai deranjant lucru a fost faptul că Ripensia a avut ocazii la poarta Stelei. Ocazii. Pluralul. Adică mai multe. Unele au fost chiar ocazii mari de gol și doar norocul (sau poate valoarea scăzută a adversarului, deși acesta este tot un fel de noroc pentru Steaua) a făcut ca plasa porții lui Iancu să rămână nemișcată.

Steaua bate Ripensia cu experiență

Repriza secundă a început cu două ocazii bune pentru Steaua, în minutele 50 și 52, când Chipirliu nu a reușit să nimerească poarta. Din fericire, a treia e mereu cu noroc. Astfel, în minutul 55, la a treia ocazie mare din repriza secundă, Steaua a deschis scorul.

Beța a trimis o minge lungă până la Chipirliu, acesta i-a pasat lui Bodișteanu iar tânărul mijlocaș a preluat, a intrat în careu și a înscris cu sânge rece pe lângă portarul Rus. Ripensia – Steaua, 0-1.

Au urmat momente cu ghinion pentru Steaua. Ripensia s-a aruncat în atac. În minutul 63, la unul dintre aceste atacuri, Corbu a facultat un adversar și a văzut al doilea galben, părăsind terenul.

O vorbă spune însă că echipele mari se văd atunci când e greu. Cu un om în minus, Steaua s-a trezit. Jocul său a devenit mai calm, fazele mai gândite. Steaua a obținut posesia și, încet dar sigur, s-a îndreptate spre poarta Ripensiei.

Că a vrut să mai marcheze sau că a dorit doar să țină adversarul cât mai departe de poarta lui Iancu, Steaua a reușit totuși să marcheze și al doilea gol al partidei. În minutul 81, tânărul David Matei, care s-a făcut remarcat etapa trecută, cu o excelentă pasă pentru Trică, a trimis excelent o lovitură liberă de pe dreapta. Mingea s-a înălțat, a căzut în careu, în fața portarului Rus și din gazon a intrat în poartă. Ripensia – Steaua, 0-2.

Ultimele minute au fost însă ale Ripensiei. Formația din Timișoara chiar putea să reducă din diferență, după ce a primit un penalty. Acesta a fost însă executat slab, mingea fiind trimisă în bară. Ripensia a reușit în minutul 93 să introducă balonul în poarta lui Iancu, însă această reușită a fost anulată pe motiv de offside.

Ripensia – Steaua s-a terminat astfel cu scorul de 0-2. Un nou meci modest făcut de steliști, dar unul care s-a încheiat cu un rezultat bun.

Steaua a terminat sezonul regulat al Ligii 2 pe primul loc. Tot pe primul loc o să înceapă și play-off-ul de promovare în Liga 1. Acolo, Steaua va lupta împotriva echipelor: CSMS Iași, Oțelul, Unirea Dej, Unirea Slobozia și, spre marea bucurie a sclavilor din presă, Dinamo DDB, echipă care a reușit să prindă play-off-ul, după o serie destul de suspectă de rezultate pozitive.

Loc Echipă Puncte
1. Steaua București 40
2. CSMS Iași 40
3. Oțelul Galați 36
4. Unirea Dej 32
5. FC Buzău 31
6. Dinamo DDB 31