contractul lui Oprița pițurcă daniel oprița

Avem așteptări mari de la Steaua, domnule Oprița

Daniel Oprița, antrenorul Stelei București, a fost deranjat de critica dură pe care Steaua Liberă a făcut-o după meciul cu Ripensia Timișoara. În emisiunea unui fost ziarist, care acum câțiva ani avea exact același discurs la adresa Stelei, pe care azi îl are Emil Grădinescu, acesta și-a exprimat nemulțumirea. Astfel, prin acest articol, dorim să îi explicăm lui Daniel Oprița de ce am gândit cum am gândit.

Începem prin a spune din nou că îl considerăm pe Daniel Oprița unul dintre cei mai buni antrenori români, dacă nu cumva chiar cel mai bun în acest moment. Prin aceste cuvinte, nu căutăm să îl lingușim. Spunem doar adevărul pe care îl vedem, adevărul pe care l-am putut vedea din 2019 și până acum.

În România, Daniel Oprița este o pasăre rară. Este singurul antrenor care antrenează aceeași echipă de aproape 4 ani, fără întrerupere și având mereu rezultate excelente (Nu l-am luat în calcul pe Gică Hagi, deoarece el nu e doar antrenor al echipei sale, ci și patron). Acest lucru nu demonstrează doar profesionalismul său, ci și ambiția de care dă dovadă, buna pregătire și seriozitatea. Daniel Oprița este un antrenor capabil să gândească pe termen scurt, pe termen mediu și pe termen lung. Cu rezultate excelente. Niciun alt antrenor din România nu poate să facă acest lucru.

Știm că, momentan, la Steaua lucrează cu resurse limitate. Limitate de ligile inferioare în care a jucat echipa noastră dar și de o conducere care nu i-a oferit prea multă susținere. Cu toate acestea, a obținut rezultate excelente.

Dar noi vrem mai mult!

Steaua nu s-a mulțumit niciodată cu puțin

În ultimii 20 de ani, prezența clubului lui Becali în fotbalul românesc i-a făcut Stelei mult rău. I-a făcut mai multe tipuri de rău. Unul dintre aceste rele a fost faptul că i-a obișnuit pe suporterii Stelei cu mediocritatea (nu doar pe suporterii Stelei, a obișnuit toată România cu mediocritatea).

Astăzi, un număr foarte mare de suporteri consideră că e în ordine dacă echipa lor termină pe 2, atât timp cât participă în cupe europene. E în ordine dacă echipa se califică cu greu în grupele unei competiții Europene și dacă e umilită acolo, atât timp cât vin banii. Nu e neapărat doar o mentalitate a suporterului fcsbist, dar de la FC Fcsb a pornit.

Această mentalitate este însă incompatibilă cu ceea ce înseamnă Steaua București.

Steaua București a însemnat mereu Semper Svperiores, adică Întotdeauna Superiori. Participarea într-o competiție e bună poate la Olimpiadă, dar nu și pentru Steaua. Steaua NU trebuie să se mulțumească niciodată doar cu ideea că e destul să participi.

Acesta este, până la urmă, și motivul pentru care îl apreciem atât de mult pe Daniel Oprița. La el, progresul a fost vizibil, de la an la an. A venit în Liga 4 și a făcut o echipă excelentă pentru acel nivel, cu care a promovat în Liga 3, deși au fost mulți care i-au pus piedici. La fel a procedat și în Liga 3. A construit o echipă de nivelul superior al Ligii 2 și a promovat.

În Liga 2, chiar în primul sezon, a terminat pe un excelent loc 4, cu victorii împotriva echipelor care au terminat pe primele 2 locuri, Petrolul și Hermannstadt. Mai mult, Chipirliu, jucătorul adus de el, a fost golgheterul competiției.

Nu în ultimul rând, anul acesta a depășit performanțele de anul trecut. A terminat sezonul regulat pe locul 1 și sperăm să termine și play-off-ul pe același loc.

Aceasta este mentalitatea Stelei. Mai rapid, mai înalt, mai puternic ca oricine. Din acest motiv suntem mândri și bucuroși că Steaua are un antrenor precum Daniel Oprița.

Nu ne-a plăcut nici jocul din ultimele etape, nici faptul că am pierdut puncte

În etapa cu numărul 14, Steaua era pe locul 1 (32 puncte), la 4 puncte distanță de locul 2, ocupat de Unirea Slobozia. În acea etapă, CSMS Iași (locul 4) și Oțelul (locul 7) aveau ambele 25 de puncte. Erau la 7 puncte distanță de Steaua.

Cinci etape mai târziu, la sfârșitul sezonului regulat, Steaua e la egalitate de puncte cu CSMS Iași și la 4 puncte de Oțelul, deși le-a bătut pe ambele în meciurile directe. Poate greșim, dar noi credem că cele 7 puncte recuperate de ieșeni în 5 etape reprezintă o problemă.

În loc ca Steaua să intre în play-off la o distanță confortabilă față de aceste două echipe, le-am lăsat să se apropie și să pună presiune. În acest moment, e destul ca Steaua să mai facă 2 meciuri slabe, pe care să le termine la egalitate, nici măcar nu e nevoie să le piardă, ca să ajungă pe 3. Asta ar fi un dezastru. Pentru că, așa cum s-a văzut și anul trecut, FRF sigur nu ne va lăsa să mergem la baraj.

Dacă terminăm pe locurile care promovează direct, e posibil ca FRF să nu ia măsuri împotriva noastră. Dar, dacă terminăm din nou pe loc de baraj, sigur FRF nu ne va lăsa la baraj și sigur cei din conducerea clubului nu vor face nimic.

Așadar, nu doar că avem mari așteptări de la echipă, dar ne facem și griji. Ripensia și Minaur nu sunt echipe care să te țină în șah o repriză. Considerăm că Steaua trebuia să rezolve ambele partide încă din primele 30 de minute de joc. Trebuia să marcăm rapid și apoi să facem spectacol. Pentru că noi suntem Steaua București. Asta face Steaua București: obține rezultate și oferă spectacol!

Îl înțelegem pe Daniel Oprița și sperăm ca și el să ne înțeleagă pe noi

Noi înțelegem punctul de vedere al domnului Oprița. În primul rând, trebuie să își apere jucătorii și foarte bine că o face. Apoi, el cu siguranță privește meciurile cu alți ochii, cu ochii antrenorului.

Noi suntem însă suporteri. Noi nu ne uităm dacă fazele de la antrenamente sunt executate corect, nu ne uităm la statistici de posesie, ocazii create, deposedări reușite, intervenții ale portarului și multe altele. Pe noi ne interesează ca Steaua că își facă meciul ușor și, după ce cele 3 puncte sunt rezolvate, să facă spectacol. Plus promovarea.

Avem așteptări mari de la Steaua și nu ne mulțumim cu puțin. Aceștia suntem noi, suporterii steliști. Aceștia am fost mereu și aceștia vom fi mereu.