otelul steaua

Avancronică de Play-Off: Oțelul – Steaua

După o scurtă pauză, cauzată de meciurile echipelor naționale, Steaua București se întoarce pe gazon. După ce a trecut de Unirea Dej în prima etapă din play-off, Steaua se pregătește să înfrunte echipa de pe locul 3, Oțelul Galați.

Steaua a câștigat cu 3-0 partida cu Unirea Dej, făcând în același timp un joc foarte bun, ofensiv și spectaculos. Băieții lui Oprița au controlat partida de la un capăt la celălalt, arătând de ce ocupă primul loc în campionat.

De partea cealaltă, Oțelul Galați a continuat contra celor de la CSMS Iași forma slabă pe care a avut-o și până acum. Formația lui Dorinel Munteanu a înregistrat o singură victorie în ultimele sale 5 partide oficiale, în care a mai strâns și 2 egaluri și 2 înfrângeri. Mai mult, în meciul cu CSMS Iași, căpitanul Oțelului, Ghiocel, a fost eliminat și nu va juca contra Stelei.

Băieții lui Oprița pornesc așadar cu câteva avantaje: forma mai bună, prezența oamenilor de bază, victoria obținută în sezonul regulat. Asta nu înseamnă însă că Oțelul trebuie subestimat. Formația lui Dorinel Munteanu va juca acasă și va beneficia de susținerea fanilor gălățeni. Mai trebuie spus de asemenea că Bodișteanu și Dincă vor veni la meci direct de la echipa națională. Cel mai probabil, aceștia nu se vor putea antrena sau se vor antrena foarte puțin înainte de meciul cu Oțelul.

Echipa probabilă a celor de la Oțelul Galați

Contra celor de la CSMS Iași, Oțelul a folosit următoarea formulă de joc:

R. Pop – Andr. Rus, Yabre, Ghiocel (cpt.), Nedelea – Cisotti, I. Neagu (Zivulic 69′), Gorovei (D. Panait 46′) – Mitoi (Laur. Maxim 69′), Cîrjan (Cruceru 46′), Oct. Ursu (Mih. Adăscăliței 30′)

Cum Ghiocel a fost eliminat, cel mai probabil, locul său va fi luat în apărare de Adăscăliței. Cu CSMS Iași, Oțelul a condus cu 1-0, după ce a deschis scorul prin Cisotti, în minutul 11. A condus însă doar un minut, CSMS Iași reușind să egaleze în minutul 12, prin Itu. Deși Ghiocel a fost eliminat în minutul 26, partida a fost echilibrată până în minutul 68, când Dumitru a făcut 2-1 pentru Iași. Acesta a fost scorul final al partidei.

Echipa probabilă a Stelei București

Contra Unirii Dej, Steaua București a jucat cu:

H. Iancu (cpt.) – Drăghici, Beța, Mihăescu, Ad. Ilie – Ad. Popa, Bărbulescu (Balgiu 62′), Dav. Matei (Enceanu 69′), Bodișteanu (D. Oroian 77′) – Chunchukov (Kayondo 62′), Chipirliu (Trică 69′)

Va fi interesant de văzut dacă Oprița va continua să îi dea credit lui Iancu în poartă sau dacă îl va folosi pe Dincă. Forma bună a lui David Matei i-ar permite să folosească o echipă asemănătoare cu cea din partida cu Unirea Dej. Tânărul Matei a arătat un joc foarte bun weekendul trecut, contra celor de la FC Fcsb U17. Matei a marcat în acea partidă, la fel cum a făcut și cu Unirea Dej, și a ratat un penalty. A fost foarte prezent în joc și a dovedit că poate să fie un lider pe teren.

Meciul Oțelul Galați – Steaua București va avea loc joi, 30 martie, de la ora 20:00. Partida va fi transmisă pe Digi, Orange și Prima Sport.

FORZA STEAUA!