steaua unirea dej 3-0

Steaua București – Unirea Dej, 3-0 (1-0)

Steaua București a pornit cu dreptul play-off-ul de promovare în Liga 1, reușind să învingă una dintre cele mai periculoase echipe din campionat, Unirea Dej. Echipa lui Daniel Oprița a făcut un meci excelent, cel mai bun de multe etape.

Steaua: H. Iancu (cpt.) – Drăghici, Beța, Mihăescu, Ad. Ilie – Ad. Popa, Bărbulescu (Balgiu 62′), Dav. Matei (Enceanu 69′), Bodișteanu (D. Oroian 77′) – Chunchukov (Kayondo 62′), Chipirliu (Trică 69′)
Rezerve neutilizate: Dincă – Ciocoteală, Em. Pacionel, Șt. Pacionel
Antrenor: Daniel Oprița

Unirea Dej: Railean – Dav. Maftei (Călugăr 82′), Burdeț, Buta, Gîț – Ad. Pop, Cătinean (Fulga 55′), Al. Militaru (Frăsineanu 55′) – Blaj (Andr. Pop 55′), Al. Pop (cpt.), Cocian (Vl. Bogdan 82′)
Rezerve neutilizate: Cl. Chindriș, Checicheș – Roș, D. Șuteu
Antrenor: Dragoș Militaru

În ciuda faptului că a întâlnit surpriza acestui sezon de Liga 2, Daniel Oprița a riscat și l-a trimis în primul 11 pe tânărul David Matei, marcator etapa trecută, în victoria Stelei cu Ripensia. Puștiul Matei l-a răsplătit pe Oprița cu o evoluție foarte bună. Excelentă chiar, pentru un tânăr de 16 ani. Acesta a fost bătăios, nu s-a ferit să intre în combinații și nici să caute golul. De altfel, prima mare ocazie a Stelei a venit în minutul 12, când Matei a trimis cu capul pe lângă poartă.

Steaua a dominat întreaga primă repriză, obligând Unirea Dej să stea în propria sa jumătate și să se apere. Jocul a fost unul aproape perfect. Steaua s-a apărat bine, a controlat jocul, a presat și a avut ocazii. Cel mai important, a făcut spectacol.

Chiar primul gol al partidei a venit după o fază foarte spectaculoasă făcută de steliști. În minutul 41, Chipirliu a primit o pasă pe stânga și, fără să preia, a deviat-o cu călcâiul. Mingea a fost urmărită de Adi Ilie, care a intrat cu ea în careul dejenilor și care a centrat pentru Chunchukov. Însă mingea nu a mai ajuns la atacantul bulgar. A fost interceptată greșit de Gabriel Buta, care a deviat-o în propria poartă. Steaua București – Unirea Dej, 1-0.

Soarta partidei a fost decisă imediat după a doua repriză. Adi Popa, care a făcut un joc foarte bun azi, a recuperat o minge la 30 de metri de poarta Dejului, a intrat cu ea în careu și i-a centrat perfect lui Chunchukov. Atacantul bulgar s-a înălțat singur în careu și a trimis mingea cu capul în poartă. Steaua București – Unirea Dej, 2-0.

După acest al doilea gol, Steaua a început să pună un pic mai mult accent pe spectacol, dorind probabil să îi răsplătească și pe suporterii care s-au dus la meci și care au încurajat echipa fără oprire. În minutul 50, tânărul Matei a fost din nou periculos, când a trimis din voleu un șut respins din păcate de Răilean.

Unirea Dej merită felicitată pentru jocul bun făcut. Formația lui Militaru a venit în Ghencea să joace fotbal, nu să se apere și să facă antijoc. Diferența de pe tabelă a fost făcută de valoarea lotului stelist, dar nimeni nu poate nega jocul bun făcut de echipa din județul Cluj.

Niciuna din cele două echipe nu a făcut pasul înapoi în repriza secundă. Nu s-au apărat, ci au continuat să joace ofensiv, ocazii existând la ambele porți, spre fericirea celor care au urmărit meciul.

În minutul 72, experiența și valoarea lotului stelist au făcut din nou diferența. Balgiu a înălțat o minge în careul dejenilor, Trică a sărit, i-a luat fața adversarului direct și a trimis perfect cu capul, la vinclul porții lui Răilean, care nu a avut nicio șansă să scoată mingea. Steaua București – Unirea Dej, 3-0.

Până la final, nu s-a mai marcat. Steaua București – Unirea Dej s-a terminat cu scorul de 3-0 și echipa lui Oprița a trimis un mesaj foarte puternic către echipele din play-off care vor primul loc: o să le fie foarte greu să îl obțină!