fecesebisti talpan

Deciziile abuzive ale unor judecători pun în pericol viața lui Florin Talpan

Nu e o surpriză că judecătorii de la ÎCCJ au trimis spre rejudecare la Curtea de Apel acțiunea în constatare pentru palmaresul clubului Steaua București. Semnele că așa se va întâmpla au fost vizibile. Doar că noi, suporterii steliști, nu am vrut să le vedem. Din păcate, însă, această decizie abuzivă pare să aibă urmări foarte grave: Florin Talpan este acum amenințat cu moartea.

Au trecut vremurile când justiția din România își făcea treaba. Din păcate, se pare că presiunea pusă din exterior pentru ca în România să se judece corect a scăzut. Această presiune i-a trimis acum câțiva ani pe marii corupți în spatele gratiilor. Astăzi, însă, marii corupți par să fi pus din nou mâna pe justiție.

Și acest lucru s-a văzut și în cazul Stelei. Procesele dintre Steaua și Becali s-au desfășurat mereu greu. Acum, însă, unele decizii luate de judecători sunt foarte ciudate, părând să aibă doar un singur scop: amânarea cât mai mult timp a procesului pentru recuperarea prejudiciului.

Unul dintre cele mai mari abuzuri comise de judecători a fost suspendarea procesului pentru prejudiciu până la soluționarea proceselor pentru palmares și pentru anularea mărcii Steaua. A fost o decizie inexplicabilă, luată de un judecător care s-a și pensionat între timp, ceea ce înseamnă că procesul pentru prejudiciu se va relua de la zero, cu un nou judecător.

În acest proces, avocații lui Becali au recunoscut că FC Fcsb a prejudiciat Steaua și au cerut ca echipa din Berceni să fie lăsată să plătească doar prejudiciul pe ultimii 3 ani, adică o treime din suma totală de în jur de 37 milioane euro. Nimeni nu a înțeles cum un judecător a putut să suspende acest proces, legându-l de alte procese, când partea acuzată și-a recunoscut vina. Nimeni nu a înțeles până acum. Procesul prin care Becali a cerut anularea mărcii Steaua și cel pentru palmares au fost întoarse la Curtea de Apel.

Judecătorii și-au bătut joc de banii statului român și au pus în pericol viața unui om

Am spus că au existat semne că acțiunea în constatare va fi trimisă spre rejudecare la Curtea de Apel. Primul a fost faptul că această acțiune a durat atât de mult. A pornit în 2018 și încă nu e nici la jumătate. Asta în condițiile în care, în medie, o acțiune în constatare e soluționată în 2-3 înfățișări. Iar cazul acesta nici nu a fost atât de complex.

Steaua a arătat că e Steaua și că, prin urmare, deține palmaresul Stelei. De partea cealaltă, fcsbiștii s-au prezentat la proces cu comunicate de presă și capturi de ecran. Nu numai că nu a demonstrat că nu e Steaua, dar nu a demonstrat nici că măcar deține trofeele pe care chiar ea le-a câștigat. Chiar și-așa, judecătorii s-au făcut că nu pricep.

Se rejudecă și procesul prin care Becali a cerut anularea mărcii Steaua

Al doilea semn a fost procesul prin care Becali a cerut anularea mărcii Steaua. La fond, Steaua a câștigat. La Apel, Steaua a câștigat din nou, dar Becali a obținut decăderea clubului nostru din drepturile asupra 5 mărci (submărci de fapt), pe care inteligenții din conducerea clubului nu le-au folosit deloc timp de 5 ani.

Decizia a sunat mai grav decât era de fapt. Steaua a recuperat imediat acele mărci, care sunt mărci naționale și pe care FC Fcsb nu poate să le înregistreze nici dacă ar vrea.

Acest proces a continuat la ÎCCJ, unde judecătorii au decis să îl trimită spre rejudecare la Curtea de Apel.

Ceea ce e interesant la acest proces este că fecesebiștii s-au bucurat mult că a fost trimis la rejudecare. Ne referim la suporteri acum. Suporterii fecesebiști, cunoscuți și sub de numirea de oi, se laudă zilnic că ei susțin ”Steaua la celelalte sporturi” (de fapt nu există ”Steaua la alte sporturi”. Steaua e un singur club). Doar că, dacă Becali ar câștiga acest proces prin care cere anularea tuturor mărcilor Steaua, Steaua nu ar mai exista. Nici la fotbal, nici ”la alte sporturi”.

Fecesebiștii știu acest lucru. Ei folosesc aceste expresii pentru a sta cu fundurile în două bărci. Știu că FC Fcsb are viitorul incert și vor să se folosească de aceste expresii pentru a se putea întoarce la Steaua. Dar, din nou, dacă Becali ar câștiga procesul pentru anularea mărcilor, Steaua nu ar mai exista.

Și cum Steaua București e o marcă națională, nici FC Fcsb nu ar putea să o înregistreze.

Procesul Talpan vs Becali

Poate cel mai puternic semn că i se pregătește ceva Stelei a fost în procesul dintre Talpan și Becali. Talpan l-a dat în judecată pe fostul pușcăriaș, deoarece acesta i-a murdărit imaginea. A câștigat la fond, a câștigat și la apel dar la ÎCCJ s-a dat rejudecare.

Și această decizie a fost foarte dubioasă. Nimeni nu poate nega că Becali l-a jignit public pe Talpan și că i-a murdărit imaginea. Acesta a făcut asta chiar și astăzi, într-o conferință de presă plină de minciuni și aberații, în care l-a batjocorit pe colonelul de justiție al Stelei.

„Cu Talpan negociez eu? Pe Talpan îl iau și îl duc la oi! Habar nu are de nicio lege, nu știe de capul lui nimic. Știi ce a spus Boroi despre acest jurist? A spus: «Ăsta e nebun, ne-a băgat într-o încurcătură», i-a zis lui Vali Argăseală”.

Una dintre numeroasele jigniri pe care Becali i le-a adresat lui Talpan

Acum, însă, se vede foarte clar care a fost scopul deciziei de rejudecare a acestui proces. Prin ea, se caută să se pună presiune pe Florin Talpan, pentru ca acesta să nu se poată concentra asupra acestui număr mare de procese foarte importante.

Suporterii fecesebiști vorbesc pe internet despre ”asasinarea lui Florin Talpan”

Din păcate, aceste decizii abuzive și greu de înțeles au mai avut o urmare. În urma deciziei de la ÎCCJ și a declarațiilor date de Becali în presă, suporterii fecesebiști au prins curaj și au început să discute deschis pe grupuri de Facebook despre ”asasinarea lui Florin Talpan”.

Pe grupul de Facebook ”PRO STEAUA”, un grup public, adică cu postări vizibile pentru oricine, indiferent dacă face parte sau nu din grup, un suporter fecesebist a scris următoarele mesaje:

fecesebisti talpan
fecesebisti talpan

Refuzul acestor judecători de a judeca corect și ”flexibilitatea” de care dau dovadă când vine vorba de Gigi Becali, căruia îi permit foarte mult, au dus la această situație, în care Florin Talpan, un colonel al Armatei, primește amenințări cu moartea.

Și aceasta ar fi doar una din problemele pe care fecesebiștii intenționează să i-o facă lui Talpan. De-a lungul timpului, asociațiile fecesebiste i-au făcut plângeri penale lui Talpan. Acestea s-au dovedit a fi prostii, fiind respinse în cele din urmă de judecători, dar tot i-au provocat stres și au cheltuit timpul colonelului stelist.

Trebuie spus însă că și lipsa de acțiune a celor care conduc Steaua și MApN a dus la apariția acestor neplăceri. Talpan nu a fost susținut niciodată de către cei din club și din MApN. Chiar mai rău, a fost chiar sancționat și i-au fost luați bani din salariu, pentru că și-a făcut treaba corect față de Steaua și pentru că a câștigat procesele pe care Steaua le-a avut cu Becali.

Banii luați nu i-au fost înapoiați niciodată și alți bani îi sunt luați și acum din salariu. Niciodată, cei care au luat aceste abuzive, practic împotriva intereselor clubului Steaua, nu au fost sancționați sau cercetați pentru a se afla care au fost motivele lor pentru hărțuirea unui om care și-a făcut datoria exemplar.

Cine va plăti dacă Florin Talpan pățește ceva?!

Va răspunde vreun judecător în cazul în care vreunul din acești suporteri fecesebiști va decide să transforme vorbele în fapte, încurajat fiind de aceste decizii abuzive, de atacurile care vin din partea lui Becali și de nepăsarea celor care conduc Steaua?!

Bătaia de joc la adresa acestui om și la adresa Stelei este incredibilă. Steaua București, cel mai important club sportiv din România, singurul care a câștigat Cupa Campionilor Europeni, este parazitat de un club a cărui acte foarte clar arată că a fost înființat în 2003 și că nu e Steaua. Un bun al statului este furat. Țara este prejudiciată zilnic. Și nimeni nu face nimic!