oțelul steaua

Oțelul – Steaua, 3-2 (3-0)

În acest sezon, Steaua a fost preferata echipelor aflate în criză. Fiecare echipă care a trecut printr-o perioadă proastă a făcut ce a vrut cu echipa noastră. Așa a făcut și Oțelul Galați.

În etapa a treia, Steaua București a luat bătaie acasă cu 4-0 de la Csikszereda. Ciucanii veneau după două înfrângeri consecutive, cu Unirea Dej, în deplasare, și Concordia, acasă.

În etapa cu numărul 12, Steaua avea 4 victorii consecutive. A făcut deplasarea la Viitorul Tg. Jiu, echipă care a pierdut fiecare din ultimele sale 4 meciuri până în acel moment. Gorjenii au bătut atunci Steaua, cu un 4-3 la care nimeni nu s-ar fi așteptat.

Înainte de această etapă, Oțelul avea o victorie, două egaluri și două înfrângeri în ultimele sale 5 meciuri. Steaua venea după 3 victorii consecutive, cu 3 victorii și 2 egaluri în ultimele 5 partide. Statistica a fost însă aruncată pe geam în acest meci.

SC Oțelul: Dur-Bozoancă – Andr. Rus, Yabre, Sîrghi, D. Panait – Jardan, I. Neagu (cpt.), Cisotti, Oct. Ursu – Mitoi, K. Fatai
Rezerve: R. Pop – Nedelean, Zivulic, Nica, Mih. Adăscăliței, Scocîrlă, Cîrjan, Chirițoiu, Gorovei
Antrenor: Dorinel Munteanu

Steaua: H. Iancu – Drăghici, Beța, Mihăescu, Ad. Ilie – Ad. Popa, Bărbulescu, Enceanu, Bodișteanu – Trică, Chipirliu
Rezerve: Dincă – Al. Sabău, Corbu, D. Oroian, Em. Pacionel, Șt. Pacionel, Balgiu, Dav. Matei, Kayondo
Antrenor: Daniel Oprița

Oțelul a deschis scorul rapid, în minutul 14, după o mare gafă a apărării steliste. Mihăescu a pasat la un adversar, acesta a pornit un contraatac, a centrat pentru Fatai, lăsat liber în careu de același Mihăescu, iar atacantul Oțelului a înscris din 7 metri.

În minutul 21, Oțelul a făcut 2-0. O minge lungă trimisă din apărare, ajunge la Fatai, care fuge cu Beța în spate până aproape de careul lui Iancu. Deoarece fundașul stelist a ales doar să fugă pe lângă el, fără să intervină, Fatai și-a potrivit mingea și a tras de la marginea careului, marcând din nou.

3-0 s-a făcut în minutul 32, la o nouă mare gafă a apărării steliste. Gălățenii pornesc un atac de la mijlocul terenului, mingea ajunge în careu, la Fatai, dar acesta îi pasează lui Jardan. Basarabeanul trage, dar Mihăescu se aruncă ca la hochei și reușește să blocheze mingea. Nu a fost însă destul. Venit din spate, Ursu recuperează și marchează din 7 metri.

Până la pauză, Steaua putea să reducă din diferență prin Adi Ilie. Însă șutul acestuia, din careu, a trecut peste poarta Oțelului.

Steaua s-a trezit în repriza secundă a partidei cu Oțelul

Rezultatul umilitor de la pauză a trezit Steaua. Foarte rapid, în minutul 51, echipa lui Oprița a redus din diferență. A marcat Ștefan Bodișteanu, care l-a învins cu un șut cu piciorul stâng pe Dur-Bozoancă.

Și tot Bodișteanu a redus din diferență 8 minute mai târziu. Tânărul jucător stelist a profitat de o eroare a defensivei gălățene și a marcat cu dreptul de data asta, de la 13 metri.

Până la final, jocul a fost echilibrat. Dar finalul a fost al Stelei. Echipa lui Oprița putea să egaleze în minutul 90, dar Dur-Bozoancă s-a opus. Un minut mai târziu, tânărul Matei a marcat, dar golul a fost anulat fie pentru un offside la Matei, fie pentru un fault suferit de Kayondo, cel care a pasat pentru Matei.

Arbitrul a dat lovitură liberă pentru Steaua, la faultul asupra lui Kayondo. Adi Popa a bătut, mingea a fost respinsă slab de Dur-Bozoancă, a ajuns la Mihăescu, dar acesta a tras tot în portarul gălățean.

Meciul Oțelul – Steaua s-a terminat cu scorul de 3-2. Au fost 3 puncte pe care Steaua i le-a dat Oțelului. Echipa din Galați nu a jucat nimic, dar a marcat de 3 ori. Asta în timp ce Steaua a făcut din nou unul din acele meciuri ciudate, în care nimic nu i-a intrat.