ciolacu

Următorul punct pe lista lui Ciolacu: Promovarea Stelei în Liga 1

În ultimele zile, opinia publică s-a întors din nou împotriva premierului Marcel Ciolacu, acesta fiind acuzat de către cetățeni că a comis un abuz atunci când a trimis corpul său de control la clubul Steaua, doar pentru a rezolva închirierea stadionului Steaua de către FC Fcsb. Noi suntem însă de părere că nu e rău să ai un prim-ministru care se implică. Dacă Marcel Ciolacu consideră că fotbalul e un subiect atât de important și dacă într-adevăr a făcut ceea ce a făcut din bunătatea sufletului său și nu pentru a-l ajuta pe Becali, atunci trebuie să rezolve și promovarea Stelei București în Liga 1.

Regulamentul de Licențiere al FRF nu lasă Steaua în Liga 1 pentru că nu e organizată ca SA sau non-profit

Problema Stelei este cauzată de regulamentul de licențiere al FRF. Acesta spune că pot solicita licență de Liga 1 doar cluburile organizate ca SA sau asociație fără scop patrimonial. Inspirația pentru această regulă a venit din foarte prost făcuta Lege a Sportului, acolo unde se sugerează că singurele cluburi profesioniste sunt cele organizate ca SA sau ca asociații fără scop patrimonial.

Evident, asta este o prostie. Și nu doar că e o prostie, dar e chiar discriminare. Până la urmă, diferența între o societate pe acțiuni și un SRL nu e chiar atât de mare. Ambele sunt persoane juridice, ambele pot fi 100% private, ambele pot avea succes sau pot să falimenteze.

Dacă cineva își face un club sportiv organizat ca SRL, dacă îl înscrie în Liga 4 și dacă, prin pricepere, dăruință și multă muncă, ajunge în Liga 2, de ce să nu fie lăsat să promoveze în Liga 1? Clubul sportiv organizat ca SRL ar fi tot un club privat. Ar fi tot un club profesionist, pentru că și-ar plăti toți angajații, sportivii și antrenorii. Și atunci de ce să nu poată un SRL să joace în Liga 1?

Atenție, vine CSJ-ul!

clubul sportiv județean vaslui
Clubul Sportiv Județean Vaslui are o siglă mult mai frumoasă și un nume mult mai frumos decât FC Fcsb.

De ce să nu poată și o instituție publică precum Steaua? Doar pentru că clubul nostru este finanțat din bani publici? Asta nu ar trebui să mai conteze, nu într-un fotbal finanțat în proporție de 95% de către stat. Și nu în țara unde consiliul județean Vaslui tocmai a anunțat că va avea propriul său club sportiv, care va fi numit Clubul Sportiv Județean Vaslui.

Și da, noul CSJ Vaslui va avea și secție de fotbal. Finanțată din bani publici. Și oare e corect ca echipele private din județul Vaslui să se lupte fix cu clubul județului pentru promovare? Bineînțeles că e corect. Dacă nu ar fi corect, nu s-ar înființa Clubul Sportiv Județean Vaslui.

Așa că totul e destul de simplu. Domnul Ciolacu poate fie să vorbească la FRF, pentru ca Burleanu să modifice regulamentul de licențiere și să îl facă la fel cum era în 2016, atunci când nu trebuia să fii organizat ca SA sau non-profit pentru a primi licența de Liga 1, fie să modifice Legea Sportului din nou. Cum a făcut-o pentru FC Fcsb. Dar de data asta pentru Steaua.

Legea sportului trebuie să se modifice pentru toți, nu doar pentru prietenii dumneavoastră, nu, domnule prim-ministru?

La începutul anului, domnul prim-ministru Ciolacu a muncit din greu pentru a modifica legea sportului, astfel încât Gigi Becali să poată să joace în Ghencea, pe noul stadion Steaua. A făcut ce a făcut, a vorbit cu prietenii lui, a muncit, a pierdut nopți, dar în cele din urmă a obținut modificarea legii în favoarea Fcsbului.

Mulți oameni l-au acuzat atunci pe Ciolacu că a comis un abuz. L-au acuzat că a modificat legea cu dedicație și au spus că avem de-a face cu un caz clar de trafic de influență. Unii chiar i-au făcut plângeri la DNA din acest motiv. Peste 100 de plângeri.

Dar domnul Ciolacu a spus că modificarea nu e doar pentru FC Fcsb, deși doar FC Fcsb a beneficiat de pe urma ei, ci pentru toți. Noi îl credem. Îl credem și îl sfătuim să le arate tuturor că e de bună credință.

Domnule prim-ministru Ciolacu, rezolvați și problema Stelei cu promovarea!

Dar fără povești, domnule Ciolacu. Fără să ne sugerați să ne asociem cu prieteni de-ai dumneavoastră. Fără discuții despre bani publici și fără scuze cum că ați fi prea ocupat.

În acest an, v-ați implicat puternic pentru Becali și FC Fcsb de două ori. În ciuda problemelor țării, v-ați făcut timp de două ori ca să îl ajutați. E doar normal să ajutați și Steaua. Că doar nu lucrați cu dedicație, nu, domnule Ciolacu? Doar nu ați făcut ce ați făcut doar pentru Becali, nu, domnule Ciolacu?

Nu, vă credem pe cuvânt. Ați fost de bună credință în ceea ce privește FC Fcsb, așa că așteptăm să fiți de bună credință și cu Steaua.

Scrisoarea oficială a suporterilor steliști către prim-ministrul Ciolacu

Domnule prim-ministru Ciolacu,

Vă rugăm să vă implicați din nou, așa cum v-ați implicat pentru Gigi Becali, și fie să modificați legea sportului în așa fel încât și cluburile de drept public să fie recunoscute ca fiind profesioniste, fie să vorbiți cu Burleanu ca să accepte în Liga 1 toate cluburile profesioniste, cu toate formele de organizare existente și legale în țara noastră. Suntem în 2023, domnule Ciolacu. Nu vreți să fiți acuzat de discriminare, pe lângă abuz în serviciu, nu? Că e discriminare dacă un SA are voie să facă bani în fotbalul din Liga 1, dar un SRL sau o instituție publică nu!

Știm că vă veți implica și că veți rezolva această problemă pentru Steaua, așa cum ați rezolvat și problema lui Becali.

Vă mulțumim, domnule prim-ministru Marcel Ciolacu!

Suporterii Stelei București