chindia steaua 1-1

Chindia Târgoviște – Steaua București

Steaua București a început cu un egal noul sezon, reușind un 1-1 la Târgoviște, cu Chindia. Rezultatul poate fi considerat însă unul pozitiv, deoarece gazdele au beneficiat din plin de ajutorul arbitrului.

Chindia Târgoviște: Răilean – Gîț, Fl. Plămadă, C. Dinu (cpt.), Anișorac (L. Manolache 55′) – Boțogan (Al. Militaru 55′), Prejmerean, Rz. Matiș (Dodoi 59′) – Andr. Șerban (Marc 55′), Rob. Moldoveanu (Blejdea 74′), Golofca
Rezerve neutilizate: Ius. Popescu – Ad. Ioniță, Alb. Călin, Iul. Zamfir
Antrenor: Dragoș Militaru

Steaua București: I. Pop (Frânculescu 55′) – Dav. Maftei, Beța (cpt.), Vîrtej, Dobrescu – St. Drăghici, Rober Sierra, Dav. Matei (Mancuso 55′), Buziuc (Enceanu 71′) – Chipirliu (Bărbulescu 90+10′), Boiciuc (Chunchukov 55′)
Rezerve neutilizate: Raicu, C. Avram, Rz. Florea, Ad. Ilie
Antrenor: Daniel Oprița

Meciul Chindia – Steaua a început cu o gravă eroare de arbitraj. Arbitrul Claudiu Marcu a dictat penalty pentru clubul primarului PSD-ist Daniel Cristian Stan chiar în minutul 1. La un atac al Chindiei, Moldoveanu a trecut de Beța, a intrat în careu și s-a împiedicat de propriul picior, prăbușindu-se asemeni unui copac tăiat în două.

Deși Claudiu Marcu ar fi trebuit să îi arate atacantului galbenul pentru simulare, cartonașul i-a fost arătat lui Beța iar pentru Moldoveanu arbitrul a arătat doar punctul cu var. Moldoveanu a bătut modest, dar a înscris. Astfel, în minutul 3, Chindia – Steaua era deja 1-0.

Imediat, echipa lui Oprița a pornit în căutarea egalării. Surprinzător, chiar dacă vorbim despre o echipă nouă, formată în această vară, jocul a fost unul bun. Steaua a controlat partida, a dominat, a jucat chiar combinativ și spectaculos uneori. Problema a fost însă în atac, acolo unde Chipirliu, Buziuc și Boiciuc au părut total ieșiți din formă.

Încetul cu încetul, numărul ocaziilor la poarta lui Răilean au crescut, dar golul tot nu a venit. Nu a venit nici în ultimul minut al reprizei, când Boiciuc a scăpat singur cu portarul. Atacantul Stelei a tras în piciorul lui Răilean, irosind astfel cea mai mare ocazie de gol a reprizei.

Steaua va avea viață grea cu echipele PSD

Meciul cu Chindia a arătat că Steaua București va avea viață grea în acest sezon cu echipele pesediste din Liga 2. La Târgoviște, arbitrul Marcu a făcut tot posibilul ca să nu îi supere pe localnici.

Trebuie spus de altfel că, până în minutul 86, Marcu nu le-a arătat niciun cartonaș celor de la Chindia. Asta deși în minutul 29 Boțogan a avut o intrare dură, cu cotul în gâtul lui Boiciuc. Se impunea măcar galben. Doar că la acea fază singurul care a fost avertizat cu acest cartonaș a fost Oprița, pentru proteste.

Echipa din Târgoviște a abandonat fotbalul în repriza secundă, preferând să joace defensiv și foarte dur. Acest lucru i-a permis Stelei să construiască, să se mute în jumătatea adversă și să atace. Problema a fost însă la finalizare.

În minutul 48, Drăghici, cu o acțiune în careul Chindiei, putea provoca un autogol. În minutul 74, Chunchukov a trimis slab, cu capul, din 8 metri, pe lângă poartă. Răilean a prins șutul lui Enceanu în minutul 88 și tot el a oprit în minutul 89 balonul deviat de Dinu, după șutul lui Drăghici.

Partida părea să se îndrepte către o victorie nemeritată pentru Chindia, însă Steaua a reușit să egaleze chiar în ultima secundă a celor 6 minute de prelungiri arătate de Marcu.

După o lovitură liberă bătută de pe dreapta, mingea a ajuns în careul Chindiei, a fost deviată de un stelist până la Chipirliu, care a împins-o în poartă. Minutul 90+7, Chindia – Steaua, 1-1.

Au urmat încă 5 minute de joc, Marcu încercând să le ofere celor de la Chindia o nouă șansă de a obține toate cele 3 puncte, însă partida s-a terminat în cele din urmă la egalitate. Evident, arbitrul din Constanța a fluierat finalul la un atac de-al Stelei.

Chipirliu nu a fost în offside

Cum era de așteptat, imediat după fluierul de final, sclavii din presă au sărit ca să acuze Steaua că a egalat din offside. Însă golul marcat de Chipirliu a fost unul perfect regulamentar. Se poate vedea ușor cum atacantul Stelei este scos din offside de fundașul Chindiei al cărui picior se află cu mult în fața lui Chipirliu.

Chipirliu a marcat un gol perfect valabil.

Aceiași sclavi, bineînțeles, nu au spus nimic despre lipsa de contact dintre Beța și Moldoveanu, la faza în care atacantul Chindiei s-a faultat singur și a primit un penalty gratuit.

Moldoveanu s-a împiedicat de propriul său picior.

Steaua a fost susținută la Târgoviște de peste 1000 de suporteri

Ca de obicei, Steaua a fost susținută de un număr mare de suporteri steliști și în această deplasare. Peste 1000 de suporteri au făcut deplasarea la Târgoviște, chiar dacă partida Chindia – Steaua s-a jucat într-o zi de marți, de la ora 21:00.

Aceștia au dominat fondul sonor, chiar dacă stadionul a fost plin. Suporterii echipei pesediste din localitate s-au auzit doar la strigătul ”Chindia, Chindia”. În rest, aceștia au admirat mesajele și cântecele steliste.

Noul echipament de deplasare al Stelei este oribil

Nu putem încheia această cronică de meci fără a vorbi despre noul echipament de deplasare al Stelei. Acesta arată absolut oribil. Nu doar că numerele jucătorilor nu pot fi citite, dar culoarea aleasă nu are niciun sens. Aceasta nu are nicio legătură cu Steaua București. Doar pentru că a acceptat ca aceste tricouri să fie folosite în acest sezon, Cian ar trebui dat afară în șuturi.


Avancronică Steaua – Chindia

Noul sezon de Liga 2 e aici. Din păcate, Steaua București va juca tot în această competiție și în acest an, chiar dacă sezonul trecut a terminat pe locul 2, loc care ar fi trebuit să o ducă direct în Liga 1. Însă blatul făcut de interimarul Bichir cu FRF o ține în continuare pe Steaua în al doilea eșalon fotbalistic al țării. Suntem așadar nevoiți să ne pregătim de prima etapă din Liga 2 2023-2024, adică de meciul Chindia Târgoviște – Steaua București.

Două echipe reconstruite în totalitate

Steaua și Chindia au trecut ambele prin modificări majore în această vară. Simțind probabil aceleași lucruri pe care le-am simțit și noi în ceea ce privește felul cum anumiți jucători steliști și-au apărat șansele în play-off, acum câteva luni, Oprița a decis să renunțe la nu mai puțin de 17 fotbaliști, printre care și Adi Popa.

Antrenorul care în 2024 va sărbători al cincilea an în Roșu și Albastru s-a mobilizat astfel și a reconstruit echipa. A ținut un schelet format din fotbaliști utilizați și în anii precedenți, iar pe acesta a construit un nou lot.

Momentan este prea devreme ca să discutăm despre noile transferuri. Adevărul este că nu putem să ne dăm seama de valoarea lor, fără să le vedem la treabă în meciuri oficiale. Primele meciuri ne vor lămuri astfel în ceea ce privește calitatea lor, dar și în ceea ce privește șansele Stelei de a termina pe primele 2 locuri și în acest sezon.

Vestea bună pentru Oprița e că va da în prima etapă a acestui sezon tot peste o echipă în plină reconstrucție. Chindia Târgoviște a schimbat aproape tot față de anul trecut. Și-a adus un antrenor nou, pe Dragoș Militaru, de la Unirea Dej, care la rândul său a adus un număr mare de jucători. Dintre aceștia, vedetele sunt Cătălin Golofca (extremă), Mateo Fedele (mijlocaș) și Robert Moldoveanu (atacant), jucători cu mare experiență la nivelul Ligii 1.

Cât de omogenă va fi însă această echipă și cât de mult va reuși Militaru să își pună amprenta asupra jocului lor? La aceste întrebări vom primi răspunsul de abia după fluierul de start al partidei. Momentan, pentru Steaua e bine că dă peste o Chindia aflată în exact aceeași situație cu ea, adică în proces de reconstrucție.

Lotul Stelei pentru sezonul 2023 – 2024

Portari: Ionuț Pop, Adrian Frânculescu, Horia Iancu, Iannis Pletea

Fundași: Stephan Drăghici, Walace da Silva, David Maftei, Costel Avram, Dean Beța, Daniel Vîrtej, Adrian Ilie, Mihai Dobrescu

Mijlocași: Valentin Bărbulescu, Rober Sierra, David Matei, Alin Raicu, Mario Topuzov, Răzvan Florea

Atacanți: Bogdan Chipirliu, Tsvetelin Chunchukov, Alexandru Boiciuc, Alexandru Buziuc

Șansele de victorie sunt 50-50 iar cel mai probabil partida va fi decisă de inspirația jucătorilor de valoare.

Echipa probabilă a Stelei cu Chindia:

Frânculescu – Maftei, Wallace, Vîrtej, Ilie – Buziuc, Sierra, Mancuso, Topuzov – Boiciuc, Chipirliu.

Partida Chindia – Steaua va avea loc marți, 8 august, de la ora 21:00. Va fi transmisă de Digi și Prima Sport.

Despre Liga 2, sezonul 2023 – 2024

Dacă marea nedreptate pe care Steaua a suferit-o acum câteva luni, când FRF pur și simplu a ignorat meritul sportiv și a refuzat să îi permită clubului nostru să promoveze în Liga 1, ar fi fost suferită de un club din Serbia sau Argentina, Liga 1 și Liga 2 cu siguranță nu ar mai fi avut loc în sezonul 2023-2024. Din păcate, trăim într-un fotbal foarte bolnav, în care chiar cel care ar trebui să protejeze Steaua, interimarul Bichir, a ales să pună binele FRF mai presus de clubul pe care îl conduce.

Ne vedem astfel nevoiți să începem din nou Liga 2. O a doua mare nedreptate în două sezoane consecutive. Și se pare că de data asta FRF nu vrea să mai riște cu Steaua.

Programul acestui sezon e unul dezastruos pentru clubul nostru. Steaua va juca aproape toate meciurile grele în deplasare.

Va juca în deplasare la Chindia, Unirea Dej, Concordia, FC Buzău, Slobozia și Mioveni. Singurul meci greu pe care Steaua îl va juca acasă va fi cel cu Campionii FC Argeș.

Chiar și așa, clubul nostru este al doilea favorit la câștigarea Ligii 2, conform multor case de pariuri. Și e ușor de înțeles de ce. Steaua București este un club stabil, care își plătește jucătorii la timp, care are același antrenor din 2019, care investește în tineri și care are propriul său stadion. Mai mult, peste 1500 de abonamente au fost vândute în acest sezon, o realizare impresionantă, mai ales având în vedere campania anti-Steaua din presă dar și a faptului că peste 500 de suporteri steliști au interdicții în acest moment și cel mai probabil nu vor putea urmări de pe stadion meciurile echipei lor favorite.

Situația nu e grozavă la Steaua. Dar chiar și-așa, clubul nostru are doar o singură mare problemă: este sabotat din interior de cel care îl conduce.

Dacă e să fim sinceri, diferență mare nu există între Liga 2 și Liga 1. Dacă e să fim sinceri, încă un sezon în Liga 2 nu e o problemă chiar așa mare. Sau cel puțin nu ar fi dacă am avea siguranța că la conducerea Stelei se află un om care vrea ca Steaua să promoveze în Liga 1.

Asocierea nu va avea loc

Din păcate, interimarul Bichir a demonstrat deja că nu are nici cea mai mică intenție să lase clubul nostru să meargă la TAS și să conteste regulamentul de licențiere abuziv și discriminatoriu al FRF. Mai mult, Bichir i-a adormit pe suporteri cu promisiunile unei asocieri despre care în acest moment putem spune cu siguranță că NU VA AVEA LOC ÎN SEZONUL 2023-2024. Și conform surselor noastre din MApN nu va avea loc niciodată.

E adevărat că cei din MApN îi mint pe suporteri și că le promit că o asociere va avea loc, însă nici măcar nu iau în considerare această variantă. Nu au discutat serios cu nimeni despre asociere și nici nu au de gând să o facă. Iar motivul este unul foarte simplu: nu vor să îl deranjeze pe Becali.

Da, o asociere ar duce la formarea unei noi clone a Stelei, dar asta nu înseamnă că lui Becali i-ar conveni ca clona să promoveze. Pentru el, ar fi exact la fel ca o promovare a Stelei. Iar cei din MApN știu asta și nu au de gând să îl supere.

Însă nu trebuie să ne supere gândul că Steaua nu va fi clonată din nou. E mai bine așa. Jucăm în Liga 2, dar măcar suntem Steaua București. Alții nu se pot mândri cu acest lucru.

Și varianta TAS este încă disponibilă.

Ce ne dorim de la noul sezon

Evident, primul lucru pe care ni-l dorim de la noul sezon este ca Steaua să meargă la TAS și să conteste serios regulamentul de licențiere al FRF. Mai departe, ne dorim ca echipa noastră să termine pe primul loc.

Toți steliștii își doresc promovarea. Și adevărul este că cheia promovării este la noi. E destul ca Talpan și Oprița să lucreze împreună și clubul nostru va promova. Suntem siguri de asta.

Ne dorim așadar pentru acest sezon ca Daniel Oprița să lase orgoliile și să se împace cu Florin Talpan. Oprița e un antrenor excelent. Poate promova în Liga 1 și merită să conducă Steaua în Liga 1. Iar cel care îl poate ajuta să ajungă acolo e Florin Talpan, care a demonstrat din nou în ultimele săptămâni că e singurul căruia chiar îi pasă de acest club, că e singurul dispus să lupte pentru Steaua.

Oprița trebuie să lase orgoliile, să se împace cu Talpan și împreună să tragă pentru promovare. Împreună, pot obține promovarea. De asta suntem siguri.

Forza Steaua!