Clubul Steaua București a trimis o notificare către Betano România și i-a cerut să nu-i mai folosească marca în materiale de promovare

Clubul Steaua București a trimis o notificare către Betano România și i-a cerut să nu-i mai folosească marca în materiale de promovare

Săptămâna trecută, Betano România a publicat un videoclip de promovare în care apăreau marca și numele clubului Steaua București. Steaua Liberă a informat clubul în legătură cu acest lucru iar clubul Steaua a reacționat, trimițând către Betano România o notificare prin care i-a cerut să înceteze acest abuz.

În videoclipul denumit Aftermovie Fcsb – Ucv, în trei cadre diferite, apar numele și mărcile clubului Steaua București. Este vorba despre un videoclip de promovare, prin care compania Betano România dorea să își facă reclamă, cu ocazia meciului dintre FC Fcsb și Universitatea Craiova. Însă Betano are contracte de sponsorizare cu FC Fcsb și Universitatea Craiova, nu cu clubul Steaua București. Așadar, imaginea clubului Steaua nu avea ce să caute în acest videoclip de promovare.

Din acest motiv, dar și ca urmare a episodului neplăcut în care angajații Betano au jignit cluburile Steaua, Dinamo și Rapid, la tragerea la sorți a grupelor Cupei României, am decis să informăm clubul Steaua. Spre bucuria noastră, reprezentanții acestuia au reacționat imediat.

steaua notificare betano

Vineri, 8 septembrie, clubul Steaua a trimis către Betano România notificarea scrisă de colonelul Florin Talpan.

Steaua notificare betano
Steaua notificare betano
Steaua notificare betano

Un prim rezultat a putut fi văzut în dimineața zilei de azi, când videoclipul cu pricina a fost făcut ”privat” pe canalul de youtube al celor de la Betano România. Asta înseamnă că el nu mai poate fi văzut de nimeni, în afară de administratorul canalului. În același timp, este o recunoaștere a vinovăției din partea celor de la Betano.

Videoclipul este însă în continuare activ și vizibil pe Facebook. Asta este, cel mai probabil, ca urmare a faptului că Betano l-a folosit în reclame. Și e posibil ca intenția lor să fie să îl folosească din nou pentru reclame, pe viitor.

steaua notificare betano
steaua notificare betano

Dacă Betano România nu va scoate și acest videoclip de pe pagina sa sau nu va elimina din el cadrele în care apar numele și marca Steaua București, vom informa din nou clubul Steaua și vom cere ca clubul nostru să meargă mai departe cu acțiunea în instanță împotriva Betano România.

Marca Steaua București trebuie protejată. Nu putem să îi permitem unei case de pariuri care a dat deja dovadă de lipsă de respect față de Steaua București să folosească imaginea, marca și numele Steaua București pentru a-și face imagine și pentru a câștiga bani.

De altfel, suntem de părere că Betano România ar trebui să îi plătească despăgubiri Stelei, a cărei imagine a prejudiciat-o. Reclama făcută de această companie pe Facebook a ajuns la în jur de 39 de mii de oameni, care nu doar că au văzut marca Steaua alături de marca Betano, dar au văzut-o și alături de cea a FC Fcsb. Și știm deja cu toții că există nu una, ci mai multe hotărâri judecătorești care îi interzic echipei lui Becali să se asocieze cu marca Steaua.

Update 11 septembrie 2023, 15:47: Betano Romania a scos în cele din urmă și varianta de pe Facebook a videoclipului.