steaua bucurești csm slatina 1-1

Steaua București – CSM Slatina

Steaua București merge din rău în mai rău. A făcut un nou meci slab acasă, un meci în care cei 11 trimiși pe teren de Oprița nu au jucat aproape nimic. Din fericire, Steaua București – CSM Slatina s-a terminat la egalitate, nu cu o înfrângere a steliștilor.

Steaua București: Frânculescu – Dav. Maftei, Vîrtej, Beța (cpt.), Ad. Ilie (Boiciuc 60′) – St. Drăghici (Topuzov 46′), Rober Sierra (Dav. Matei 73′), Mancuso, Enceanu (Dobrescu 46′) – Chunchukov (Buziuc 80′), Chipirliu
Rezerve neutilizate: I. Pop – Bărbulescu, Raicu, Walace
Antrenor: Daniel Oprița (suspendat)

CSM Slatina: Dincă – I. Mitran, Sălcianu, Mondragon, Pisăru – D. Toma, Sil. Matei (Țegle 63′) – Răsdan (Ciocâlteu 63′), Doman (cpt.)(Donca 77′), D. Marin – Cl. Dragu (Mih. Ion 77′)
Rezerve neutilizate: Silveanu – Gherghe, C. Toma, R. Popa, C-tin. Radu
Antrenor: Daniel Oprescu

Nimic nu merge bine într-o zi de luni. Și mai ales luni la ora 18:00, când a fost programat meciul Steaua București – CSM Slatina. Nu că ar fi asta o scuză. Oamenii lui Oprița par să fie tot mai adormiți, cu fiecare meci ce trece. Par să fie tot mai fără chef de joc. Și, cel mai rău, nu prea par că ar vrea măcar să se trezească și să rezolve problemele de joc.

Meciul Steaua București – CSM Slatina a pornit totuși cu o veste bună. Steliștii au primit în sfârșit, în etapa a șaptea, echipamentele roș-albastre. De ce în etapa a șaptea? Nu vă putem spune. La această întrebare ar trebui să răspundă cei care se ocupă chiar de acest lucru. Dar ei nu vor răspunde. Așa cum nu va răspunde nici Oprița în ceea ce privește jocul tot mai prost al echipei.

Și asta este din păcate marea problemă a Stelei în acest sezon. Jucătorii aduși par nici să poată, dar nici să vrea să joace fotbal.

Nu poți construi nimic cu jucători fără viziune

E greu de înțeles de ce Oprița insistă să joace la mijloc cu Sierra și Mancuso. Cei doi străini nici măcar nu par să se înțeleagă cu mingea. Dacă spaniolul e mai curajos, încercând să participe la faze ofensive (de cele mai multe ori fără succes), argentinianul pare în lumea sa în fiecare meci.

Cel mai rău, Siera și în special Mancuso sunt incapabili de a da o pasă pe poziție viitoare. Toate pasele date de cei doi mijlocași au fost în meciul cu Slatina fie înapoi, fie la om. Vorbim bineînțeles de acele puține pase care nu au fost greșite. Că ne place sau nu să recunoaștem, cu astfel de jucători nu poți construi nimic.

Partea proastă e că Slatina a arătat cât de important e să ai un conducător de joc capabil să conducă jocul. În minutul 33, Doman, cel mai bun om al oltenilor, a trimis din prima către Silvian Matei. Acesta a pătruns spre careu și a pasat. Dragu a lăsat mingea să treacă, dezechilibrând defensiva stelistă, Marin (18 ani) a primit, a tras la colțul lung și a marcat. Steaua București – CSM Slatina, 0-1.

Acesta a fost și scorul cu care s-a terminat prima repriză. A fost o repriză în care Vîrtej, fundașul central, a fost cel mai bun om de construcție al Stelei. Acesta a și centrat excelent o minge în careul Slatinei în minutul 44, însă Chunchukov a lovit-o prost și a trimis-o pe lângă poartă.

Care e rolul lui Chipirliu în echipă?!

Repriza secundă a fost la fel de slabă. Diferența a fost însă dată de faptul că Slatina a ales să apere avantajul de 1-0. Acest lucru le-a permis steliștilor să urce mai mult.

Au venit și schimbările. Dobrescu a intrat în locul lui Enceanu, căruia precizia i-a lipsit în totalitate în prima repriză. Noul intrat nu a ajutat însă cu nimic. Cum nu au ajutat nici Buziuc și Boiciuc, despre care e greu de înțeles cum au ajuns să joace fotbal, sport cu care nu prea au nimic în comun. Topuzov nu s-a mișcat neapărat rău, doar că nu prea s-a înțeles cu colegii săi. Singurul care a adus un plus a fost tânărul Matei.

Să trecem însă peste prestațiile slabe ale acestor fotbaliști și să ne concentrăm asupra lui Chipirliu. A fost omul pe care ne-am bazat cel mai mult în ultimii ani. A fost, în fiecare din ultimele 2 sezoane, cel mai bun jucător din Liga 2. A fost toate aceste lucruri jucând ca atacant.

Acum, însă, nu mai joacă în atac. Chipirliu a ajuns să fie coordonatorul echipei, apărând de multe ori chiar la mijlocul terenului. În condițiile în care Steaua nu prea marchează, nu putem să nu ne întrebăm: DE CE NU JOACĂ CHIPIRLIU ÎN ATAC?

Acesta ar trebui blocat de Oprița pe acea poziție. BLOCAT! Ar trebui să îi fie interzis să meargă în apărare sau să încerce benzile. Chipirliu trebuie să ocupe o poziție centrală, cât mai aproape de poarta adversă.

A arătat acest lucru în minutul 74, când a tras din prima, de la marginea careului, și a lovit transversala. Dacă avea puțin noroc, putea marca. Dar chiar și această ratare ne arată care e și care trebuie să fie poziția lui în teren.

Din păcate, ceilalți jucători joacă foarte slab. Așa că nu te poți supăra când Chipirliu coboară pentru a construi. E singurul care chiar poate construi ceva. A făcut asta și în minutul 90. A centrat perfect de pe stânga, la colțul lung, unde tânărul David matei a venit nemarcat și a înscris cu capul. Steaua București – CSM Slatina, 1-1.

Steaua București a jucat cu doar 3 jucători în partida cu CSM Slatina

Chipirliu, David Matei și Vîrtej (singurul transfer reușit) au fost singurii jucători care și-au meritat salariile în această seară. Ceilalți ar cam trebui să dea banii înapoi. Sunt angajați să joace fotbal, dar nu prea fac acest lucru. Și suntem în etapa a șaptea.

Steaua e pe 13 în clasament, la 11 puncte distanță de primul loc. Norocul face însă ca echipa noastră să fie la doar 2 puncte de ultimul loc în play-off. Însă cât o să mai țină acest noroc?!

Dacă Steaua va continua să se prezinte tot cu câte 3 jucători și în următoarele 12 partide, nu calificarea în play-off va fi principala noastră grijă, ci evitarea retrogradării. Și e păcat că discutăm acum despre așa ceva, deoarce clubul Steaua București este unul dintre puținele cluburi din această țară care chiar merită să joace în Liga 1. În ciuda tuturor intereselor.

Avancronică: Steaua București – CSM Slatina

După un nou egal, obținut etapa trecută în deplasare la Concordia, Steaua București este disperată după o victorie. Trei puncte ar ajuta-o foarte mult în acest moment. Pentru Steaua București, astfel, partida cu CSM Slatina devine extrem de importantă.

Cum a ajuns CSM Slatina să stea mai bine în clasament decât Steaua București?

Dacă i-ai fi cerut cuiva în această vară să îți spună cum ar fi clasamentul Ligii 2 după 6 etape, cu siguranță nu ți-ar fi spus că Steaua ar ocupa locul 9. Și cu siguranță nu ar fi plasat CSM Slatina înaintea Stelei în clasament. Aceasta este însă situația în acest moment.

Steaua București a dat rateu după rateu în acest start de sezon, în care a făcut doar un meci bun, cel de la Dej. O victorie, 4 egaluri și o înfrângere ne arată că echipa noastră trece printr-un moment greu. Lotul schimbat aproape în totalitate în această vară nu s-a omogenizat, jocul nu merge și în unele cazuri a mai existat și câte o porție mică de ghinion.

De partea cealaltă, CSM Slatina se poate declara mulțumită de startul său de sezon. E pe locul 7 și, etapa trecută, a făcut egal acasă cu liderul Ligii 2, Șelimbăr. E așadar evident că echipa din județul Olt este una cât se poate de serioasă, pusă pe fapte mari.

Echipa folosită de CSM Slatina cu Șelimbăr:

CSM Slatina: Dincă – Mondragon, Sălcianu, Pisăru, D. Toma, Doman (cpt.), D. Marin, Sil. Matei, Cl. Dragu, Ciocâlteu, I. Mitran
Rezerve: Silveanu – Țegle, Gherghe, C. Toma, Donca, Răsdan, R. Popa, C-tin. Radu, Val. Alexandru

La Slatina joacă 3 foști steliști: David Dincă, Claudiu Dragu și Florin Răsdan.

Pentru meciul cu CSM Slatina, Steaua București poate folosi următorul 11:

Frânculescu – Dav. Maftei, Vîrtej, Walace (cpt.), Ad. Ilie – St. Drăghici, Rober Sierra, Mancuso, Topuzov – Chipirliu, Chunchukov

Meciul Steaua București – CSM Slatina va avea loc luni, 25 septembrie, de la ora 18:00. Va fi transmis de Digi Sport și Prima Sport.

Forza Steaua!