steaua bucurești cfc argeș 3-1

Steaua București – CFC Argeș

Contra Stelei, Campionii FC Argeș nu a fost nici FC Argeș, dar nici vreo campioană. Steaua București a câștigat ușor partida cu CFC Argeș, cu scorul de 3-1, înregistrând a doua victorie din acest sezon de Liga 2.

Steaua București: Frânculescu – St. Drăghici (Enceanu 79′), Vîrtej, Beța, Ad. Ilie (cpt.), Dobrescu – Rober Sierra, Mancuso (Bărbulescu 69′), Raicu (Dav. Matei 69′) – Chipirliu (Topuzov 85′), Chunchukov (Buziuc 79′)
Rezerve neutilizate: I. Pop – Boiciuc, C. Avram, Dav. Maftei
Antrenor: Daniel Oprița

CFC Argeș: Andr. Bucur – Tofan, Turda (cpt.), M. Tudose, Rizzi (Babin 46′) – Andr. Panait (eliminat – 45′), Al. Răuță (Haită 84′) – Rădescu (Y. Pîrvu 84′), Buhăcianu (Bertrand 72′), Bg. Rusu – M. Angelov (Zătreanu 88′)
Rezerve neutilizate: Straton – Grigore-Huideș, Scarlatache, D. Bujor
Antrenor: Eugen Beza
Eliminat: Andrei Panait 45′ (cumul de cartonașe galbene)

Fără a fi vreun meci de colecție, Steaua București – CFC Argeș a avut de toate. A avut goluri spectaculoase, a avut un penalty, a avut chiar și o eliminare. A fost un meci interesant, plăcut de urmărit, chiar dacă FRF l-a programat într-o zi de joi, de la ora 17:00.

Probabil încă supărați după egalul de la Buzău, steliștii au început partida în forță. Au reușit chiar să și deschidă rapid scorul. În minutul 12, la un atac stelist, piteștenii Bucur și Tudose s-au izbit unul de celălalt în propriul careu. Mingea pe care o urmăreau a ajuns la Alin Raicu iar stelistul a șutat cu sete dintr-o poziție excelentă, trimițând mingea în poarta lui Bucur. Steaua București – CFC Argeș, 1-0. Pentru Raicu, a fost al treilea gol din acest sezon. Acesta a marcat și etapa trecută.

După deschiderea scorului, Steaua a rămas sus. A profitat de faptul că CFC Argeș nu a părut să fi venit pregătită pentru o etapă de Liga 2. În minutul 30, chiar a reușit să marcheze din nou.

După un atac al Stelei pe partea dreaptă, mingea a ajuns în careul piteștenilor, la Chunchukov. Bulgarul i-a pasat lui Chipirliu, aflat tot în careu, iar golgheterul stelist a pivotat o dată și a tras printre picioarele lui Buhăcianu. Mingea s-a oprit direct în poarta lui Bucur, care nu a mai putut-o opri. Steaua București – CFC Argeș, 2-0

Repriza secundă s-a terminat cu eliminarea lui Andrei Panait. Mijlocașul celor de la CFC Argeș l-a lovit cu brațul în piept pe Raicu. A primit al doilea galben de la arbitrul Claudiu Marcu și a fost eliminat. Panait primise primul avertisment cu doar câteva minute înainte, la o intrare foarte dură asupra lui Dobrescu.

Chipirliu a găurit Argeșul

Repriza secundă nu a fost neapărat una cu fotbal de supercalitate. Steaua București a profitat de căderea argeșenilor și a preluat controlul total al partidei. Doar că acest lucru a însemnat joc lent, pase în lateral și spate, plus câteva atacuri în care atenția a lipsit aproape de tot.

Drăghici ar fi putut marca în minutul 64, la un contraatac, însă șutul său a trecut pe lângă bară. Ar fi putut marca și Dobrescu, în minutul 74, dar șutul său foarte bun a fost respins de Bucur în corner.

Până la urmă, tot Chipirliu a fost cel care a marcat și care a dus scorul la 3-0. Decarul Stelei a marcat dintr-un penalty obținut de Bărbulescu, care în minutul 82 a urmărit o minge în careul Argeșului, a trecut pe lângă Bertrand, care a fost neatent și care i-a pus piedică. Arbitrul a arătat penalty iar Chipirliu a înscris simplu, cu latul, în stânga lui Bucur. Steaua București – CFC Argeș, 3-0.

A fost o nouă dovadă a faptului că Steaua este dependentă de Chipirliu. Iar atacantul stelist chiar a fost cel mai bun om al meciului, fiind nu doar marcatorul Stelei, dar și motorul ei.

Meciul Steaua București – CFC Argeș s-ar fi putut termina cu scorul de 3-0 pentru militari, însă, în minutul 90+3, defensiva stelistă a călcat din nou strâmb. Zătreanu a marcat golul de onoare al Argeșului, în urma unei faze frumoase. Haită i-a pasat lui Bertrand, scăpat singur în careul Stelei, acesta a pasat la colțul lung, de unde Zătreanu a pus latul și a trimis mingea în poarta lui Frânculescu.

Steaua a reușit astfel a doua victorie a acestui sezon. Cu cele 3 puncte de azi, a urcat pe locul 7, cel puțin până sâmbătă, când se vor juca celelalte meciuri din această etapă de Liga 2.

Etapa următoare va avea loc de abia după două săptămâni. Steaua va merge la Slobozia, pentru a juca cu Unirea, echipa de pe locul 2. Să sperăm că această pauză îi va ajuta pe steliști să intre și mai mult într-o formă cât mai bună.


Avancronică Steaua București – CFC Argeș

După un 4-4 la Buzău pe care unii suporteri steliști l-au văzut ca un meci bun, în timp ce alții ca pe un eșec, Steaua București se pregătește de un nou meci tare. De data aceasta, va întâlni o echipă care a retrogradată din Liga 1. Meciul Steaua București – CFC Argeș va avea loc joi, 5 octombrie, de la ora 17:00.

CFC Argeș, nu FC Argeș

Cel mai corect este să le spunem adversarilor noștri din această etapă pe nume. Clubul Campionii FC Argeș pretinde că e FC Argeș, dar evident că nu e. Este doar altă încercare de a clona un brand fotbalistic românesc care are mulți suporteri în spatele său.

CFC Argeș a jucat anul trecut în Liga 1 însă a retrogradat. A ajuns în Liga 2 după ce s-a făcut de rușine în barajul cu DDB, care a fost un meci foarte ciudat, dar de care nu are rost să ne legăm acum. În acest sezon de Liga 2, a pornit prost la drum. De abia în ultimele etape a reușit să lege câteva meciuri bune și să obțină două victorii.

În clasament, CFC Argeș e pe 9, la 2 puncte distanță de Steaua. Are 2 victorii, 5 egaluri și o înfrângere. A marcat 8 goluri și a primit 4.

În ultima etapă, CFC Argeș a făcut egal acasă cu liderul Șelimbăr, scor 0-0. A folosit acești jucători:

CFC Argeș: Bucur – Tofan (Pîrvu 83′), Turda (cpt.), Tudose, Rizzi –  Răuță (Bujor 85)’, Panait – Buhăcianu (Bertrand 67′), Haită (Rădescu 46′), Rusu (Babin ’83) – Angelov.
Rezerve neutilizate: Straton – Scarlatache, Mitoi, Grigore.
Antrenor: Eugen Beza. 

Ce prim XI va trimite Steaua București pe teren cu CFC Argeș?

Cum am spus deja, egalul Stelei cu FC Buzău poate fi privit și ca un meci bun, dar și ca unul slab. Steaua a marcat de 4 ori în deplasare. Dar a și primit 4 goluri. E așadar greu de spus cum va acționa Oprița mai departe. Cel mai probabil, va folosi acești jucători:

Steaua București: Frânculescu – Maftei, Vîrej, Beța, Dobrescu – Bărbulescu, Sierra, Raicu, Matei – Boiciuc, Chipirliu
Antrenor: Daniel Oprița

Din păcate, FRF și-a bătut din nou joc de Steaua București și de suporterii săi. Meciul Steaua București – CFC Argeș a fost programat în mijlocul săptămânii, de la o oră la care unii sunt încă la serviciu. O fi adevărat că nu vin foarte mulți oameni la meciurile Stelei, dar nici FRF nu ajută.

Cu așa programări, ne putem aștepta ca în viitor să vedem cifre cu minus în dreptul prezenței la stadion. Chiar nu vrem să le dăm idei, dar nu ne-ar suprinde să vedem viitoare meciuri de-ale Stelei programate de FRF miercuri de la 14:00 sau marți de la 11:00. Dacă au pus joia de la 17:00 un meci care este totuși interesant, măcar pentru nivelul Ligii 2, ne putem aștepta la ce e mai rău.

Forza Steaua!