george ogăraru

George Ogăraru, ești la Steaua, dar ești cu Steaua?

George Ogăraru a devenit un personaj greu de înțeles. E la Steaua, are parte de multă susținere din partea suporterilor și de o imagine bună, dar nu prea a făcut nimic pentru Steaua. Mai mult, în ciuda tuturor necazurilor pe care Steaua le are din cauza FRF, George Ogăraru nu se ferește să îi facă imagine bună federației și chiar lui Răzvan Burleanu. Trebuie așadar să întrebăm: George Ogăraru, mai ești cu Steaua?

De-a lungul anilor, Ogăraru a fost implicat în mai multe scandaluri. Toate au plecat de la salariul său la Steaua, pe care unii îl consideră prea mare pentru munca pe care acesta o face.

Și acesta e probabil momentul în care apărătorii lui Ogăraru ne vor spune că el își merită salariul pe care îl are, că merită poziția pe care o ocupă și că a făcut doar bine pentru Steaua până acum. Vor spune că rezultatele academiei de fotbal a Stelei sunt ca urmare a muncii sale. Dar oare chiar e așa?

Care sunt rezultatele concrete ale academiei de fotbal și cât e munca lui George Ogăraru aici?

Ne place să ne lăudăm cu meciurile bune făcute de echipele de juniori ale Stelei și cu finalele jucate, dar nu aceste lucruri demonstrează succesul unei academii. Succesul unei academii e dat de jucătorii pe care echipa de seniori îi poate folosi.

Din păcate, aceștia sunt foarte puțini. Și nu doar că sunt foarte puțini, dar nici nu sunt oameni de bază în echipa lui Oprița.

Trebuie să spunem și că recent a avut loc un nou scandal între Oprița și Ogăraru. Ogăraru l-a criticat pe Oprița că nu bagă juniori iar Oprița i-a răspuns că în joc e postul antrenorului, nu al managerului de academie. Oprița a mers chiar mai departe și i-a reproșat lui Ogăraru ultimul rezultat al juniorilor U 18, care au fost învinși cu 4-1.

Trecând peste cuvintele celor doi și peste conflictul dintre ei, adevărul este că academia nu a produs încă juniori atât de buni încât să îl oblige pe Oprița să îi bage titulari. Și Ogăraru sigur știe asta. Dacă modelul său e Ajax, care produce în fiecare an măcar un junior bun de prima echipă, atunci e clar că Academia încă nu merge. Anul acesta, Oprița îi folosește pe aceiași jucători tineri pe care i-a folosit și anul trecut: Matei și Raicu.

Și despre Matei și Raicu mai trebuie să spunem ceva.

La seniori joacă juniorii de la școala Dănilescu

La seniorii Stelei joacă acum juniori care au venit în clubul nostru prin școala lui Tică Dănilescu. Acesta și-a închis școala acum câțiva ani și i-a dat Stelei toți jucătorii. I-a dat împreună cu antrenorii. Iar de grupa lui Matei s-a ocupat chiar fiul lui Dănilescu, Cătălin.

Cătălin Dănilescu a condus foarte bine echipa U17 a clubului, anul trecut ajungând în finala Ligii Elitelor U17. Însă, în această vară, Ogăraru a luat această generație de la Dănilescu, care s-a ocupat de ea de foarte mulți ani, și a dat-o în grija lui Diniță.

Laurențiu Diniță e un fost fotbalist cunoscut, dar care nu a avut niciodată nicio legătură cu Steaua. De ce a venit la Steaua? Nu știm. Cert este că rezultatele sale sunt slabe. Unul dintre ele, spre exemplu, este înfrângerea 4-1 cu FC R 1923 SA, înfrângere la care a făcut referire și Oprița.

Așa că trebuie să întrebăm de ce a decis Ogăraru să îi ia lui Dănilescu această generație și să i-o dea lui Diniță? De ce l-a adus pe Diniță în primul rând? Era nevoie de el? Nu prea pare.

Și dacă era nevoie de el, era poate la celelalte generații, unde rezultatele sunt foarte slabe, nu la generația care a ajuns într-o finală. Dănilescu trebuia să continue cu jucătorii pe care la propriu el i-a crescut. Pentru că aceștia sunt și juniorii aflați în vederile lui Oprița. De ei trebuia șeful academiei să se îngrijească cel mai mult, pentru că sunt jucătorii cu cel mai mare potențial. Însă Ogăraru a scos din echipă antrenorul care a făcut totul să meargă și a adus în locul său o necunoscută. Iar rezultatele sunt pe măsură.

Când vom vedea și noi ”mâna” lui George Ogăraru?

Cum am spus deja, jucătorii care fac parte din planurile lui Oprița sunt cei care vin de la școala Dănilescu. Din ce știm noi, Oprița nu vrea vreun jucător produs 100% de academie. Cel puțin nu în acest moment.

Așadar, nu am greși dacă am spune că George Ogăraru nu a contribuit cu nimic, că munca lui nu a ajutat cu nimic echipa de seniori a clubului.

Și chiar au trecut deja destui ani. Dacă ”mâna” lui Ogăraru nu s-a văzut până acum, când o să se vadă? O să se vadă? Sau vom merge la nesfârșit cu jucătorii aduși de alții?

În calitate de manager al Academiei, George Ogăraru, fost fotbalist al Ajaxului, ar fi trebuit să aducă la Steaua cei mai buni tineri jucători din țară. Că nu e o problemă dacă noi nu putem produce acum nimic. Se mai întâmplă. Însă de ce nu vedem la academie tinere talente luate de la alții? De ce nu facem și noi ca Hagi?

Acestea sunt întrebări la care am vrea ca George Ogăraru să ne răspundă. Am vrea să știm care sunt obiectivele sale. Am vrea să știm cum este evaluat. Pentru că mai multe ziare au scris în această toamnă că Ogăraru ar fi cerut o mărire de salariu. Mărire pentru ce? Dacă academia nu a produs aproape nimic și dacă rezultatele din acest an sunt mai proaste ca cele de anul trecut, de ce să primească managerul o mărire?

De ce își face George Ogăraru poze cu Burleanu?!

Și măcar dacă acestea de mai sus ar fi singurele minusuri ale lui George Ogăraru. Recent, însă, acesta a simțit nevoia să publice pe contul său de instagram o poză fix cu Burleanu, adică fix cu cel care i-a făcut atât de mult rău Stelei în ultimii ani, care i-a refuzat două promovări câștigate pe teren! Ce e în mintea ta, George Ogăraru?

Suntem curioși care sunt prioritățile lui George Ogăraru, dacă i se pare normal să se pozeze cu omul din cauza căruia Steaua nu joacă în prima ligă.

În descrierea imaginii publicate, Ogăraru a trecut: ”Education never stops”. S-a referit probabil la un program de dezvoltare a managerilor sau antrenorilor. Acest lucru e mai puțin relevant. Că putea foarte bine George Ogăraru să pună o poză de la acel eveniment în care să nu apară Burleanu. Dar el a insistat să pună acea poză. Așa cum a insistat să le facă reclamă ferefiștilor și anul trecut.

În caz că ați uitat, vă amintim că, anul trecut, în timp ce FRF își bătea joc de Steaua, George Ogăraru a înscris clubul Steaua la un program FRF de mentorat. Cât a plătit clubul Steaua pentru acest program? Am vrea să știm, dar e puțin probabil să aflăm. Așa cum e puțin probabil ca acest program să fie gratis. Dacă era, participau la el mai multe cluburi din România, nu doar șase (toate celelalte 5 sunt cluburi de Liga 1).

Acestea sunt mutări foarte neinspirate din partea lui George Ogăraru. Pur și simplu e o prostie să-ți faci poze cu dușmanul fix când acesta se ocupă cu distrugerea ta. Și îndrăznim să spunem că, dacă Talpan ar fi pierdut procese și ar fi făcut și poze cu Becali, suporterii steliști l-ar fi linșat. George Ogăraru, însă, beneficiază de tratament preferențial. De ce?

Ogăraru trebuie să decidă de partea cui e. Dacă ești cu Steaua, fă ceva și pentru Steaua, George! Dacă ești cu FRF sau cu altcineva, de ce mai stai la Steaua?! Ar fi jenant să aflăm că salariul acela contează atât de mult pentru tine.

Captură de ecran – pagina de Instagram a lui George Ogăraru.