ioanițoaia

Noi, plătitorii de taxe și impozite, cum ar trebui să reacționăm?

Întrebarea aceasta nu ne aparține. Am împrumutat-o dintr-un articol penibil, scris de Ovidiu Ioanițoaia. Cu titlul ”Am sperat degeaba”, articolul a luat naștere din frustrarea lui Ioanițoaia că FC Fcsb nu joacă în Ghencea. Și asta nu e o exagerare. Despre asta e articolul. Omul e supărat că Corpul de Control trimis de Ciolacu nu a găsit nereguli la clubul Steaua, nereguli care să arată că FC Fcsb a fost victima unui abuz. Întrebarea din titlu vine ca o încheiere a acestui articol. Ioanițoaia vrea să știe dacă noi, plătitorii de taxe, trebuie să fim optimiști sau nu că Ciolacu a trimis din nou Corpul de Control în Ghencea, ca să caute nereguli până le găsește.

Voi, dragi cititori, vă dați seama cât de jos a ajuns presa de sport din România și mai ales acest individ, Ioanițoaia? Este halucinant! Și ne întoarcem la titlul articolului său: ”Am sperat degeaba”. Ai sperat degeaba că ce, Ovidiu Ioanițoaia?

Ai sperat că Corpul de Control al lui Ciolacu va găsi nereguli la clubul Steaua? De ce? Tu, în calitate de jurnalist care ar trebui să fie obiectiv, ce treabă ai cu clubul Steaua? Ce treabă ai cu FC Fcsb? De ce te interesează pe tine pe ce stadion joacă FC Fcsb sau ce face clubul Steaua cu stadionul său?

La această ultimă întrebare, știm sigur că Ovidiu Ioanițoaia ne-ar da un singur răspuns: ”În calitate de plătitor de taxe și impozite, pentru că stadionul a fost construit și din banii mei, vreau ca el să fie valorificat așa cum trebuie, ca să producă bani, nu să piardă.” Răspunsul acesta se regăsește chiar și în articol, dar dacă Ovidiu Ioanițoaia consideră că ar da alt răspuns, poate să ne scrie și vom modifica.

Ideea e că am auzit deja povestea asta. Toți sunt preocupați de cum sunt folosiți banii pe care îi dau ei pe taxe și impozite, dar doar când e vorba de Steaua. În alte cazuri, taxele și impozitele pe care le plătesc nu sunt relevante.

De ce vă opriți la Steaua, mari apărători ai plătitorilor de taxe și impozite?

Am dori ca domnul Ioanițoaia să ne răspundă la încă 3 întrebări:

Procesul pentru prejudiciu

Procesul prin care Steaua vrea să recupereze prejudiciul de aproape 37 de milioane de euro, provocat de FC Fcsb prin folosirea fără drept a mărcii Steaua, a început în 2018. De atunci, acesta a trecut printr-o grămadă de amânări și, deși avocații celor de la FC Fcsb au recunoscut că clubul pe care îl reprezintă e vionovat, judecătorii nu doar că nu au dat nicio decizie, ci chiar au suspendat procesul.

În data de 10 ianuarie, adică peste 4 zile, se vor împlini exact 6 ani de când a început acest proces, care nu a ajuns încă nici măcar la decizia de la fond! ȘASE ANI! TREIZECI ȘI ȘAPTE MILIOANE EURO! PREJUDICIU PRODUS STATULUI ROMÂN!

De șase ani, un sistem mafiot apără un club plin de foști pușcăriași și îi permite să nu plătească un prejudiciu pe care a recunoscut că l-a produs! Noi, plătitorii de taxe și impozite, cum ar trebui să reacționăm în acest caz, domnule Ioanițoaia?

Datoriile la stat neplătite de cei de la AFC

Când s-a desființat, AFC Steaua, non-profitul condus de Păunescu, pe care FC Fcsb l-a înlocuit în Liga 1, a lăsat în urma sa datorii de vreo 14 milioane dolari față de stat. Nimeni nu vorbește despre ele.

Nimeni din presă nu vorbește despre ele, deși toată presa sportivă din România urlă că FC Fcsb e continuatoarea Stelei sau măcar a AFC-ului. Ok. Conform regulilor UEFA și FIFA, un club care e continuatorul altui club trebuie să plătească datoriile clubului pe care îl continuă.

Domnule Ioanițoaia, dacă colegii dumneavoastră tot zbiară că FC Fcsb e continuatorul AFC-ului, de ce nu vorbiți despre cele 14 milioane dolari pe care ar trebui să le plătească? E o datorie la stat, domnule Ioanițoaia. UNA URIAȘĂ! oi, plătitorii de taxe și impozite, cum ar trebui să reacționăm în acest caz, domnule Ioanițoaia?

Și încă ceva. Când UEFA a obligat FC R-ul și echipa lui Mititelu să plătească datoriile echipelor pe care pretind că le continuă, ați scris articole în care ați arătat că UEFA le consideră continuatoare, dragi ziarici. La FC Fcsb nu se aplică regula asta?!

Două insolvențe în mai puțin de 10 ani și statul țepuit cu zeci de milioane de euro

Dinamo DDB 1948 Coafor sau cum s-o mai numi clona dinamovistă din Liga 1 a trecut prin două insolvențe în ultimii 10 ani. A strâns datorii de peste 25 milioane de euro, datorii pe care nu le-a plătit. Foarte multe dintre ele datorii față de stat!

Însă pentru marii apărători ai plătitorilor de taxe și impozite acest lucru nu prea contează. Cumva, lor li se pare normal ca dedebiștii să șteargă datorii din pix oricând doresc ei. Noi, plătitorii de taxe și impozite, cum ar trebui să reacționăm în acest caz, domnule Ioanițoaia?

Situația e atât de nasoală încât chiar nu ne mai dăm seama unde se termină fundul fecesebist și unde încep buzele ziaricilor

Citind articolul domnului Ioanițoaia, nu poți să nu îl vezi drept o bucățică de propagandă fecesebistă. Am încercat. L-am citit de mai multe ori. Aceasta e singura concluzie pe care o poți trage.

Chiar în introducere, Ovidiu Ioanițoaia scrie că: ”Clubul Sportiv al Armatei Steaua, unitate a MApN, refuza să-l închirieze (n.r. stadionul) și FCSB-ului, ceea ce provoca serioase pagube materiale”. Domnul Ioanițoaia știe că acest refuz produce pagube materiale. Nu ne spune ce pagube materiale, nu ne spune de unde știe că produce pagube materiale. Dar știe el că produce pagube materiale. Și noi trebuie să îl credem.

De ce trebuie să îl credem? Nici asta nu ne spune Ovidiu Ioanițoaia. Doar trebuie să abandonăm logica și să îl credem.

De ce să abandonăm logica? Păi, e simplu. FC Fcsb nu poate închiria și stadionul Steaua, și Arena Națională. Dacă va juca pe stadionul Steaua, nu va mai juca pe Arena Națională, unde joacă acum. Dacă va juca pe Arena Națională, nu va mai juca pe stadionul Steaua. Deci, mergând pe ”logica” domnului Ioanițoaia, se poate spune că, dacă FC Fcsb va juca pe stadionul Steaua, acest lucru va produce ”pagube materiale” Arenei Naționale, care e administrată de Primăria Municipiului București.

Așadar, cum facem, domnule Ioanițoaia? Cum e mai bine să facă FC Fcsb? Să joace pe stadionul Steaua și să provoace pagube materiale Arenei Naționale? Sau invers? Să ne răspundeți și la această întrebare, vă rugăm mult. Că vrem neapărat să știm răspunsul dumneavoastră. Noi, plătitorii de taxe și impozite.

Măcar ca să nu credem că articolul e doar o bucățică de propagandă fecesebistă.

Pentru că e clar că asta e. Singurul motiv pentru care cineva ar dori ca FC Fcsb să joace pe stadionul Steaua e ca să ajute clubul lui Becali să mintă în continuare că e Steaua. Deși nu e. Deși avem o grămadă de decizii judecătorești care au arătat că nu e.

Oare câți români vor mai muri în timp ce Corpul de Control al lui Ciolacu va căuta nereguli inexistente la clubul Steaua?

”Presa” scrie că Ciolacu nu e mulțumit de concluziile Corpului de Control. Acesta a descoperit anul trecut că Steaua nu a încălcat nicio lege atunci când a refuzat să facă afaceri cu un club cu care se află în mai multe procese, care de-a lungul anilor s-a dovedit a fi rău platnic și care, dacă nu ar fi destul, mai și minte peste tot că e Steaua.

Așadar cei din clubul Steaua au respectat legile și de asta trebuie trimis corpul de control din nou. Acesta trebuie să caute nereguli până le găsește. Pentru că acolo arde, la Steaua, în Ghencea. Nu altundeva.

Am folosit un cuvânt nepotrivit: arde. Unii cu siguranță ne vor considera dezgustători. Dacă o vor face, nu ne putem supăra pe ei. Nu când chiar acum câteva zile niște copii au ars de vii într-un complex turistic care funcționa fără autorizație. Ciolacu nu a trimis acolo Corpul de Control. Nu l-a trimis ca să vadă cine a permis ca acea capcană să funcționeze.

Mai mult, Ciolacu nu a trimis corpul de control nici pentru a reface rapoartele din cazurile azilelor unde bătrânii erau torturați sau al exploziei de la Crevedia. Să înțelegem așadar că Ciolacu a fost mulțumit de acele rapoarte? Nu a fost mulțumit de ce a găsit Corpul de Control în Ghencea, dar a fost mulțumit de ce a găsit în celelalte cazuri? Ciudat. Noi, plătitorii de taxe și impozite, cum ar trebui să reacționăm în acest caz, domnule Ioanițoaia?

P.S.

Ovidiu Ioanițoaia s-a născut în 1945, cu doi ani înainte de apariția clubului Steaua. Cu toate acestea, Ovidiu Ioanițoaia, considerat de unii unul din marii ziariști sportivi ai țării, nu știe cum se numește clubul Steaua. În articolul său, acesta s-a referit la Steaua folosind numele ”CSA”.

Acesta nu e numele Stelei, domnule Ioanițoaia. Și v-am provoca să ne arătați măcar un articol scris de dumneavoastră înainte de 2014 în care ați folosit acea denumire atunci când ați vorbit de Steaua. Dar știm că n-are rost. Și dumneavoastră sunteți, cică, unul din marii ziariști sportivi ai României! Ce glumă bună!

Aproape la fel de glumă ca prietenia dintre dumneavoastră și Tolontan. Vă mai aduceți aminte de el? A fost dat afară în șuturi de la Gsp, pe motiv că a refuzat să permită caselor de pariuri să dicteze ce se scrie în articole. E curios că dumneavoastră nu v-ați dat demisia, ca să fiți alături de el. Sau cel puțin era curios. Acum nu mai e. Acum știm sigur de ce ați rămas.

Foto: Agerpres