stelistilor stelisti transferuri

Să vină noi transferuri la Steaua!

Era o vreme, în tinerețe, când așteptam cu nerăbdare fiecare pauză de iarnă și de vară, pentru a vedea ce transferuri mai face Steaua București. În fiecare primăvară și în fiecare toamnă analizam toate echipele românești, pentru a vedea de unde poate răsări următorul Lăcătuș. Iar ”boala” aceasta a revenit acum.

Nu pot spune când mi-a trecut febra transferurilor, dar cu siguranță a trecut la un moment dat. Ultima mare bucurie a fost venirea lui Luțu la Steaua, în 1999. ”Micul Hagi” era altceva în acele vremuri. Un fotbalist tânăr, promițător, rapid, tehnic, foarte bun. Era fix ce avea nevoie tricoul cu numărul 10 de la Steaua. Cel puțin așa credeam atunci. Ulterior, Luțu nu a rupt gura tărgului și a ajuns să se transfere prin Asia.

Dar să revenim în prezent. Acum un an, Steaua a făcut o campanie de transferuri mai mult rea decât bună. A venit Florin Răsdan, fotbalist de Liga 1, e adevărat. Dar, mai departe, ceilalți fotbaliști nu s-au impus deloc, mulți dintre ei plecând în vară.

Acel semi-eșec mă face așadar să stau cu sufletul la gură. Ce transferuri va face Steaua? Va face transferuri? Conform noului comandant, Bixi-Pompiliu Mocanu, Lăcătuș a urmărit câțiva fotbaliști și chiar a înaintat o listă de propuneri.

Și-acum vin întrebările mai grele: Ce fel de propuneri? Pe cine vrea Steaua să aducă? Din ce ligă vin jucătorii? Pentru ce ligă vin?

Să nu facem transferuri doar de dragul de a transfera

Steaua nu are nevoie de transferuri pentru Liga 4, asta e evident. Echipa pe care o avem în acest moment este cu mult superioară adversarelor sale. În acest moment, Steaua trebuie să înceapă pregătirea pentru Liga 3.

Avem, așadar, nevoie de jucători de cel puțin Liga 3. 

Recent, SSC Farul Constanța, echipă care joacă în Liga 2, a pus pe liber nu mai puțin de 12 jucători. Este vorba de Rafael Licu, Raclău Rareș, Roumadi Yanis, Dombrovoschi Ciprian, Țăranu Tudor, Tudorică Marius, Prodan Răzvan, Stavrev Georgi, M’Baka Kevin, Dumitraşcu Marius, Apostolache Andrei, Robu Albert. Pe Răzvan Prodan îl cunoașteți. A fost în lotul Stelei anul trecut, chiar dacă nu a apucat să joace, din cauza unor probleme de sănătate.

Ceilalți jucători nu sunt foarte cunoscuți, dar ar putea fi interesanți pentru o echipă care caută să construiască pe termen lung. Poate că unii dintre ei se regăsesc pe lista lui Lăcătuș. Poate că Fiara va aduce jucători mai buni. Cert este că nu ne mai permitem pași greșiti.

Nepromovând anul trecut, ne-am făcut singuri viața mai grea. Nu ne mai permitem pași greșiți. Steaua trebuie să ajungă fără oprire în Liga 2. Cel puțin în Liga 2. Iar pentru asta e nevoie de fotbaliști de valoare.

Că vor fi promovați de la juniori, că vor fi transferați de altundeva, aceste aspecte nu mai contează. Important este să aducă doar plusuri echipei. Așa că toți ochii se mută acum spre Marius Lăcătuș. Putem spune că acum începe cu adevărat construcția echipei.

Nu ne mai rămâne acum decât să așteptăm. Așteptăm transferuri bune, de Liga 2. Eu abia aștept. Și cred că și voi la fel.

Forza Steaua!