aur bixi-pompiliu mocanu nu stie echipa stelei din 1986 steaua 84-89

Bixi-Pompiliu Mocanu nu prea are treabă cu Steaua

Bixi-Pompiliu Mocanu, o să regrete mult timp de acum înainte interviul pe care l-a dat pentru Mediafax. Și asta deoarece noul comandant al Stelei a făcut în acel articol gafă după gafă.

În primă fază, Bixi-Pompiliu Mocanu ne-a povestit care sunt prioritățile sale ca nou comandant al clubului. Printre ele se regăsesc refacerea parcărilor din complexul sportiv Steaua (lucrare de ”maximă importanță”, conform noului comandant) și alte lucrări de infrastructură, dar nu și protejarea imaginii Stelei. Nu am putut să nu taxăm această lipsă totală de respect față de clubul nostru, așa cum nu putem să nu taxăm o altă mare gafă făcută de Bixi-Pompiliu Mocanu.

Întrebat fiind dacă știe echipa Stelei din 1986, domnul colonel a dat un răspuns de toată jena:

Bixi-Pompiliu Mocanu: Începem cu apărarea echipei, aveam Bumbescu, Belodedici, îl aveam pe Bărculescu pe partea stângă sau dreaptă nu mai reţin, după aceea Ştefan Iovan în centrul apărării, îl aveam pe Marius Lăcătuş pe partea stângă, am avut la un moment dat Radu II în echipa respectivă. L-am avut pe Piţurcă, bineînţeles, nouarul care ne-a scos din atâtea necazuri şi care a marcat foarte multe goluri. Sunt destul de ataşat faţă de momentul respectiv şi de echipă, după aceea a venit Hagi la echipă, Silviu Lung, Dorinel ulterior, plus după performanţa de la Campionatul Mondial din 1990, mare parte din echipa a început să migreze. Balint nu trebuie uitat.

O lecție de istorie pentru Bixi-Pompiliu Mocanu

Ne bucurăm că domnul colonel a nimerit apărarea Stelei Sevillene. A nimerit-o, chiar dacă a uitat că Iovan a jucat pe dreapta și chiar dacă l-a botezat ”Bărculescu” pe Ilie Bărbulescu. Este, cu siguranță, doar o greșeală de tipar. Dar mijlocul echipei? Căpitanul Tudorel Stoica? Loți Boloni? Lucian Bălan? Majearu? Pe ei i-ați uitat, domnule colonel. Păcat!

Ar fi fost frumos să începeți echipa direct cu căpitanul. Mai ales că Tudorel Stoica este unul dintre cei mai mari susținători ai Stelei în lupta cu cei care vor să îi facă rău. Sau poate acesta e motivul pentru care i-ați sărit pe Stoica și Boloni. Asta este.

Măcar v-ați adus aminte de Victor Pițurcă. Și el e un mare susținător al clubului Steaua. La fel ca Balint, pe care l-ați lăsat ultimul, dar mai bine mai târziu decât niciodată.

Însă suntem dezamăgiți că ați reprofilat Fiara. Lăcă a fost mereu extremă dreapta, nu stânga. Dar parcă nu ne surprinde că nu știți care a fost locul său ca jucător. Din câte ne dăm seama, nu știți nici care e locul său acum. Altfel n-ați fi permis niciodată ca alții să se prezinte drept antrenorii Stelei București.

Hagi? Silviu Lung? Au jucat la Steaua, dar nu în 1986. Atunci îi aveam pe Emeric Ienei și Puiu Iordănescu, pe Stângaciu, Weissenbacher, Pistol și pe Marin Radu II, pe care vi l-ați amintit, cel mai probabil pentru că a jucat la FC Argeș, echipa dumneavoastră de suflet.

Nici pe Duckadam nu l-ați menționat, dar nu o să vă reproșăm acest lucru, din moment ce chiar Helmuth ține neapărat să se îndepărteze cât mai mult de Steaua București.

Mai puține parcări, mai multă Steaua

Este un sfat prietenesc, domnule Mocanu. Acum că ați intrat în lumea noastră, trebuie să înțelegeți că Steaua e cel mai important lucru de aici. Totul se învârte în jurul ei. Și din acest motiv nu putem ignora aceste demonstrații de mediocritate.

N-ați fost stelist niciodată. Dacă ați fi fost, ați fi știut echipa din 86. Sau măcar ați fi știut că Dorinel Munteanu nu a jucat niciodată la Steaua. Dar nu ați fost stelist, așa că nu știți ce înseamnă Steaua și nici nu veți putea înțelege vreodată.

Locul dumneavoastră nu este la Steaua, domnule Bixi-Pompiliu Mocanu. Întoarceți-vă mai bine la MApN, acolo unde cu siguranță talentele dumneavoastră vor fi mult mai utile. Steaua București are nevoie de un stelist!