steaua echipa de fotbal suporteri

Echipa de fotbal a Stelei renaște cu ajutorul suporterilor

Presa de sport din România mă dezamageste aproape zilnic. Deja m-am obișnuit cu lipsa de respect pe care ne-o arată și nu mă surprinde deloc faptul că Gazeta Sporturilor încă folosește numele „Steaua” atunci când vorbeste despre echipa FC Sporting Becali. Sunt însă uimit că aceștia au ignorat o știre foarte importanta pentru intreg fotbalul românesc.

În această săptămână, Gazeta a făcut un interviu cu colonelul Petrea, comandantul interimar al Stelei. În interviu, acesta as spus un lucru extrem de important, dar pe care Gazeta l-a ignorat in totalitate. Iată ce a spus colonelul Petrea:

– Mulţi dintre fani au anunţat deja că vor fi lângă noua formaţie.
– Am purtat de curând o discuţie cu 6 reprezentanţi ai suporterilor și am vorbit și despre modul în care ei vor să ajute echipa, în sensul că doresc încă de acum să achiziţioneze tot pachetul de abonamente pentru viitorul sezon.

– Și cam câte abonamente veţi scoate la vânzare?
– Având în vedere că vom juca deocamdată acasă, în Ghencea, dar pe terenul 5, pentru că stadionul intră în procesul de renovare pentru Euro 2020, vor fi 600 de abonamente. Avem acolo o tribună pe care vrem s-o refacem, plus că va fi montată și una mobilă. În total ar urma să fie 600 de locuri în cele două tribune, dar fanii vor putea sta și în jurul gardului de protecţie a terenului. Nu știm cât o să coste un abonament, n-am făcut calcule. Deocamdată ne concentrăm pe rezolvarea problemelor juridice și administrative. În luna martie, după ce se va încălzi vremea, o parte a Centrului de copii și juniori va intra în modernizare, pentru ca în iunie-iulie, când se va închega echipa, să le putem oferi jucătorilor toate condiţiile. Vor fi acolo două vestiare, birouri pentru antrenori, biroul lui Lăcătuș, toate dotările pentru ca lucrurile să funcţioneze cât mai bine.

As zice că e știrea anului, nu știrea săptămânii. Pentru că nici o echipă din România nu se poate mândri că, în sezonul viitor, va juca cu stadionul plin și că a vândut toate abonamentele. Sigur, Steaua va juca la anul pe un stadion mai mic, cu doar 600 de locuri, dar toate cele 600 de locuri au fost date deja. Nici o echipă din România nu poate spune că a vândut atâtea abonamente în acest sezon sau că se asteaptă să vândă atât de multe în sezonul viitor.

Pentru FC Sporting Becali, 600 de abonamente vândute ar fi o foarte mare realizare. Mai ales că ei nu au 600 de oameni în tribune la meciurile de Liga 1. Dar, chiar dacă interesul e așa scăzut pentru această echipă din Pipera (Chiar, de unde e FC Sporting Becali? Că nu ne putem da seama doar după nume.), Gazeta continuă să îi promoveze suporterii, ignorând în totalitate ceea ce fac suporterii steliști.

Momentan nu știm cât vor costa acele abonamente. Deci nu putem spune cu siguranță ce impact va avea achiziționarea tuturor abonamentelor asupra finanțelor echipei. Însă, pentru o echipă de liga a patra, fiecare ban în plus contează. Și puteți să fiți siguri că fiecare ban în plus va ajuta echipa să fie mai puternică.

Ceea ce au făcut suporterii steliști nu e un lucru foarte obișnuit în România. Dar este unul foarte important. Prin această decizie, suporterii au arătat că susțin în totalitate proiectul Stelei, că vor să ajute și, cel mai important, că vor fi alături de echipă în drumul său spre promovarea în Liga 1.

Ca echipă de fotbal, ce altceva ți-ai mai putea dori?!