steaua bucurești progresul spartac 4-1

Steaua București – Progresul Spartac

Steaua București a trecut fără probleme de Progresul Spartac și continuă să ocupe prima poziție în Grupa B a play-out-ului Ligii 2. Echipa antrenată de Oprița s-a impus cu 4-1.

Steaua București: H. Iancu (cpt.) – Dav. Maftei, Beța (Vîrtej 46′), Ceceri, Ad. Ilie (Bărbulescu 67′) – Drăghici, Rober Sierra, Dav. Matei (Raicu 39′), Enceanu (Ad. Popa 46′) – Chipirliu (Boiciuc 46′), Nacho Heras
Rezerve neutilizate: Frănculescu – Mancuso, Pau Miguelez, Dobrescu
Antrenor: Daniel Oprița

Progresul Spartac: Al. Soare – Paliu, Parfeon (cpt.)(Stăchinescu 78′), Ed. Radu, Răducioiu, Andr. Florescu (Fîrținescu 46′) – Crivac (M. Dumitru 68′), Em. Pacionel (Al. Bărbuț 78′) – G. Petcu, Mat. Andrei, Tong (A. Chirițoiu 46′)
Rezerve neutilizate: Dav. Dumitrescu, D. Paraschiv – Rz. Stîngă, Seb. Radu
Antrenor: Andrei Erimia

Nacho trebuie păstrat neapărat și în sezonul următor

Steaua București a început în forță meciul cu Progresul Spartac și, după doar 10 minute de joc, avea deja 2-0 pe tabelă. Ambele goluri au fost înscrie de spaniolul Nacho Heras, care a marcat în minutele 9 și 10. Primul gol marcat de atacantul spaniol a fost unul spectaculos. Acesta a trimis cu capul la vinclu o centrare primită de la Enceanu.

Al doilea gol a venit pe o greșeală a adversarului. Rober Sierra a interceptat mingea, a trimis-o la Chipirliu, care la rândul său a trimis-o în dreapta, pentru Nacho. Atacantul spaniol a fentat portarul și a trimis mingea în poarta goală.

Nacho e una dintre surprizele plăcute ale acestui sezon. Un atacant tehnic, rapid și arțăgos, acesta s-a adaptat perfect la țara noastră și a devenit un om de bază al echipei. Pentru sezonul următor, este evident că Steaua trebuie să facă tot posibilul ca să se asigure că în atac îi va avea pe Nacho și Chipirliu.

Din păcate, după cele două goluri marcate rapid, Steaua a făcut un pas în spate. Acest lucru le-a permis celor de la Progresul Spartac să pornească câteva atacuri, unele chiar periculoase. Chiar și așa, scorul la pauză a fost 2-0 pentru Steaua.

Apărarea Stelei a călcat din nou strâmb, pe final de meci

Repriza secundă a început tot cu Steaua în atac. Și din nou echipa noastră a reușit să marcheze. Golul de 3-0 a fost însă un autogol al lui Eduard Radu. Acesta a trimis în propria poartă centrarea lui David Maftei, altă surpriză plăcută a acestui sezon, un tânăr fotbalist foarte bun, care cu siguranță va fi titular la Farul în sezonul viitor.

A urmat o nouă perioadă de liniște, în care Steaua a dominat, dar fără să marcheze. Apoi, pe final de meci, a venit și golul de 4-0. Adi Popa a bătut scurt un corner de pe stânga, mingea a ajuns la Bărbulescu, acesta a avansat câțiva pași și a tras la colțul lung: Steaua București – Progresul Spartac, 4-0.

Din păcate, pe final de meci, apărarea Stelei a călcat din nou strâmb. Întreg sezonul, acesta a fost punctul slab al echipei noastre. Și azi a demonstrat din nou că încă nu este de încredere. După o centrare venită de pe stânga, Chirițoiu a preluat și a tras din întoarcere. A fost golul de onoare pentru o echipă care la anul va juca în Liga 3.

Steaua București – Progresul Spartac s-a terminat cu scorul de 4-1. A fost un meci ușor pentru Steaua, care se menține în vârful Grupei B din Play-out, cu 34 de puncte.


Avancronică: Steaua București – Progresul Spartac

Sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 11:00, Steaua București își continuă drumul în play-out-ul Ligii 2, de data asta cu un meci împotriva celor de la Progresul Spartac. Meciul va fi transmis live de către Steaua TV.

În noiembrie, anul trecut, Steaua București a trecut fără probleme de Progresul Spartac cu un 6-1 aplicat fără prea mari probleme. De altfel, singura problemă pe care echipa antrenată de Oprița a avut-o în acel meci a fost terenul impracticabil.

Dacă în noiembrie a fost o minune că Progresul Spartac a reușit măcar să marcheze împotriva Stelei, acum acest lucru pare în totalitate imposibil. Progresul e pe ultimul loc și fără îndoială va juca în Liga 3 la anul. În play-out a strâns deja 2 înfrângeri, având în dreptul său doar un singur punct, obținut dintr-un egal în timpul sezonului regulat. De departe, Progresul Spartac a fost cea mai slabă echipă a acestui sezon de Liga 2.

Concluzia e așadar că Steaua va avea un meci ușor. Indiferent de echipa folosită de Oprița, e imposibil ca Steaua să nu plece acasă cu toate cele 3 puncte. Dar cel mai probabil jucătorii se vor folosi de această oportunitate pentru a se revanșa față de fani. Așa că ne putem aștepta la un meci spectaculos, cu foarte multe goluri.

Sigur, o victorie la o diferență foarte mare nu va face cu nimic mai plăcut gândul că Steaua joacă în play-out-ul Ligii 2. Însă este inutil acum să ne mai plângem de ceea ce s-a întâmplat. Și sperăm că și Oprița și jucătorii gândesc la fel.

Cei care vor să continue la Steaua și în sezonul următor, ar trebui să profite de această șansă și să impresioneze. Să își impresioneze antrenorii, dar și suporterii. Este, până la urmă, în interesul lor să arate că locul lor nu este în play-out-ul Ligii 2, ci în Liga 1.

Forza Steaua!