chindia steaua

Chindia vs Steaua București

Cât de politizat este fotbalul românesc? Dacă ți-ai pus această întrebare vreodată, atunci află că răspunsul este că e foarte politizat. Meciul Chindia Târgoviște – Steaua București nu a fost transmis nicăieri, deoarece primarul pesedist al orașului nu a vrut ca suporterii steliști să fie auziți în timp ce înjură PSD.

Toate meciurile Chindiei din acest an au fost transmise într-un fel sau altul. Dacă nu erau transmise la TV, erau transmise de către club. Nu și meciul cu Steaua. Supărat pentru că la ultimul meci dintre cele două echipe, în august, steliștii au înjurat PSD-ul, primarul PSD-ist al orașului Târgoviște a bătut cu pumnul în masă. În România pesedistă, nu ai voie să te exprimi liber, chiar dacă ăsta ar fi un drept, cică, garantat de constituție. Așadar, meciul Stelei cu Chindia nu a fost transmis nicăieri.

Nu că acest lucru i-ar fi oprit pe fanii Stelei să înjure PSD-ul. Nu, aceștia au înjurat în continuare partidul vinovat pentru mai toate relele din țara noastră. Și chiar și unii localnici s-au alăturat scandărilor, în anumite momente. Pentru că, și acesta este adevărul, cei mai mulți români urăsc PSD. Păcat că nu se mobilizează însă pentru a-i da o lovitură acestui partid mizerabil prin vot. Dar, cine știe?!, poate o să se întâmple ceva anul ăsta! Ar fi frumos!

Chindia Târgoviște: Ius. Popescu – Marc (Fl. Plămadă 83′), Ius. Cristea (R. Mihai 61′), C. Dinu (cpt.), Memolla (Ad. Ioniță 46′) – Romeo, Fedele, Bogaciuc, Pesic (Rob. Moldoveanu 61′) – Boțogan – Matiș (Zivkovic 76′)
Rezerve: M. Contra – Rz. Tache, Iul. Zamfir, Max. Cojocaru
Antrenor: Diego Longo

Steaua București: Frănculescu – Ceceri, Vîrtej, Dobrescu – Dav. Maftei, Mancuso, Rober Sierra (cpt.), Enceanu – Drăghici, Nacho Heras (Chunchukov 62′), Chipirliu (Ad. Popa 82′)
Rezerve: G. Iancu – Ad. Ilie, Pau Miguelez, Rz. Florea, Raicu, Dav. Matei, Boiciuc
Antrenor: Daniel Oprița

Meciul Chindia Târgoviște – Steaua București a început cu Steaua în atac. În minutul 11, Chipirliu putea deschide scorul, dar Popescu a reușit să respingă șutul său. Nouă minute mai târziu, Nacho a tras periculos pe lângă bară, din careu. Golul a venit în minutul 26. A marcat Vîrtej, cu capul, însă reușita sa a fost anulată pe motiv de offside.

Totuși, după primele 45 de minute, Steaua putea să intre în avantaj la cabine. Și asta deoarece ar fi trebuit să primească un penalty în minutul 38, când Cornel Dinu a oprit cu mână centrarea lui Dobrescu. Doar că arbitrul s-a făcut că nu vede.

Prima repriză s-a încheiat cu o altă mare ocazie a Stelei. Chipirliu a tras la poartă în minutul 41, însă Popescu a respins din nou.

Și arbitrul a stricat meciul!

N-a fost destul că s-a băgat primarul. A mai trebuit să se bage și arbitrul la acest meci. Repriza a doua a fost una în care Chindia s-a descurcat mai bine. A avut mai multe ocazii și chiar putea să primească un penalty în minutul 75, când Frânculescu s-a ciocnit de Rareș Mihai. Știind însă că i-a refuzat Stelei un penalty, arbitrul a dat în compensare. Adică nu a dat penalty pentru Chindia.

Meciul s-a terminat așadar cu scorul de 0-0. Este un rezultat bun pentru Steaua, care cade pe locul 2, având însă un meci mai puțin decât Concordia, echipa care a trecut pe 1, la 2 puncte deasupra Stelei.


Avancronică: Chindia vs Steaua București

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 11:00, Steaua București face deplasarea la Târgoviște, pentru a juca împotriva celor de la Chindia. Va fi al doilea meci care are loc între cele două echipe la Târgoviște, în acest sezon.

În august 2023, Steaua a obținut 1 punct din deplasarea la Târgoviște, într-un meci în care Chindia a primit un penalty gratuit chiar în primul minut al partidei, când Moldoveanu a simulat în careu. Pentru tot restul partidei, Steaua a încercat să egaleze. A reușit de abia în minutul 90+7, prin Chipirliu.

De atunci, însă, s-au schimbat multe. La începutul sezonului, ambele echipe se gândeau la play-off. Acum ambele joacă în play-out. Steaua București trece acum printr-o formă bună, venind după 2 victorii consecutive în play-out. De partea cealaltă, Chindia vine după 2 înfrângeri consecutive. Și, deși formația din Târgoviște a jucat cu un meci mai mult ca Steaua, e la 3 puncte sub echipa noastră în clasament.

Steaua București e așadar favorită în partida de la Târgoviște, cu Chindia. Nu doar că băieții lui Oprița sunt într-o formă mai bună, dar chiar pare că echipa noastră s-a întărit, în timp ce Chindia a pierdut din valoare.

Steaua ar putea juca în următoarea formulă:

 H. Iancu (cpt.) – Dav. Maftei, Vîrtej, Ceceri, Ad. Ilie – Drăghici, Rober Sierra, Raicu, Ad. Popa – Chipirliu, Nacho Heras

Vom reveni cu informații despre o posibilă televizare a partidei!

Forza Steaua!