Cristian Petrea

Domnule colonel Petrea, sunteti ocupat?

Motivul pentru care am insistat sa prezentam motivarea nu a fost neaparat pentru a putea citi ce scrie in ea. Ziare.com daduse deja partea cea mai importanta a motivarii si, deci, stiam tot ce trebuia sa stim. Iar cei care au refuzat sa creada cele scrise acolo, cu siguranta au refuzat sa creada si acum. Motivul principal a fost dorinta noastra de a-l vedea pe colonelul Petrea ca face ceva pentru Steaua.

Desi a castigat procesul acum mai bine de 6 luni, Steaua inca nu a trimis o notificare la UEFA, notificare prin care sa atraga atentia ca o echipa care nu e Steaua se foloseste ilegal de palmaresul Stelei. Scuza neoficiala a fost, pana acum, lipsa motivarii. Insa scuza asta nu mai e valabila in acest moment.

Chiar nimic nu il mai opreste pe colonelul Petrea sa isi faca datoria de comandant al clubului, adica sa apere interesele Stelei. Sunte, asadar, curiosi de ce FC Fcsb este lasata in continuare sa isi bata joc de Steaua.

FC Fcsb ignora cu nesimtire deciziile judecatoresti

Daca ati citit motivarea, in articolul nostru de ieri, cu siguranta ati vazut ca acolo sunt scrise niste lucruri pe care FC Fcsb trebuie sau nu trebuie sa le faca. De exemplu, echipa lui Becali trebuia sa-si schimbe numele la federatie in termen de 30 de zile de la decizie. In acelasi timp, nu trebuia sa foloseasca un nume care sa lase sa se inteleaga ca e Steaua si trebuia sa schimbe numele siteului si, implicit, al paginii de facebook.

FC Fcsb nu a respectat nici macar una din aceste cerinte. Si-a schimbat numele de abia in 30 martie, la mai bine de 3 luni de la decizie. Si-a luat numele Fcsb, care se vrea a fi un acronimc, F.C.S.B., care la randul sau, conform lui Becali, inseamna Fotbal Club Steaua Bucuresti. La site nu s-a schimbat nimic, iar pagina de Facebook nu numai ca a pastrat vechiul nume, in loc sa treaca la FC Fcsb, dar si continua sa faca reclame sponsorilor cu numele cu care nu are voie.

Insa probabil ca cea mai mare insulta a avut loc ieri. Echipa lui Becali, desi e infiintata in 2003, a sarbatorit ieri 70 de ani de la nastere!!! Este incredibila lipsa de bun simt a acestor hoti. Si la fel de incredibila este lipsa de reactie a colonelului Petrea, omul care ar trebui sa apere interesele Stelei.

Colonelul Petrea hiberneaza

Steaua Libera a dezvaluit deja ca Argaseala obisnuieste sa-l viziteze pe colonelul Petrea destul de des si ca acestia s-au intalnit de mai multe ori in ultimele luni. Aceasta stire a fost confirmata la un moment dat si de presa. Insa colonelul Petrea nu a considerat ca e necesara o explicatie. Desi s-a intalnit cu un reprezentant de-al echipei care fura de la clubul pe care el il conduce.

Din moment ce nu exista explicatii, putem si noi sa ne imaginam ca intre cei doi a avut loc o intelegere. Nu stim ce fel de intelegere. Din nou, putem doar sa ne imaginam. Insa imaginatia noastra este influentata puternic de realitatea care ne arata ca lui Petrea nu-i pasa ca FC Fcsb continua sa fure de la Steaua.

Nu a trimis notificare la UEFA. Ignora actiunile celor de la FRF si LPF. Ii permite echipei FC Fcsb sa minta in continuare oamenii si sa faca bani de pe urma numelui si a marcii Steaua. Si le permite si ziaristilor vanduti sa isi bata joc in presa de clubul pe care il conduce. 

Ce fel de conducator de club este acesta?! Ministerul Apararii nu a dezvaluit inca, in mod oficial, cine este noul comandant al clubului. Din auzite, noi stim ca e Petrea. Oricum ar fi, ca e interimar sau comandant full-time, Petrea nu-si face treaba!

Tradare sau incompetenta?

De-a lungul timpului, multi au acuzat echipa Steaua Libera ca e finantata sau ca are o intelegere cu conducerea clubului Steaua. Nu cred ca e nevoie sa demonstram ca nu e adevarat. Singurul lucru care ne-a interesat pe noi a fost binele Stelei. Iubim Steaua si vrem ca aceasta echipa si sportivii sai sa fie respectati.

In aceasta saptamana, Clubul Sportiv al Armatei Steaua a organizat la Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Național o gala-spectacol pentru a-si sarbatori ziua de nastere. Am fi vrut sa avem doar cuvinte de lauda despre acest eveniment, dar nu putem.

Anumiti fosti sportivi stelisti nu au fost invitati. Altii, nu au fost premiati. A fost premiat in schimb Boroi, cel mai slab conducator din istoria clubului, omul care a amanat la nesfarsit reactivarea sectiei de fotbal si care i-a permis unui fost puscarias sa-si bata joc de Steaua.

Daca voia sa premieze un oficial al clubului, ar fi trebuit sa-l premieze pe Talpan, ca doar Talpan i-a castigat cele 2 mari procese, cu marca si numele. Dar pe Petrea nu-l intereseaza aceste doua procese. Altfel nu le-ar fi permis celor de la FC Fcsb sa ne fure sarbatoarea.

Asadar trebuie sa ne intrebam: Colonelul Petrea e un tradator, un om care nu da doi bani pe Steaua, sau doar incompetent? Din pacate, niciunul din raspunsuri nu e bun pentru noi, pentru Steaua.