Benfica Noua Generatie Steaua Bucuresti 28-0

Cupa Romaniei: Steaua Bucuresti – AFC Benfica NG, 28-0 (10-0) – Un nou record

Steaua s-a intors in Cupa Romaniei. Si nu doar ca s-a intors, dar a facut-o exact cum ne-am fi asteptat sa o faca echipa care detine recordul de cupe castigate in aceasta competitie. Baietii lui Ion Ion au intalnit astazi AFC Benfica Noua Generatie, echipa de  Liga a V-a, de care au trecut cu frumosul scor de 28 – 0.

Oare cati dintre voi isi mai amintesc astazi de dubla dintre Steaua si Benfica Lisabona? Cele doua meciuri au avut loc in sezonul 1987-1988, in semi-finalele Cupei Campionilor Europeni. Vulturii lusitani ne-au impiedicat atunci sa jucam finala cu PSV Eindhoven, dupa ce ne-au invins cu 2-0, in cuibul lor, Estadio da Luz. La Bucuresti, scorul a fost 0-0. Nu multi isi aduc aminte de meciul din Portugalia pentru ca nu vor sa isi aduca aminte. Nici Gica Popescu, titular la lisabona, pentru Steaua, din pacate, nu vrea sa isi aduca aminte. Nici de meci si nici de Rui Aguas, atacantul portughez care a marcat cele 2 goluri, dupa ce a facut ce a vrut cu ”Baciul”.

Au trecut aproape trei decenii de la acel meci, dar ADN-ul stelist n-a uitat durerea. Si poate ca exact acea durere i-a manat azi pe elevii lui Ion Ion, fortandu-i sa faca un meci cum rar ai sansa sa vezi.

Steaua a inceput meciul cu urmatorul prim 11:

Chiș – Chivu, Pădureț, Chirilă, Radu – Lolescu, Vâlcea (Constantinescu) – Pătrănoiu (Grigore, min. 76), Măcriş (Predescu, min. 61), Turbatu – Mirea(Izvoranu, min. 46)

O buna parte din titularii obisnuiti au fost odihniti, insa nu toti. ”Bombardierul” Mirea si-a pastrat locul in echipa si i-a jumulit bine de tot pe ”micii vulturi” bucuresteni. In prima repriza, inaltul atacant a marcat nu mai putin de 6 goluri, in minutele 3, 9, 24, 36, 37 si 40.

Dar Mirea nu a fost singurul ”militar” care si-a testat azi abilitatile de lunetist. Revenit dupa accidentare, Junior Macris a marcat si el doua goluri, in minutele 7 si 45. Iar Paduret si Patranoiu si-au trecut si ei numele pe tabela, dupa ce au inscris in minutele 39 si 46. La pauza, Steaua conducea Benfica Noua Generatie cu frumosul scor de 10 – 0.

Repriza secunda a inceput exact la fel ca prima. Steaua a dus rapid scorul la 11 – 0, prin Valcea in minutul 47. Si, dupa numai 10 minute, a fost 12-0, gol marcat de Izvoranu, care l-a inlocuit pe Mirea la pauza.

Cu cele 12 goluri marcate, stelistii lui Ion Ion au egalat un record din 1964. Atunci, Steaua reusea tot in Cupa Romaniei victoria cu cele mai multe goluri marcate. A fost 12-0, cu Blajul.

Dar baietii lui Ion Ion nu s-au oprit aici. Patranoiu a mai marcat un gol, in minutul 58, iar Izvoranu a mai inscris de inca patru ori, in minutele 59, 62, 73 si 83. Macris a realizat „hat-trick”-ul in minutul 60. Lolescu a marcat de doua ori, in minutele 68 si 82, la fel ca Zamfirescu, in minutele 79 si 80, ultimul gol fiind inscris cu calcaiul.

Intrat in locul lui Junior Macris, golgheterul Predescu a inscris si el patru goluri, in minutele 65, 70, 77 si 84, ultimul gol fiind marcat cu calcaiul. Constantinescu si-a trecut si el numele pe lista marcatorilor in minutul 87 iar Turbatu a inchis tabela in minutul 88. Sau, mai bine zis, ar fi inchis-o, daca aceasta nu s-ar fi resetat dupa golul cu numarul 20.

Steaua – Benfica NG s-a terminat cu scorul de 28-0, spre fericirea celor peste 500 de stelisti care au venit la meci pentru a vedea spectacol si care au primit exact ceea ce si-au dorit. In acelasi timp, baietii lui Ion Ion au trimis astazi un mesaj foarte clar intregii tari:

STEAUA S-A INTORS!


Goluri, goluri si iar goluri

Multi carcatoasi vor critica meciul de azi si probabil ca vor incerca sa-i certe pe baietii nostri, pentru ca nu au luat piciorul de pe pedala de acceleratie in a doua repriza. Dar nu asta e Steaua. Steaua Bucuresti a insemnat, inseamna si va insemna intotdeauna goluri, spectacol si fotbal frumos.

Stelistii nostri au aratat astazi ca nu sunt o echipa incropita peste noapte. Au marcat 38 de goluri in 3 meciuri, fara sa primeasca niciunul. Si chiar daca astazi au intalnit o echipa de Liga a V-a, sa nu uitam ca ei joaca cu doar o treapta mai sus.

Dar poate ca merita sa joace intr-o liga si mai buna. Rezultatul de astazi ne da incredere ca vor ajunge in aceasta liga cat mai repede.

Felicitari lui Lacatus, felicitari lui Ion Ion si felicitari acestor fotbalisti care astazi au intrat in istoria Stelei. De acum inainte, manualul de istorie ros-albastra va spune ca, intr-o zi de marti, 12 septembrie, 2017, Steaua a realizat victoria la cea mai mare diferenta de goluri, 28-0, intr-un meci din Cupa Romaniei.

Felicitari, baieti!