Europa nu respecta FC Fcsb-ul, asa cum FC Fcsb nu respecta justitia

Europa nu respecta FC Fcsb-ul, asa cum FC Fcsb nu respecta justitia

Pentru ca joaca impotriva „faimoasei” echipe Lugano, cei de la FC Fcsb au incercat sa profite de ocazie si sa mai prosteasca un pic romanii care ii urmaresc. Din pacate pentru ei, suporterii stelisti stiu foarte multe limbi straine, printre care si germana si celelalte limbi vorbite in Elvetia. Asa am aflat ca, de fapt, Europa nu respecta FC Fcsb-ul.

Totul a pornit de la Duckadam, care, din dorinta de a-i face din nou pe plac stapanului sau, a urcat poza unui fanion pe pagina personala de Facebook. Fanionul anunta ca Lugano va intalni o echipa cu numele FC Steaua Bucuresti in aceasta seara, iar Duckadam a sugerat ca ideea de a folosi acel nume le-ar fi apartinut elvetienilor. Nu e adevarat.

Asa cum era de asteptat, poza a fost preluata imediat de presa. Mai mult, oile au innebunit din nou, bombardandu-ne chiar si pe noi cu mesaje in care cereau sa le fie recunoscuta aceasta victorie imaginara. Insa totul este o minciuna. O minciuna lansata chiar de catre cei de la FC Fcsb.

FC Fcsb minte presa europeana

In mod normal, am fi ignorat aceasta poveste trista. Este trista, pentru ca ne e greu sa-l privim pe Duckadam cum se face de rusine. Insa astazi am primit un articol in limba germana, scris pentru site-ul Schweizer Radio und Fernsehen, adica Radioul si Televiziunea din Elvetia. Titlul articolului este Wie aus dem ruhmreichen Steaua eine Abkürzung wurdeIn traducere, Cum s-a transformat glorioasa Steaua intr-o abreviere.

Articolul este incredibil, frazele scrise in el fiind niste minciuni uriase. Incepe cu o scurta descriere a echipei noastre, mentionand performantele sale dar si ca intregul club a apartinut armatei. Nu este uitat nici Nicolae Ceausescu, pe care ziaristii elvetieni il numesc „geniul Carpatilor”(!!!). Din fericire, se opresc aici si muta discutia la FC Fcsb.



Aici e partea interesanta. Ziaristii elvetieni cred ca FC Fcsb si-a schimbat numele si emblema pentru ca Ministerul Apararii s-ar fi opus folosirii unor simboluri militare in cele doua elemente. Nicio vorba despre cele doua procese. Nicio vorba despre schimbarea fortata. Si, pentru prima data auzim vorbindu-se de simboluri militare. Oare care ar fi aceste simboluri? Numele „Steaua”? Sau poate steaua de pe piept?

Das rumänische Verteidigungsministerium hatte gegen die Verwendung der militärischen Symbole im Namen und Wappen Steauas geklagt. Nach einer Übergangsfrist änderte der Klub Ende März 2017 seinen Namen.

Dar aceste intrebari sunt irelevante. Singura care conteaza e de unde au luat elvetienii informatiile pentru articol. Din fericire pentru noi, raspunsul e dat chiar in ultimul paragraf. Sursa minciunilor este nimeni altul decat Catalin Fainisi, Media Officer la SC Fotbal Club Fcsb SA.

Jurnalistii elvetieni l-au intrebat pe Fainisi de ce si-a schimbat echipa sa numele, iar el i-a mintit ca numele „Steaua” continua sa fie folosit peste tot. Mai mult, acesta e citat ca spunand ca „Noi suntem Steaua si consideram aceasta situatie legala ca fiind o greseala.”

Im Verein selber sieht man das Ganze nicht so eng. Der offizielle Name sei zwar neuerdings SC Fotbal Club FCSB SA, doch man verwende den Namen Steaua weiterhin auf allen offiziellen Kanälen, schreibt Media Officer Catalin Fainisi auf Anfrage. «Wir sind Steaua und wir betrachten die rechtliche Situation als Irrtum», so Fainisi.

Nu, prieteni. FC Fcsb nu e respectata in Europa. Si nimeni nu considera ca aceasta echipa e Steaua. Oficialii sai mint, asa cum o fac si in tara, si le ofera doar informatii false celor care cer lamuriri. FC Fcsb nu respecta justitia, nu respecta adversarii, nu respecta suporterii, nu respecta pe nimeni. FC Fcsb e o mizerie!