Steaua Bucuresti A.S. Tricolor Bucuresti 1-0

Steaua Bucuresti – A.S. Tricolor Bucuresti, 1-0 (0-0)

Etapa a saptea, din acest sezon al ligii a IV-a, a adus in Ghencea echipa de pe locul 5, A.S. Tricolor Bucuresti, echipa care sustine ca este continuatoarea celei mai vechi echipe bucurestene. In ciuda terenului greu, Steaua a reusit sa se impuna, scor 1-0, dupa un meci in care baietii lui Ion Ion s-au luptat mai mult cu gazonul si cu vremea urata, decat cu adversarul.

Steaua a inceput meciul in formula obisnuita.

22. Horia Iancu (Cpt.) – 2. Mihai Butoi, 4. Ştefan Pădureț, 20. Bogdan Sitaru, 3. Andrei Grigore — 25. Claudiu Zamfirescu, 21. Ghiță Constantinescu, 16. Adrian Vîlcea, 8. Cadolar Curt, 10. Alin Predescu – 9. Cătălin Mirea

Vremea grea, de toamna, a facut ca terenul 5 din complexul sportiv Steaua sa fie, la ora meciului, plin de balti. Cu toate acestea, parca pentru a le face in ciuda vremii urate si noroiului, stelistii nostri au iesit pe teren imbracati intr-un echipament alb complet, cu jambiere albastre.

Inca din primul minut, cele doua echipe s-au instalat in jumatatea oaspetilor. Steaua a atacat, A.S. Tricolor Bucuresti s-a aparat, iar terenul greu a facut ca, in loc de fotbal, spectatorii prezenti la meci sa vada un razboi intre oameni si balti. Prima repriza a fost, asadar, lipsita de goluri. Cele doua echipe au intrat la cabine, la egalitate, 0-0.



In a doua repriza, Steaua si A.S. Tricolor Bucuresti au schimbat jumatatea de joc. In ciuda oboselii si a terenului devenit si mai greu, „militarii” au continuat sa atace. In minutul 56, Mirea a preluat o minge in careu, a inaintat spre centru si a tras putin pe langa. A fost una dintre marile ratari ale meciului si a fost urmata imediat de inca una, unul dintre mijlocasii stelisti tragand pe langa poarta, din careu. La aceasta faza, suporterii prezenti la meciu au cerut hent si 11 metri. Arbitrul, insa, nu a dat nimic. O a treia mare ocazie a venit imediat dupa, cand Mirea a trimis cu capul in bara, dupa o centrare venita de pe dreapta, de la Zamfirescu.

Trei mari ocazii in doar 5 minute, dar stelistii lui Ion Ion nu au reusit sa modifice tabela. De partea cealalta, cei de la A.S. Tricolor Bucuresti au parut sa caute egalul pe toata durata meciului. Acestia au profitat de balti, au avut intrari dure si au degajat in tribune orice minge care venea in apropierea propriului lor careu.

In tribune, aproximativ 600 de suporteri stelisti au infruntat ploaia si frigul, cantand pentru echipa pe toata durata celor 90 de minute. Tudorel Stoica, marele capitan stelist, a fost si el prezent la meci. „Ne faci un gol”, au cantat stelistii din tribune, iar stelistii din teren i-au ascultat.

Predescu a marcat tarziu, in minutul 84, dintr-o centrare venita de pe dreapta, unde Zamfirescu a fost rege astazi. A fost un gol venit greu, un gol muncit, un gol marcat in ciuda intrarilor dure ale adversarilor, a tragerii de timp, a terenului dificil, a ploii enervante si chiar in ciuda arbitrului care nu numai ca nu a acordat acel 5% gazdelor, dar care le-a dat chiar mult mai mult decat 5% celor de la A.S. Tricolor Bucuresti.

Pana la final, stelistii au mai avut cateva ocazii, insa tabela a ramas neschimbata. Steaua a trecut astazi cu bine de un examen important. Baietii nostri au demonstrat ca au vointa si ambitie, ca sunt stelisti adevarati si ca nu se vor da niciodata batuti. Au luptat pana in ultimul minut si au obtinut o victorie pe care au meritat-o in totalitate.

La sfarsit, jucatorii au sarbatorit alaturi de fani. Saptamana viitoare, pe 13 octombrie, urmeaza meciul cu Academia Rapid, echipa care s-a incurcat ieri, obtinand doar un rezultat de egalitate, 0-0, cu Comprest Gim.

Steaua Bucuresti – A.S. Tricolor Bucuresti, 1-0 (0-0)

A marcat Alin Predescu, in minutul 84.