Dinu Gheorghe

Steaua l-a facut si pe Dinu Gheorghe sa planga

Se apropie meciul Steaua Bucuresti – Academia Rapid. Groparii fotbalului romanesc innebunesc. Dupa ce Meme Stoica a lansat un atac furibund la adresa clubului nostru, a venit si randul altui dusman de-al Stelei sa ne atace. Dinu Gheorghe, unul dintre oamenii care au distrus Rapidul, a facut spectacol la Digi Sport, mintind, laudandu-i pe ceilalti gropari si acuzandu-i pe suporteri pentru distrugerea fotbalului din Romania.

Totul a pornit de la faptul ca Ilie Dumitrescu a citit in emisiune un fragment dintr-un articol scris recent de Steaua Libera. In articol, noi am spus ca echipa lui Becali nu e Steaua pentru ca Steaua nu a fost niciodata vanduta. Imediat, Dinu Gheorghe a dat drumul la fluviul de minciuni.

Mai poti minti mult, Dinu Gheorghe?

Intai, cu aerul unui expert, cel poreclit Vama ne-a explicat ca „FIFA a cerut in 2006 eliminarea echipelor de stat”. Cu siguranta pe asta nu ati mai auzit-o pana acum. De ani buni, aceasta minciuna e rostita impreuna cu anul 1998, nu 2006. Dar probabil ca Dinu Gheorghe a considerat ca aceasta idee merita un „remake”, la fel ca vechile filme bune, pe care Hollywood ni le tranteste in farfurie din nou, la o calitate mult mai slaba, atunci cand vrea sa faca bani.

In 2006 nu s-a intamplat nimic. Nu a existat nicio lege, nicio regula, niciun comunicat din partea nimanui. Iar UEFA a dezvaluit intre timp ca nu are nimic impotriva echipelor detinute de stat. Insa minciuna asta a fost folosita atat de mult, incat toata tara o crede.


Si pentru ca minciunile cu „legile UEFA” nu pot trai fara faimoasele „cluburi departamentale”, Dinu Gheorghe a vorbit si despre acestea. Doar ca el nu intelege ca un club departamental nu e un club detinut de stat, ci un club sportiv cu mai multe departamente sportive. Din acest punct de vedere, Steaua e club departamental, avand echipe de fotbal, baschet, handbal si asa mai departe. Dar nu e singurul club de acest gen. Real Madrid si Barcelona sunt si ele cluburi departamentale. Steaua Rosie Belgrad si Partizan la fel, acestea doua functionand, de altfel, exact ca Steaua, cu un club mama detinand mai multe echipe, pentru diferite ramuri sportive. Partea cea mai frumoasa e ca Steaua Rosie si Partizan sunt ambele detinute de stat.

Le e frica de suporteri

Dar de ce sunt asa de nervosi indivizii ca Meme Stoica si Dinu Gheorghe? Nu pentru ca joaca Steaua pe Arena Nationala, nu de asta. Ci pentru ca suporterii merg sa urmareasca meciurile Stelei si ale Academiei Rapid.

Vama si ceilalti ca el ii urasc pe suporteri. De alfel, in emisiune, Dinu Gheorghe a si dat vina pe suporterii rapidisti pentru falimentul Rapidului. E o ineptie, evident. Nu suporterii au condus clubul acela. Nu ei l-au bagat in pamant. A ajuns acolo din cauza celor care l-au condus prost. Adica din cauza lui Copos, a lui Razvan Lucescu si a lui Dinu Gheorghe.

In tot timpul in care Rapidul o lua la vale, cei trei castigau sume  importante de bani de pe urma sa. Apoi, cand echipa s-a prabusit, nenorocitii i-au intors spatele.

Dar Vama nu o sa recunoasca niciodata acest lucru. La fel ca toti ceilalti gropari, e si el un mare las. In loc sa fie barbat si sa-si asume raspunderea, e mai usor sa dea vina pe suporteri. Ei nu-i pot raspunde. Nu pot nega. Sunt victimele perfecte.

Groparii vor sa fie vazuti in continuare drept salvatorii fotbalului romanesc. Ii deranjeaza ca exista posibilitatea ca suporterii sa se trezeasca si sa ii dea jos. De asta plang acum din cauza unui meci de Liga a IV-a.

Sa speram ca vor continua sa planga si dupa meciul dintre Steaua si Academia Rapid. Merita. La cat rau au facut fotbalului romanesc, acesti baieti merita sa sufere mult.

Mai jos puteti urmari emisiunea in care Dinu Gheorghe a atacat Steaua, plus niste comentarii cu care vrem sa distrugem minciunile acestor indivizi.