Steaua a facut si oile sa planga

Steaua a facut si oile sa planga

Dupa Meme Stoica si Dinu Gheorghe, Steaua a mai facut o victima. Ieri seara, o mana de stelisti s-au dus la meciul dintre FC Fcsb si CS Universitatea Craiova. Au luat cu ei un banner, pe care l-au si afisat, chiar in mijlocul suporterilor fcsbisti. Mesajul a fost atat de puternic incat toate oile prezente la stadion au inceput sa planga. Si sa behaie.

Ce mesaj a putut sa triggeruiasca atat de multe patrupede in acelasi timp? Mesajul din poza de mai sus, adica: „14.04. Steaua Bucuresti umple National Arena!” Da, oile fcsbiste s-au suparat cand au vazut cuvintele „Steaua” si „Bucuresti”. Este, totusi, de inteles. La ei pe stadion si la echipa lor, aceste cuvinte lipsesc. Drept urmare, o avalansa de behaitori s-a pravalit asupra panzei nevinovate, care a fost rupta si, intr-un final, arsa.

oiPoate ca va intrebati de ce niste oameni care spun ca sustin Steaua Bucuresti au dat foc unui banner pe care scria chiar numele acestei echipe. Nu faceti asta. Nu are rost. Oile nu sustin Steaua. Ele il sustin pe Becali si sunt prezente la stadion doar pentru el. De asta nici nu le pasa cand fostul puscarias spune fara sa se ascunda ca echipa lui nu e Steaua. Doar a facut-o si ieri, intr-o mare de oi, stranse pentru a-l urca pe masina.

„O sa iau si numele de la ICCJ. O sa iau si palmaresul si o sa vina si suporterii de la Steaua alaturi de mine,” a urlat Becali ieri seara, spre fericirea oilor, care l-au ascultat, dar nu au auzit nimic. De altfel, pe oi nu le intereseaza substanta. Pe ele le intereseaza doar sa fie stapanul fericit. Daca el e fericit si se urca pe masini, atunci si ele sunt fericite.

Din acest motiv, oile cauta sa-i faca pe plac stapanului. Altfel nu ar fi injurat Steaua, din nou. Da, oile din peluza ros-albastra s-au suparat ieri, ca au fost umilite din nou chiar la ele acasa, si au hotarat sa injure Steaua. „CSA, m**e CSA”, a behait stadionul. E o noua dovada, daca mai era nevoie de vreuna, ca aceste lighioane nu sunt stelisti.

Oile frustrate copiaza comportamentul stapanului lor

Comportamentul acestor indivizi e nascut din frustrare. Este o copie perfecta a comportamentului stapanului lor. Daca el a lovit ziarul care a scris ceva ce nu i-a convenit, suporterii lui au ars bannerul pe care scria ceva ce ei nu pot avea. Si tot din aceste frustrari, din aceasta impotenta au izvorat si injuraturile adresate Stelei.

Oile nu inteleg si nici nu pot sa inteleaga ca clubul Steaua s-a nascut ca un club cu mai multe departamente sportive. Ele stiu doar de fotbal. Si de asta au si imbratisat atat de repede ideea de FOTBAL CLUB Steaua Bucuresti. Credeti ca le pasa de handbal, baschet, rugby sau alte sporturi? Deloc. Indivizii acestia sunt interesati doar de fotbal si doar de fotbalul practicat de o echipa condusa de Becali. Altceva nu isi doresc.

Existenta celor din PRA e tragica. Vorbim totusi despre niste suporteri care, desi nu sunt bagati in seama de galeriile altor echipe, se fac in mod constant de rusine. Cainii i-au umilit, punandu-i sa se imbrace in alb si rosu. De sarbatori, s-au facut singuri de rusine, furand materiale facute de alti suporteri, sustinatori de-ai Stelei, nu de-ai FC Fcsbului. Cinci stelisti s-au dus ieri la ei acasa, le-au lasat un mesaj si au plecat fara nicio problema, PRA intervenind „in forta” de abia dupa ce acestia au plecat. Si chiar si asa au avut nevoie de ajutorul stewarzilor pentru a „masacra” bannerul.

Impotenta ii descrie pe acesti suporteri. Si nu doar pe ei, ci si pe eroul lor. Becali urla la TV ca recupereaza, ca face, ca drege, insa, atunci cand ajunge fata in fata cu Talpan, in sala de judecata, pierde tot.

Doua cuvinte descriu cel mai bine acest curent, numit FC Fcsb. In primul rand, impotenta. Deoarece aceasta echipa si suporterii sai nu sunt capabili sa construiasca nimic. Iar in al doilea rand, hotia. Daca echipa de fotbal a furat si inca mai incearca sa fure identitatea Stelei, oile plagiaza fara oprire cantecele Peluzei SUD. Ieri, dupa ce au injurat Steaua, cei din PRA s-au apucat sa cante „Echipa Steaua-i pe gazon”.

De ce au facut asta? Poate ca nu vom afla niciodata raspunsul. Sau poate ca cei din PRA vor prinde curaj, macar o singura data in viata, si vor explica de ce plagiaza cantecele suporterilor stelisti. Nu cred ca se va intampla. Dar putem spera.