bani publici minte becali suporteri falsi liga 1 prejudiciu

NU SE POATE! O echipă din Liga 1 e finanțată direct de stat! Și nu e Steaua!

ȘOC ȘI GROAZĂ! O echipă din Liga 1 e finanțată în mod direct de stat, dar continuă să joace în competiția despre care ni s-a spus că e accesibilă doar acelor echipe care nu sunt finanțate de stat. Bun, dacă v-a trecut atât șocul, cât și groaza, putem discuta despre subiect. Nu are legătura cu Steaua, la prima vedere. Dar, dacă ne uităm mai atenți, vom vedea că are.

P-ul din GSP vine de la… ”părtinitor”

Gsp a scris despre subiect. Se pare că statul maghiar finanțează două cluburi sportive din România. Unul dintre ele este chiar Sepsi, echipă care joacă în prima ligă.

„Decretul guvernamental 1801/2016 a decis acordarea de fonduri cluburilor Csikszereda (Miercurea Ciuc) și Sepsi (Sf. Gheorghe). În conformitate cu Decretul guvernamental, cele două cluburi de fotbal au primit câte 1 miliard de forinți (3,2 milioane de euro) prin intermediul Federației de Fotbal din Ungaria, ca beneficiar, pentru dezvoltarea infrastructurii sportive și realizarea altor proiecte de investiții în dezvoltare, în special pentru finanțarea Academiei Csikszereda și a Academiei Sf. Gheorghe. Resursele au fost primite în mod corespunzător, iar auditul conturilor transmise până în prezent este în curs de desfăşurare”, a răspuns guvernul Ungariei, prin Ministerul Resurselor Umane, la solicitarea Gsp.

Pe scurt, Sepsi a primit 3,2 milioane euro de la statul vecin pentru a juca fotbal în Liga 1. UEFA zice că așa ceva e ilegal, conform regulilor sale competiționale. Dar românilor nu le-a păsat niciodată de aceste reguli. Nu, greșesc. Le-a păsat atunci când a venit vorba de Steaua București.

De când clubul nostru și-a reactivat secția de fotbal, Gsp a scris că echipa nu va avea și nu are voie să joace în Liga 1. De ce? Pentru că e finanțată de stat.

Dar și Sepsi e finanțată de un stat. Voluntariul, Chiajna, Iașiul, acestea sunt echipe ale primăriilor. Academia Partid e chiar echipa unui partid. Și atunci de ce nu are voie Steaua să joace acolo unde joacă toate aceste echipe finanțate în mod direct de stat?

Adevărul nu e pe placul stăpânilor

Evident, Steaua poate juca în Liga 1. Nimic nu o oprește. Poate doar interesele groparilor fotbalului românesc, gropari care vor ca România să se închine în fața foștilor, actualilor sau viitorilor pușcăriași.

Ca de obicei, articolul din Gsp prezintă știrea, dar evită să pună întrebările serioase. De ce mai joacă Sepsi în prima ligă, dacă e finanțată de un stat? De ce există un set de reguli pentru anumite echipe și alt set de reguli pentru altele? De ce sunt încălcate regulile în mod constant, în fotbalul românesc?

Prin acest articol, nu vrem să le facem rău celor de la Sepsi. Nu vrem să își piardă locul din prima ligă. Chiar îi felicităm că au reușit să aducă în România bani străini. Vrem doar să știm de ce nu poate Steaua București să fie tratată la fel ca toate celelalte echipe din România, care nici măcar nu au făcut pentru fotbalul nostru la fel de multe câte a făcut Steaua.