prejudiciul colonel florin talpan promovarea stelei

Becali a pierdut din nou! Talpan apără cu succes Steaua din nou

Așa cum am anunțat încă de ieri, ciobanul preferat al tuturor românilor a pierdut din nou, așa cum îi stă de altfel în fire, Becali fiind un pierzător încă din naștere. Locul doi este pentru oi. Se știe. Iar aurul e doar pentru Steaua. Și pentru Florin Talpan, în acest caz.

Ne mândrim cu faptul că am reușit perfect să intuim ce s-a întâmplat azi la Curtea de Apel. Judecătorii nu ar fi vrut să-l pleznească din nou pe Gigel, dar au fost obligați. Așa că i-au dat proces pierdut, refuzând să îi facă pe plac și să anuleze marca Steaua, adică să distrugă clubul Steaua București. Însă – iar în România există întotdeauna un ”însă” – deși procesul a luat sfârșit, avocații vor continua să tragă pielea de pe Becali. Și asta deoarece judecătorii au hotărât ca, în ianuarie, să mai aibă loc o înfățișare, pentru a discuta câteva excepții (eternele excepții) invocate de avocații fcsbiști, dar și o cerere de sesizare a Curții Constituționale.

De ce s-a ajuns la Curtea Constituțională? Pentru că Becali s-a săturat să piardă. Când ceea ce faci e ilegal, e cam greu să câștigi în fața legii. Așa că ai la dispoziție doar două opțiuni:

  1. Te faci om cinstit și respecți legea.
  2. Ceri să fie schimbată legea veche cu una nouă, care să îți fie favorabilă ție.

Ce legi vrea Becali? Asta nu știm. Nu ar trebui însă să ne surprindă dacă omul o să ceară să primească gratis Steaua, pe motiv că a dat bani la biserici și oameni. În România, orice e posibil. Vorbim doar despre țara unde, atunci când Becali și ai lui dau în judecată statul pentru a obține bani de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, după ce a cumpărat drepturile litigioase de la alții pe nimic, procesele țin între 3 luni și 9 luni. Dar, când se întâmplă invers, când statul îl dă pe el în judecată, niciun judecător nu îndrăznește să finalizeze cazul mai repede de 2 ani. Indiferent cât de clare sunt dovezile.

Da, Becali nu a deținut niciodată Steaua. Da, a pierdut toate procesele cu Steaua. Da, a folosit ilegal marca Steaua. Dar asta nu contează, pentru că nimeni nu vrea să îl pună să plătească.

Talpan o să-l pună să plătească

Bine măcar că îl avem pe Florin Talpan de partea noastră, a oamenilor cinstiți. Talpan e singurul care e dispus să lupte și să nu se dea bătut. Deși nu e susținut deloc de conducerea Stelei, colonelul stelist merge mai departe, trece peste toate obstacolele și câștigă procese.

Și probabil că va fi sancționat și de data asta, pentru că l-a bătut din nou pe Becali.

Dar lui nu-i pasă și merge mai departe. Urmează procesele pentru recunoașterea palmaresului și pentru recuperarea prejudiciului. Și chiar dacă judecătorii vor alege să le mai amâne cu câte o lună, pe motiv că nu s-a dat la timp decizia din procesul de azi, nu e o problemă.

Acele procese sunt ca și câștigate.

Adio, Gigi Becali! Adio, FC Fcsb!