Marius Lacatus

Conferinta de presa: Steaua Bucuresti are palmaresul pana in 2003!

Conferinta de presa a Stelei Bucuresti s-a desfasurat asa cum ne-am asteptat. Marius Lacatus si Cristian Petrea, noul comandant al clubului, au venit pregatiti sa vorbeasca despre proiectul lor si s-au intalnit cu niste „ziaristi” inarmati doar cu citate din Gigi Becali. Cei doi, insa, nu au dat inapoi si i-au pus la colt pe toti cei care au venit acolo doar ca sa puna intrebari stupide.

Ce intrebari au pus „ziaristii”?

Au intrebat doar minuni de genul „Cluburile departamentale nu au voie in liga 1, nu?” sau „Oamenii de fotbal nu vad cu ochi buni infiintarea acestei echipe?” Marius Lacatus, cu mult calm, a raspuns la fiecare. Asadar, acesta a spus ca Steaua va putea juca in liga 1, singura problema fiind participarea in cupele europene, unde e nevoie ca o echipa profesionista sa nu fie finantata de stat. Dar asta stiam deja. Nu o stiau ziaristii, care au venit la conferinta total nepregatiti. Sau poate erau pregatiti, pregatiti pentru cancan. Cat despre intrebarea din urma, Lacatus a raspuns foarte frumos ca e normal sa existe oameni care nu vor ca Steaua sa aiba echipa si ca existenta si cuvintele lor nu fac altceva decat sa il ambitioneze mai mult.

Cei doi stelisti au lamurit si problema palmaresului.

Cristian Petrea a spus foarte clar ca palmaresul Stelei este la clubul sportiv si ca acesta include toate performantele obtinute de echipa de fotbal pana in 2003, adica pana in anul in care aceasta si-a incetat activitatea.

Alte idei importante discutate in conferinta de presa:

1. Steaua a luat toate masurile ca sa poata incepe din liga a patra. In ultima perioada, mai multe „ziare” au spus ca echipa poate incepe doar din liga a cincea.

2. Steaua va avea un buget de 300.000 de euro in liga a patra, iar banii vor veni din propriile venituri ale clubului sportiv, nu de la bugetul de stat.

3. Steaua va plati taxa de timbru de aproximativ 100.000 de euro pentru procesul prin care vrea sa recupereze prejudiciul produs de Becali.

4. Lacatus a vorbit cu mai multi fosti sportivi ai Stelei si spera ca ei sa i se alature.

5. Steaua va juca in Ghencea, pe stadionul Steaua, care va fi renovat.

6. Nu mai exista nici o sansa ca Steaua Bucuresti sa ajunga la vreo intelegere cu Becali si cu echipa sa.

7. Noua echipa va fi formata din jucatori tineri, sub 19 ani, dar si din jucatori cu experienta.

Cea mai stupida intrebare pusa de „ziaristii” prezenti:

„In liga intai veti tine cu Steaua lui Gigi Becali?” Atat pot „ziaristii” nostri.
 

Mai jos, puteti urmari intreaga conferinta de presa: