Steaua Bucuresti

In 2003 ne-au luat Steaua, a fost vina lor. Daca ne-o iau si acum, e vina noastra

Nici nu imi dau seama cum au trecut anii. Parca 2003 a fost ieri. Si, totusi, au trecut 13 ani. In cateva zile vor fi chiar 14. Si, dupa tot timpul asta, am castigat. Am reusit, in sfarsit, sa refacem sectia de fotbal. Am reusit, in sfarsit, sa ii invingem pe acei corupti si hoti care au distrus echipa noastra, doar pentru a se imbogati ei. Dar lupta nu e gata.

Simt nevoia sa spun ca greul de abia acum incepe. Desi sunt constient ca drumul pana aici nu a fost unul usor. A fost foarte greu, plin de piedici. Dar piedici vor fi si in continuare. Chiar ciobanul preferat al romanilor a anuntat ieri ca o sa-i faca tot ce ii sta in putere ca sa opreasca Steaua si sa nu ii permita sa promoveze. Aproape ca m-as speria, daca nu l-as cunoaste. Becali e omul care ameninta acum ceva vreme ca, daca Steaua Bucuresti va continua procesul pentru recuperarea prejudiciului, el isi baga echipa in faliment si nimeni nu primeste nimic. Tot el ameninta in fiecare saptamana ca ia un atacant de 5 milioane. Si tot el ne spunea recent ca i-a batut pe cei de la clubul sportiv, ca va recupera marca Steaua si ca dosarul cu prejudiciul e terminat. Toate au fost minciuni, dar presa nu a spus nimic.

Presa, pentru ca trebuie sa vorbim si despre mizerabilii astia, i-au ignorat lui Becali absolut toate minciunile. Oamenii astia ar publica absolut orice ar spune respectivul, fara sa verifice, fara sa stea pe ganduri. Si nici nu au curajul si bunul simt sa emita cate un articol in care sa arate ca respectivul a mintit, dupa ce se dovedeste ca e asa.

Si nu, nu se poarta asa cu toata lumea, ci doar cu el. GSP titra ieri pe prima pagina ca i-a prins pe cei de la Steaua, carora le zice CSA chiar si acum, chiar si dupa ce li s-a explicat ca acel club e Steaua Bucuresti, cu minciuna. Si nu cu o minciuna, ci cu doua minciuni.

Un ziar mincinos

Prima „minciuna” dezvaluita de cei care „iubesc sportul, poate prea mult” a fost ca oficialii stelisti nu au vorbit cu nimeni de la AMFB pentru inscrierea echipei in liga a patra. Pai, dragii mosului, nici nu trebuiau sa vorbeasca. Steaua si-a anuntat planurile de a reactiva sectia de fotbal saptamana asta. Pentru a inscrie o echipa in campionat, in orice campionat, trebuie sa astepti pana la vara, adica pana in perioada dintre sezoane. Doar atunci te poti duce cu documentele. Sau ce, cei de la GSP vor ca Steaua sa intre in campionat din Ianuarie? Unde e logica?!

A doua „minciuna” a fost faptul ca Steaua nu ar putea sa se inscrie in liga a patra, ci doar in a cincea. Dupa o astfel de dezvaluire, iti dai seama cat de prost informati sunt cei de la Gazeta. Echipa Stelei se poate inscrie in liga a patra, mai ales daca sunt locuri. Daca nu au fost completate toate locurile, daca nu sunt suficiente echipe, AMFB poate da Stelei voie sa se inscrie direct in liga a patra. In Romania, au fost foarte multe cazuri de echipe inscrise direct in liga a patra. Nu e un secret. E un lucru foarte bine cunoscut. Si Gazeta ar fi putut sa spuna asta, mai ales ca au facut chiar ei un articol, anul trecut, despre inscrierea echipei lui Mititelu in liga a patra. Cititi-l aici, ca sa vedeti cum se contrazic mizerabilii astia. Dar e de inteles. Un articol in care e laudat Becali si in care dusmanii lui sunt pusi intr-o lumina proasta atrage mai multi oameni. Si cu siguranta atrage si mai multi bani, de la palat.

Eternul dusman al Stelei

Din pacate pentru noi, stelistii, avem foarte multi dusmani. Si foarte multi oameni ne vor raul. Chiar ieri, imediat dupa ce conferinta de presa a Stelei a luat sfarsit, Becali s-a dus la ministerul apararii nationale, urland ca vrea sa fie primit. Nu a fost primit. Si nici nu trebuie sa ghicim de ce s-a dus acolo, pentru ca sursele noastre, suporteri stelisti, ne-au dezvaluit ca intentia lui a fost de a le propune celor de la MApN sa ii vanda emblema.

El vrea emblema inapoi. Si, cel mai mult, vrea ca Steaua Bucuresti sa nu isi reactiveze sectia de fotbal. Nu e greu de inteles de ce. Daca se intampla asta, el pierde bani. Nu o sa mai poata sustine ca echipa lui e Steaua, UEFA nu o sa ii mai acorde lui palmaresul Stelei, si mai si risca sa fie dat afara din campionat. El stie aceste lucruri. De asta a si facut acele amenintari ieri, cum ca el nu va permite Stelei sa promoveze. Este acelasi gen de amenintare ca aceea pe care a facut-o in legatura cu recuperarea prejudiciului. Este o amenintare facuta de un om disperat, un om care stie ca a pierdut, care stie ca nu are dreptate si care e dispus sa faca absolut orice ca sa nu i se ia jucaria, pe care tot el a furat-o.

Si nu imi e frica sa spun asta. Becali a furat Steaua. S-a imbogatit de pe urma ei, de pe urma noastra. Daca nu era asa, clubul sportiv nu incerca acum sa recupereze prejudiciul. Daca nu era asa, probabil ca multi suporteri stelisti inca erau langa echipa lui.

Becali, Zisu, Boroi, Paunescu si ceilalti care au ajutat la distrugerea sectiei de fotbal a Stelei ne-au mintit si ne-au inselat ani intregi. Oamenii astia s-au imbogatit pe spatele Stelei, vanzandu-ne noua gogosi, facandu-ne sa credem ca sustinem Steaua, cand de fapt sustineam o echipa de hoti. Nimic nu e mai durerost decat sa stii ca ai tradat ceea ce iubesti.

Acesti oameni ne-au furat Steaua si ne-au inselat. Ei sunt vinovati pentru acesti aproape 14 ani de chin, nervi si durere. Dar acum i-am batut. Acum ne-am recuperat echipa si lor le-am dat o palma. Insa asta nu inseamna ca trebuie sa ne culcam pe o ureche. Steaua inca are dusmani. Sunt multi care ii vor raul. Sunt multi care vor sa ucida acet proiect inca din fasa.

Daca noi acceptam asta, daca noi ii lasam sa isi bata joc de Steaua din nou, sa o fure si sa o transforme in masinaria lor de facut bani, atunci o sa fie vina noastra. Nu o sa mai avem scuze. Nu o sa mai putem spune ca nu stiam. Acum e momentul sa demonstram ca suntem stelisti si ca iubim Steaua. Echipa asta are nevoie de noi si noi trebuie sa fim acolo, alaturi de Lacatus, alaturi de Talpan, alaturi de toti cei care vor binele Stelei. Sa fim impreuna un zid intre Steaua si cei care ii vor raul.

Poza acestui articol include doua embleme de-ale Stelei. Ambele fac parte din marca Steaua. Prima e emblema intregului club sportiv. A doua e emblema sectiei de fotbal, cu cele doua stele, reprezentand cele 21 de titluri nationale. E bine sa le vedem in sfarsit impreuna. E bine sa stim ca echipa de fotbal Steaua Bucuresti s-a intors in sfarsit acasa.