Armata Ultra

Ce-mi doresc eu

Anul asta se implinesc 70 de ani de la infiintarea Stelei. 70 de ani de istorie. O viata de om. 70 de ani de trofee, de performante incredibile, de glorie. Ce altceva ne-am mai putea dori? Multi ar spune „nimic”. Nici nu poti sa iti doresti mai mult. Dar asta nu e o mentalitate demna de un stelist. Stelistii isi doresc intotdeauna mai mult.

Dupa cum v-ati dat deja seama din titlu, articolul acesta este despre ce-mi doresc eu. Sunt trei dorinte simple si sper ca toate sa se intample.

Ce-mi doresc pentru Steaua?

Pentru Steaua imi doresc ca timpul sa treaca mai repede, sa sarim din ianuarie direct in august, si sa putem merge din nou la meciurile Stelei. Nu ma intereseaza daca vor fi in liga a patra sau a cincea. Vreau sa merg la meci. Vreau sa vad Steaua!

Am fost la meciuri de baschet. Suporterii au facut de multe ori o atmosfera senzationala si acolo. Dar nimic nu se compara cu atmosfera creata pe un stadion de fotbal. Vreau sa simt din nou cum tremura carnea pe mine atunci cand canta intreg stadionul pentru Steaua. Asta imi doresc.

Ce-mi doresc pentru suporterii stelisti?

Pentru suporterii stelisti imi doresc sa cunoasca mai usor adevarul. Sunt socat de valul de minciuni care a venit din presa in ultimii doi ani, cu o tinta foarte clara, suporterul stelist. Nu credeam ca presa din Romania poate sa ajunga atat de rau. Dar a ajuns, iar acum ne baga pe gat, cu forta, articole de toata jena, de multe ori nesemnate, foarte prost documentate, pline de interpretari si chiar minciuni. Si mai mult ma socheaza lipsa de respect a presei pentru justitie. Justitia a zis ca o anumita echipa nu poate folosi numele „Steaua”, dar presa ii spune tot asa.

Ce sa inteleaga suporterii?! Eu ii inteleg si pe cei care sustin acea echipa. Doar asta stiu. Au fost mintiti. Sunt mintiti si acum. Si probabil ca vor mai fi mintiti. Presa profita de faptul ca acesti oameni sunt mai slabi cu duhul, doar pentru a face bani de pe urma lor.

Poporul asta ar putea realiza mai multe daca ar cunoaste adevarul si daca nu ar trai doar in minciuna. Stelistii trebuie sa cunoasca adevarul despre Steaua si despre tot ce s-a intamplat in ultimii 14 ani. Asta imi doresc.

Ce-mi doresc pentru dusmani?

Pentru dinamovisti si rapidisti imi doresc ce mi-am dorit in fiecare an pana acum. Nu o sa reproduc, dar cred ca intelegeti voi. Iar pentru fanii echipei lui Becali, care in aceste zile ne injura peste tot, care injura Steaua, desi ei spun ca iubesc aceasta echipa, pentru ei imi doresc ca echipa lor sa nu retrogradeze.

Nu am crezut ca ei vor fi dusmani. Dar in acelasi timp nu am vazut oameni care sa urasca Steaua mai mult ca ei. Pentru ca ei fac misto de echipa de rugby, ei ironizeaza echipa de baschet, ei ii injura pe oameni ca Tudorel Stoica si Balint. Am auzit cuvinte dure, pe care nu le voi reproduce aici, de la oameni pe care ii consideram prieteni, de la oameni pe care ii consideram stelisti. Si pentru ce? Pentru echipa unui puscarias care ne-a facut de rusine peste tot? De ce?!

Mai bine sa ramana echipa ciobanului afiliata. Si in prima liga. Sa ramana acolo, iar suporterii ei sa ramana la ea. Steaua are nevoie de liniste si de sustinere, nu de tradatori gata sa intoarca armele la cea mai mica nemultumire. Asta imi doresc.

Sper ca 2017 sa fie un an bun

Ultimii ani nu prea au fost buni pentru noi. Am suferit mult. Insa dorintele ni s-au indeplinit in cele din urma. Avem, in sfarsit, Steaua inapoi. Am fost norocosi. Chiar foarte norocosi, daca ne gandim cat de multa coruptie exista in Romania.

Sper ca noi, stelistii, sa realizam cat de norocosi am fost. Sper sa nu ne batem joc de aceasta sansa. Sper sa nu lasam din nou Steaua la greu. Acum, totul depinde doar de noi.

 

Tom