lacatus fotbal steaua bucuresti

Incet si sigur

Incet, incet, cu fiecare zi care trece, proiectul reactivarii sectiei de fotbal a Stelei prinde tot mai multa viteza. Deja, aproape in fiecare saptamana primim cate o veste buna, spre disperarea celor care nu vor sa mai vada Steaua la fotbal.

Intr-o tara normala, nu ar trebui sa ne bucuram cand un oficial confirma ceea ce scrie intr-un regulament al institutiei pentru care el lucreaza. Insa noi nu traim intr-o tara normala. Traim intr-o tara unde dezinformarea este considerata mult mai importanta decat adevarul. Timp de aproape doua decenii, suporterului roman i-a fost soptita in ureche, fara oprire, o minciuna care a avut ca scop un singur lucru: imbogatirea unor ticalosi.

Ne-au spus ca nu e voie cu „echipe departamentale”. Ne-au spus ca fotbalul romanesc are probleme. Si ne-au spus ca doar ei il mai pot salva. Iar in timp ce noua ne spuneau aceste minciuni, aceste capuse sugeau sangele fotbalului romanesc, facandu-se tot mai grase, tot mai mari, pana cand, in cele din urma, au explodat.

Rand pe rand, fiecare ticalos s-a retras. Era normal. Cand organismul pe care il parazitezi moare, nu mai are rost sa stai pe acolo. S-au retras, dar au lasat in urma lor un cadavru. Dar aici vine si partea buna. Fotbalul romanesc nu este un mort care sa nu se mai intoarca de la groapa. Ba chiar se poate intoarce. Se poate intoarce chiar mai frumos si mai puternic decat inainte. Si pentru asta e nevoie doar de seriozitate.

Ne-au luat fotbalul cu minciuni

Imediat dupa 89, anumiti binevoitori au aparut in viata fotbalului romanesc, cerand ca ceea ce ei numeau „echipele departamentale” sa dispara. Ii zgaria pe ochi faptul ca Steaua facea performante. Mai mult, ii enerva ca ei nu puteau face bani de pe urma transferurilor unor jucatori precum Hagi, catre echipe mari din strainatate.

Asa au aparut minciunile cum ca UEFA nu mai suporta „echipele departamentale”. Aceste minciuni au fost repetate pana cand le-a invatat intreaga populatie. Apoi, ei, hotii, s-au infatisat la TV pentru a-i anunta pe oameni ca ei sunt salvatorii fotbalului romanesc. Peste noapte, echipe care pana atunci apartineau statului au trecut la privati. Iar aceste transferuri s-au facut pe gratis, asa cum s-au facut si alte transferuri, care includeau industria romaneasca, fabrici, uzine si alte afaceri importante. Acestea din urma au fost privatizate. Fotbalul, insa, a fost „salvat”.

Si din acel moment fotbalul nostru a inceput s-o ia in jos. Generatia de Aur s-a dus, s-au dus si oamenii de fotbal seriosi, iar in locul lor au aparut becali, borci, coposi si multe alte lighioane dezgustatoare. Acum fotbalul nostru e mort. Si totul din cauza lor.

2017, anul in care mor minciunile

Steaua a anutat la sfarsitul lui 2016 ca vrea sa-si reactiveze sectia de fotbal. Mai mult, i-a dat lovituri dure lui Becali, luandu-i marca si numele, aratand ca echipa lui nu e Steaua. Astfel, fotbalul bolnav pe care ei ni l-au bagat cu forta pe gat a fost pus in fata unui lucru la care nu s-a asteptat niciodata.

Televiziunile vor sa transmita Steaua Bucuresti. Meciuri, talk show-uri despre, interviuri cu jucatori. Tot ce e Steaua Bucuresti e de interes pentru televiziuni si presa. Oricat de mult ar urla fostul puscarias, nimeni nu da doi bani pe o echipa cu numele FC Sporting Becali. Poate patronul din umbra sa duca acolo cati Alibeci vrea, ca suporterului roman nu-i va pasa.

Si nu iarna friguroasa e de vina pentru lipsa suporterilor de la stadion. Ci faptul ca pe ei ii intereseaza Steaua, nu echipa unui cioban.

Asta este un adevar. E un adevar pe care FRF, LPF si televiziunile l-au inteles. Drept urmare, aceste organizatii au demontat pe rand minciunile folosite de dusmanii Stelei pentru a-l lingusi pe Becali. Sunt constienti ca risca sa ramana fara sursa lor principala de venit, asa ca vor sa se protejeze. Si sa nu fiti surprinsi daca cei din federatie si din liga vor incerca sa ajute Steaua sa ajunga cat mai repede in prima liga. Acest lucru se va intampa cu siguranta, mai ales daca echipa lui Becali dispare din fotbalul romanesc.

Intai, oficialii FRF au confirmat ca Steaua poate juca in prima liga, desi fostul puscarias urla ca Steaua nu poate urca mai sus de liga a doua. Apoi, un oficial al UEFA, Lupescu, a confirmat ca Steaua poate juca in cupele europene, spre disperarea lui Becali, care spera sa poata sa se foloseasca in continuare de marca, numele si palmaresul Stelei.

In curand vom primi si confirmarea ca decizia in ceea ce priveste numele Steaua Bucuresti e definitiva. Si, dupa asta, mai ramane doar ca Steaua sa castige procesul in care cere prejudiciul. Il vom castiga si pe ala, asa cum am castigat si pana acum, pentru ca noi avem dreptate.

Iar in momentul in care va muri si ultima minciuna, atunci va muri si ultima echipa de hoti care activeaza acum in Romania: FC Sporting Becali.

Steaua Bucuresti, din nou prima vioara a fotbalului romanesc

Nu ca am fi pierdut vreodata rolul de lider al fotbalului romanesc, doar ca acum tot noi suntem in prima pozitie a cursei pentru renasterea fotbalului romanesc. Fotbalul nostru e mort. Nu are rost sa mai insistam. Majoritatea echipelor din prima liga au probleme financiare, iar restul au un viitor incert, flirtand mai mult cu ilegalitatea, decat cu sportul profesionist.

Intr-un astfel de mediu. proiectele precum cel al Stelei pot fi considerate daruri de la zei. Majoritatea echipelor noastre traditionale s-au dus, fiind inlocuite azi de entitati cu trecuturi incetosate, conduse de interlopi. Si lucrul asta ar trebui sa ii puna pe multi pe ganduri, insa nu o face.

De ce s-au bagat in fotbal doar hotii? Asta e intrebarea pe care nu si-o pune nimeni, desi raspunsul este foarte usor de aflat. Hotii s-au bagat in fotbal pentru ca fotbalul romanesc era o vaca grasa, de la care puteai fura usor foarte mult lapte. Iar ei au facut fix asta, distrugand in acelasi timp vaca.

E bine ca am scapat de nenorocitii astia. Ma rog, am scapat de cei mai multi dintre ei, pentru ca au mai ramas cativa, ascunsi pe ici, pe colo. Dar, mai devreme sau mai tarziu, vom scapa si de aia. Si atunci chiar va trebui sa ne bucuram, pentru ca atunci nu va mai exista nici o piedica care sa opreasca renasterea fotbalului romanesc.

Steaua face acum un prim pas indraznet. Am incredere ca proiectul sau va fi un mare succes. Si am incredere ca va fi si un exemplu pentru alte entitati si investitori seriosi, care nu se vor teme sa porneasca de jos, din ultima liga, care nu se vor teme sa construiasca ceva.