SC FC FCSB SA

E oficial: SC FC FCSB SA are doar palmaresul din 2003

O noua victorie pentru Steaua Bucuresti! In ziua in care clubul nostru l-a prezentat oficial pe noul antrenor al echipei de fotbal, unul dintre membrii Comitetului Executiv al FRF a anuntat ca echipa lui Becali nu detine palmaresul Stelei.

Emilian Hulubei, presedintele AFAN, a declarat la DigiSport ca:

„Pe ordinea de zi a Comitetului Executiv se află punctul cu aprobarea schimbării denumirii Steaua. Cu siguranță se va aproba, pentru că nu este niciun fel de problemă, documentația este trimisă, este corectă, este făcută. Și atunci, de mâine Steaua se va numi Fotbal Club FCSB SA. 

De mâine, FCSB va figura în registre. Va fi numele oficial al echipei fostă Steaua. Din păcate ăsta este adevărul, palmaresul va fi cel din 2003, pentru că pe certificatul de înregistrare a acestei firme apare 2003. Va lua palmaresul doar din 2003.

Explicatiile date de Hulubei sunt cat se poate de logice, insa ridica si foarte multe intrebari.

1. Daca oamenii din FRF stiu ca echipa lui Becali a luat fiinta in 2003, cum au inscris-o direct in Liga 1?

2. Mai mult, chiar daca documentatia trimisa e corecta, cum se poate sa se treaca asa de usor peste Punctul 1, Articolul 2 din Regulamentul de Organizare al Activitatii Fotbalistice (ROAF) al FRF? Acesta spune foarte clar:

FRF ţine evidenţa nominală a membrilor afiliaţi şi avizează schimbările denumirii acestora, astfel încât să se evite confuziile privind denumirea. Cluburile pot solicita FRF/AJF/AMFB schimbarea denumirii sub care figurează ca membri afiliaţi numai în perioada dintre două ediţii ale campionatului.”

3. Daca noua echipa, SC FC FCSB SA e o echipa noua, atunci cum poate fi afiliata acum direct la FRF? SC FC FCSB SA este o echipa noua. Aici nu e vorba doar de o schimbare de nume, ci de o schimbare de identitate, deoarece noua echipa are o noua data de nastere, un nou palmares si o noua istorie, total diferite de cele ale Stelei Bucuresti. Conform regulamentelor FRF, o echipa noua trebuie neaparat sa inceapa din ultima liga. FRF comite astfel un abuz incredibil. Asa, si alte echipe pot cere sa fie introduse direct in Liga 1.

Asteptam cu nerabdare raspunsurile Federatiei. Asta daca vreun jurnalist va indrazni sa le puna, bineinteles.

 

P.S. Haideti totusi sa radem un pic de faptul ca „expertii” de la conducerea FCSB-ului i-au pus echipei numele „SC FC FCSB SA”.