groparii fotbalului romanesc

Noua normalitate

Fotbalul romanesc s-a unit in aceasta saptamana, pentru a cere normalitate. Strigatul a rasunat puternic, din piepturile tuturor faimosilor nostri oameni de fotbal. Si acest tablou ar arata chiar frumos, daca nu am sti cu cine avem de-a face.

Este vorba, bineinteles, despre aceiasi gropari ai fotbalului romanesc. Lor nu le convine situatia in care a ajuns Becali, cel mai mare gropar dintre toti. Pentru ei e greu de inteles ca unul dintre cei mai mari hoti din fotbalul nostru nu o sa mai poata fura. Si nu numai ca e greu de inteles, dar si inspaimantator. Pentru ca ei stiu ca li se poate intampla si lor.

La fel ca cea mai mare parte a clasei noastre politice, acesti oameni de fotbal sunt doar oameni de fotbal. Ei nu stiu sa faca altceva. Meme Stoica, de exemplu, a fost toata viata lui datator din gura. Daca nu ar mai putea da din gura despre fotbal(o face si prost, din pacate pentru el), ar muri de foame. Iar altii, ca Mitica Dragomir, Mircea Sandu, Gheorghe Chivorchian sau chiar Becali, sunt in aceeasi situatie.

L-am mentionat pe Chivorchian pentru ca el e ultimul care a atacat Steaua. Acestui brav „om de fotbal” nu i se pare normal ca Steaua sa inceapa din liga a patra. El vrea ca echipa sa inceapa din liga a cincea.

Ca sa fie clar. Regulamentul permite inscrierea in liga a patra daca exista locuri libere. 

Chiar Mititelu, unul din aliatii lui Becali, doreste sa faca acest lucru. Dar pe el nu il contesta nimeni. Pentru ca el nu i-a luat jucaria lui Becali. Iata ce zicea chiar Mititelu, acum cativa ani:

„Vom depune actele pentru înscrierea în Liga a 4-a Dolj. Sper ca domnului Silviu Bogdan de la AJF Dolj să nu-i treacă prin minte vreun tertip și să spună că n-avem loc. Noi am lua-o de la capăt și din Liga a 5-a, dar cred că acest club merită un minimum de respect. Oricum, există și precedente. În ultimii 20 de ani, la AJF Dolj s-au înscris echipe direct în Liga a 4-a. Deci n-au cum să ne refuze.” – Adrian Mititelu

Si ce a raspuns Silviu Bogdan, presedintele Asociatiei Judetene Dolj?

„Da, au mai fost cazuri de echipe care s-au înscris direct în Liga a 4-a. Vom supune la vot. Să vedem și cîte echipe vor fi în serie, cîte cereri vor exista.” – Silviu Bogdan

Da, o echipa se poate inscrie in liga a patra. S-a mai facut, e o normalitate. Ca nu e normalitatea pe care o vrea Chivorchian, asta e altceva. Oamenii ca el isi doresc o noua normalitate, una in care ei sa poata face tot ce isi doresc.

Lui Chivorchian nu ii place aceasta normalitate. Nu are de ce. Pentru ca aceasta normalitate nu numai ca ii da Stelei dreptul de a se inscrie direct in liga a patra, dar cere si trimiterea lui Chivorchian in inchisoare.

Pentru cei care nu stiau, Gheorghe Chivorchian a primit la inceputul acestui an o condamnare de 3 ani si 10 luni, cu executare, pentru complicitate la abuz in serviciu si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Din pacate, decizia nu a fost definitiva. Dar, mai devreme sau mai tarziu, va fi. Si, atunci, normalitatea il va lovi pe Chivorchian, asa cum i-a lovit si pe Becali, Borcea, Copos, Giovanni si Victor, Gica Popescum Meme Stoica si multi altii.

Oricat ar urla acesti indivizi dupa o noua normalitate, ea nu va veni niciodata. O singura normalitate exista in tara asta: normalitatea noastra. Iar asta inseamna ca echipa de fotbal Steaua Bucuresti apartine armatei, ca va incepe din liga a patra, ca va juca atat in prima liga cat si in cupele europene, ca isi detine palmaresul, dar si ca hotii vor merge la puscarie, acolo unde le e locul.