fotbal club fcsb

Asta e campioana voastra, impostorilor!

O poza face cat o mie de cuvinte. Iar poza aceasta spune mai multe decat am putea spune noi vreodata. Oricat de tare ar urla de tare fostul puscarias, oricat de mult ar plange peluza pe care o plateste si oricat de des ar posta Meme pe Facebook, nimic nu va sterge aceasta poza.

Este o poza simpla, care arata placutele ce urmeaza sa fie prinse pe trofeul de campion al Ligii 1. Intr-o parte se vede numele echipei lui Hagi, FC Viitorul. In cealalta parte vedem cel mai stupid nume din istoria lumii, Fotbal Club Fcsb. Este numele echipei lui Becali, deci nu este greu de inteles de ce e un nume atat de stupid.

Nimeni nu stie ce inseamna Fcsb. Hotii din fotbalul romanesc sustin ca inseamna „Fotbal Club Steaua Bucuresti”. Daca e asa, atunci de ce au mai pus inca un „Fotbal Club” in fata? Puteau sa puna numele „Atletic”. Puteau sa puna „Asociatia”, „Grupul”, „Miscarea” sau chiar „Ideea”. Insa ei nu au voie sa foloseasca numele Steaua Bucuresti sau sa lase sa se inteleaga ca il folosesc. Si asta e motivul pentru care au pus un „Fotbal Club” in fata.

Fcsb nu e un acronim. E chiar un nume. Asa cum echipa Carmen a fost denumita dupa una din iubitele lui Mociornita, si Fcsb a fost numita, probabil, dupa una din oile lui Becali. Sau poate a fost numita dupa un berbec, ca Gigi are foarte multi in saivanul din Pipera. Are atat de multi incat pe unii ii aduce la meciuri, ca sa nu para stadionul gol.

Fotbal Club FcsbDar stati, ca asta nu e tot. Imaginati-va ca echipa fostului puscarias ar castiga liga si ca ar ajunge la extragerile din Champions League. Cum v-ati simti daca ati vedea imaginea din dreapta?

Cu siguranta, anumiti ciudati s-ar mandri cu ea. Pentru ei, numele nu conteaza. Conteaza doar daca ei pot castiga ceva. Vor spune ca si Steaua s-a numit Asociatia Sportiva Armata sau Casa Centrala a Armatei inainte sa aleaga numele cu care a castigat Cupa Campionilor Europeni. De parca „Asociatia Sportiva Armata” si „Fcsb ” sunt doua nume foarte asemanatoare.

Insa suporterii fcsbisti sunt imuni la rusinea produsa de acest nume format doar din consoane. Ei sunt niste suporteri impostori si nu ii deranjeaza daca sustin o echipa de impostori.

Indiferent ca vor castiga campionatul sau nu, Fotbal Club Fcsb tot va juca in Europa. Poate ca nu vom vedea acel biletel la Champions League, dar il vom vedea cu siguranta la Europa League. Si atunci va fi interesant de vazut cum va explica FRF prezenta unei echipe infiintate acum cateva luni direct in cupele europene.

Nu cunosc ce spun regulamentele UEFA in ceea ce priveste schimbarea numelui. Poate ca ele permit ca o echipa sa si-l schimbe in mijlocul campionatului, desi nu cred. Cert e ca regulamentele UEFA nu apara furtul de identitate.

In sezonul urmator, Steaua va juca din nou fotbal. Becali nu va mai putea sustine ca echipa lui e Steaua. Iar UEFA nu va mai putea sa prezinte Fotbal Club Fcsb drept castigatoarea Cupei Campionilor Europeni. Daca o va face, ceea ce e imposibil, va aduce prejudicii imaginii Stelei si va trebui sa plateasca.

La vara, fotbalul romanesc, daca va supravietui deciziei din dosarul dezafilierii echipei lui Mititelu, va fi din nou in centrul unui scandal monstru. Asa ca, stelisti, pregatiti-va popcornul. Fcsbistilor, voi pregatiti-va sa plangeti! Sfarsitul echipei voastre de impostori este aproape!