hagi

Hagi a demonstrat ca se poate

Inca din prima zi cand a fost anuntat, proiectul Stelei de a-si reactiva sectia de fotbal si de a se baza pe tineri pentru a reveni in top a fost privit cu foarte multa lipsa de incredere de catre marea majoritate a romanilor. Ieri, insa, Gica Hagi a demonstrat ca un astfel de proiect nu reprezinta doar un vis. Viitorul Constanta a castigat titlul la 8 ani de la infiintare.

Sigur, fotbalul romanesc este foarte slab. In ciuda performantei obtinuta ieri de echipa lui Hagi, nu putem sti cat de valoroasa este, pana nu o vom vedea masurandu-si fortele cu echipe cu adevarat puternice. Totusi, titlul in Romania reprezinta o performanta. Nu multe echipe l-au castigat. Si cu siguranta nu multe l-au castigat la doar 8 ani de la infiintare.

Viitorul a pornit de la 0, de jos. Cu multa munca si seriozitate, aceasta echipa a promovat din liga a treia(Hagi a preluat CS Ovidiu, echipa care juca in acea liga), a ajuns in liga a doua si apoi in prima liga. Iar acum a luat titlul. Fara mult ajutor, fara a avea in spate o istorie si un palmares de invidiat, si fara a fi cunoscuta. Viitorul a beneficiat doar de numele lui Hagi si de ambitia sa de a face performanta in fotbal.

Daca Viitorul va continua pe acelasi drum si daca se va dovedi ca aceasta performanta nu e doar o intamplare, atunci va trebui sa il felicitam pe Hagi pentru o realizare mult mai mare decat orice trofeu castigat in cariera de jucator.

Steaua nu pleaca de la 0

Spre deosebire de Viitorul, Steaua nu o va lua de la 0. Noi avem deja o istorie puternica in spate. Avem deja un palmares pe care il invidiaza 95% din echipele de fotbal din lume. Marca Steaua este una din cele mai puternice din tara. Si mai avem si suporteri devotati, care abia asteapta sa cante din nou pentru echipa lor.

Ne mai trebuie acum doar seriozitatea si puterea de munca. De ambitie nu mai trebuie sa vorbim, pentru ca istoria noastra ne obliga sa luptam pentru a reveni acolo sus.

Avem fonduri, avem suporteri, avem tot ce ne trebuie. Ce nu avem e scuza. Nu acum, nu cand Hagi a demonstrat ca se poate.

Steaua trebuie sa urmeze exemplul Viitorului, sa investeasca intr-o academie puternica si sa faca fotbal cu cap. Doar atat ii trebuie pentru a face performanta.

Era scandalurilor, a blaturilor, a hotilor a luat sfarist. E momentul sa inceapa o noua era a fotbalului. Viitorul a facut primul pas. Steaua e acum obligata sa il faca pe al doilea.