Gica Hagi

Da, Gica, echipa aia nu e Steaua

Acum cateva saptamani am publicat un articol in care am explicat ca o echipa ca Steaua nu merge ca sa cerseasca un titlu la TAS. Daca o fosta castigatoare de cupa europeana nu poate castiga un titlu pe teren, fara drept de apel, atunci nu merita sa fie considerata campioana. Iar Gica Hagi, cel mai mare fotbalist roman din toate timpurile, a ajuns si el la aceasta concluzie. Cam tarziu.

„Campioana Romaniei suntem noi. Restul e poveste. Daca se intampla altceva, va fi un mare semn de intrebare. Noi am facut 69 de puncte, ei 67 (n.r. fara injumatatirea punctelor inainte de play-off). Restul sunt chestii avocatesti. Va voi spune dupa ce se da verdictul ce am in cap.

Toata Romania a spus ca suntem campioni. Doar Steaua…sau sa ii spun FCSB? Pentru ca Steaua nu facea asta. Ii doare realitatea, ei vor sa ne fure lucrul incredibil pe care l-am facut. Daca Alibec spune ca noi suntem campionii…nu vedeti ca se dau de gol singuri?”, a declarat Hagi. 

Am spus-o de mai multe ori in ultimele luni. Echipele din Liga 1 au avut sansa de a elimina din randul lor un cancer care nu face altceva decat sa distruga fotbalul romanesc. Nu au facut-o. Mai mult, s-au pus scut in fata acestui cancer. Iar acum, unora le pare rau.


Trebuia sa inveti din greseli, Gica

Lui Hagi, stelistii ii vor fi mereu recunoscatori. El a fost intotdeauna un mare aparator al Stelei, pentru ca a iubit acest club. L-a iubit sincer, ca un suporter, nu ca fost jucator care a castigat titluri si bani.

Hagi a fost primul care a sarit impotriva lui Becali, la inceputul anilor 2000, cand l-a acuzat ca vrea sa fure Steaua. Din pacate, noi nu l-am ascultat atunci. Din pacate, Hagi nu a continuat pe acelasi drum. In timp, s-a impacat cu Becali si chiar l-a ajutat.

Nu voi uita niciodata tratamentul la care a fost supus Hagi atunci cand a fost adus antrenor la FC Fcsb. A fost un tratament execrabil, care ar fi trebuit sa construiasca un zid imens intre Becali si Hagi. Dar asta nu s-a intamplat. Hagi l-a iertat, iar mai tarziu i-a dat fostului puscarias o mana de ajutor, atunci cand l-a adus sa munceasca la academia sa.

Acum, Becali il rasplateste pe Hagi pentru bunatatea sa. Vrea sa ii ia titlul pentru care Hagi a muncit!

Nu cred ca Becali va castiga la TAS. Nici el nu crede, insa a mers mai departe cu aceasta initiativa pentru ca stie ca, atunci cand sunt implicati avocati platiti cu sume imense, se poate intampla orice. Si Hagi stie acest lucru. Si de asta s-a suparat acum. Vede cum munca sa sta sa fie distrusa de nesimtirea unui om caruia i-a facut doar bine. Hagi i-a fost nas lui Becali, a venit ca antrenor la echipa sa, pentru a-l scapa de fani, l-a ajutat cand era in puscarie, l-a ajutat si cand FC Fcsb risca sa fie dezafiliata. Ceea ce se intampla e rusinos, dar se intampla.

Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti.

Acesta este adevarul, Gica. Ne pare rau ca ai ajuns de abia acum la aceasta concluzie. Ne pare rau ca doar acum ti-ai dat seama ca Fcsb nu e Steaua.

Da, tu ai dreptate. Steaua, daca ar fi fost intr-o situatie similara, nu ar fi mers niciodata la TAS. Dar Steaua nu joaca in Liga 1. In Liga 1 joaca o echipa mizerabila, de hoti, care a furat si va continua sa fure, pana cand nu va mai ramane nimic de furat. Sa speram ca, in acel moment, va mai ramane ceva si din fotbalul romanesc.

Gica, noi suntem alaturi de tine. Vom fi intotdeauna alaturi de tine si iti uram succes. Nu la TAS, pentru ca acolo vei castiga cu siguranta. Iti uram succes in urmatorul sezon de cupe europene, sa ajungi cu Viitorul cat mai departe.

Totusi, speram ca vei invata din aceasta experienta urata si ca vei veni si tu alaturi de noi, alaturi de Steaua. Te asteptam cu bratele deschise!