Viktoria Plzen

Indiferent de rezultat, Viktoria Plzen a castigat. Iar Ogararu este un erou!

Da, stiu ca inca nu s-a terminat meciul. Si nici nu stiu care e scorul, sincer sa fiu. Nu-mi pasa. Indiferent de rezultatul de azi, Viktoria Plzen e castigatoarea. Echipa ceha a invins azi intreaga mafie din fotbalul romanesc.

A facut-o simplu de tot. I-a spus adversarului pe nume. Cu acest mic gest, aparent inofensiv, Viktoria Plzen nu a invins doar Fotbal Club Fcsb, ci si Federatia Romana de Fotbal, Liga Profesionista de Fotbal, presa de sport din Romania, televiziunile romanesti, pe Mironica si pe toti ceilalti mizerabili sa-si bata joc de noi, sa ne minta, sa ne insele si sa ne fure banii.

Problema tuturor acestor nenorociti e ca Viktoria Plzen nu da doi bani pe problemele lor, pe preocuparile lor. Nu-i intereseaza pe cehi daca daca televiziunile nu fac rating, daca Mironica nu-si ia banii,  daca Gazeta falimenteaza sau daca federatia lui Burleanu nu mai prinde contracte bune. Ei sunt o echipa profesionista, normala, cu mandrie si onoare, care nu simte nevoia sa se puna in genunchi in fata nimanui. Iar aceasta atitudine o face pe Viktoria o supercampioana, nu doar campioana.

Ca se califica sau nu in grupele Champions League, asta nu mai conteaza. Aceasta echipa a dovedit deja ca are atitudine de Champions League si ca merita acolo. Altii, romani de-ai nostri, inca nu au demonstrat asta. Chiar invers. Prin lipsa lor de respect fata de justitie si fata de suporteri, dovedesc ca nu au ce cauta in cea mai importanta competitie sportiva din Europa.

Multumim Viktoria Plzen si succes mai departe. Sunteti pe drumul cel bun.


George Ogararu e stapanul nostru, un supercampion

Desi nu m-au interesat meciurile de azi, m-am uitat la ora 22.00 pe TVR1. Am facut-o pentru ca stiam ca George Ogararu o sa comenteze meciul celor de la Fotbal Club Fcsb. Eram interesat ce nume va folosi.

Asa cum m-am asteptat, George Ogararu nu a uitat de unde a plecat, nu a uitat de Steaua. Si, pentru ca acest om minunat iubeste Steaua, a respectat deciziile judecatorilor.

George nu a folosit deloc cuvantul „Steaua”, atunci cand a vorbit despre FC Fcsb. A spus dor „ros-albastri”. La un moment dat, din graba, era sa greseasca, dar s-a corectat la timp. A inceput cu „Ste…”, dar a schimbat repede in „ros-albastri”.

Multumim, George. Multumim ca nu ai uitat de unde ai plecat, ca nu ai uitat de noi. Din acest motiv o sa te iubim si o sa te respectam pe veci. Esti unul dintre marii eroi ai Stelei!