becali emotionant

Intrebari gresite

Acum ca Steaua a reusit sa se inscrie in Liga a 4-a, site-ul si pagina noastra au fost invadate din nou de suporteri FC Fcsb-isti care, la fel ca in cazul hotararilor din dosarele pentru marca si nume, au incercat sa se convinga, dar si sa ne convinga pe noi ca FC Fcsb e Steaua. Dar acesti indivizi nu pot oferi niciodata argumente pentru infrangerile suferite de Becali. Asa ca pun intrebari. Asta nu ar fi un lucru rau, insa ei pun doar intrebari gresite.

Steaua Libera este o comunitate care intotdeauna a acceptat si cautat dezbaterea. Consideram ca discutiile cu argumente nu trebuie sa lipseasca si ca suporterii au datoria sa fie intotdeauna cat mai bine informati in ceea ce priveste echipele pe care le iubesc. Din acest motiv noi am pus intotdeauna intrebari. Niciodata nu am luat de bune povestile pe care ni le-au spus presa sau oamenii de fotbal. Am pus intrebari si am cautat raspunsuri si dovezi. Asa am ajuns sa prezicem cele 2 infrangeri suferite de Becali in instanta.

Daca toti suporterii romani ar pune intrebarile corecte, fotbalul nostru ar fi cu mult schimbat in bine. Din pacate, unii suporteri, ca cei ai celor de la FC Fcsb, pun doar intrebari gresite. Mai jos va vom prezenta cateva dintre ele.

1. Ce faceti daca Becali se impaca cu armata?

Aceasta este intrebarea cea mai des intalnita. Punand-o, suporterii fcsbisti spera sa introduca un pic de frica in ecuatie si sa ii faca pe suporterii stelisti sa se indoiasca de Steaua. Si poate ca intrebarea aceasta ar fi mers acum 3 ani, insa deja a trecut prea mult timp ca sa mai conteze.

Dar timpul nu conteaza, oricum, deoarece „armata” nu se poate impaca cu Becali. Adica nu se poate impaca cu FC Fcsb, pentru ca Becali nu are nicio legatura cu acel club, nu in acte. Intre Steaua si FC Fcsb exista in desfasurare un proces prin care echipa noastra cere ca FC Fcsb sa plateasca prejudiciul facut prin folosirea ilegala a marcii Steaua. Atat timp cat acest proces exista si cat timp FC Fcsb nu plateste prejudiciul, este imposibil ca cele 2 parti sa mai poata ajunge la vreo intelegere.

Intrebarea pe care fcsbistii ar trebui sa si-o puna este: De ce trebuie Becali sa se „impace” cu armata? Cand un om e nevinovat si a facut totul ca la carte, nu e nevoie sa se impace cu nimeni sau sa ceara voie de la cineva.


2. Ce faceti daca FRF/LPF/UEFA nu recunoaste palmaresul Stelei?

Multi suporteri fecesebisti isi pun speranta in aceste organizatii, crezand ca ele pot decide cui ii apartine palmaresul Stelei. Insa asta nu e adevarat. UEFA, FRF sau LPF sunt doar niste asociatii care se ocupa cu organizarea unor competitii sportive. Ele nu pot decide daca o echipa are sau nu un anumit palmares.

Asa cum am prezentat deja intr-un alt articol, FRF-ul lui Burleanu nu este aceeasi federatie ca cea existenta in anii 80, de exemplu. Este o entitate total diferita si, astfel, nu poate avea pretentii asupra campionatelor organizate de altcineva in anii 80, 70 sau 60. Daca acele campionate nu au fost organizate de FRF, atunci FRF nu poate oferi acele titluri unei echipe anume.

De altfel, palmaresul unei echipe inseamna realizarile acelei echipe. Apartine echipei respective si nu poate fi rupt de acea echipa. Si nu, o echipa nu isi poate vinde palmaresul separat de restul identitatii.

Intrebarile pe care ar trebui sa le puna suporterii fecesebisti in acest caz sunt:

a) De ce nu prezinta FRF/LPF/UEFA o pozitie oficiala, acordand palmaresul Stelei unei echipe, fie ea FC Fcsb sau Steaua, daca tot au aceasta putere?

b) De ce nu fac cei de la FC Fcsb o cerere oficiala pentru a le fi recunoscut palmaresul, ca sa lamureasca aceasta problema?

Raspunsul la prima intrebare este pentru ca nimeni nu doreste sa se expuna vreunui proces pe care l-ar pierde automat, iar la cea de-a doua e pentru ca FC Fcsb stie ca nu detine palmaresul Stelei. Si cei care se vor informa vor gasi aceleasi raspunsuri.

3. Cum sa nu aiba FC Fcsb palmaresul Stelei, daca are continuitate?

In aceste zile, continuitatea a ramas ultimul argument al celor de la FC Fcsb, unul extrem de slab. Deoarece continuitatea nu conteaza.

Oare mai conta continuitatea daca, in 2003, Becali isi inscria echipa in Liga 1 cu numele FC Fcsb si cu emblema pe care o are acum? Aceasta este intrebarea pe care niciun fecesebist nu vrea sa si-o puna. Toti stiu ca echipa lui Becali a fost inscrisa ilegal in Liga 1 si toti stiu acum ca aceasta nu a detinut niciodata numele si marca Steaua, ci le-a folosit ilegal. Daca FC Fcsb nu ne-ar fi inselat si daca am fi stiut din 2003 ce stim azi, cu siguranta nimeni nu ar mai fi dat nici doi bani pe acea echipa. Si nici continuitatea nu ar mai fi contat.

4. De ce am tine cont de deciziile din cele doua dosare cand justitia din Romania este corupta?

E adevarat, Romania e o tara cu probleme. Iar justitia, de foarte multe ori, a dat decizii incorecte. Totusi, niste decizii judecatoresti nu il impiedica pe Becali sa aduca in fata camerelor dovezile cum ca el a achizitionat Steaua Bucuresti. Si asta e intrebarea pe care ar trebui sa si-o puna si fecesebistii.

De ce nu prezinta Becali toate dovezile preluarii/achizitionarii Stelei? Pana acum, noi am vazut doar acel statut, care nu conteaza absolut deloc. Orice firma are statut si orice poate fi trecut acolo. Un contract de vanzare-cumparare ar fi o dovada mult mai buna si mai puternica. Sau macar un act prin care sa se vada transferul. Orice act cu semnaturi ale celor care conduceau Steaua in acele vremuri.

Tot auzim despre casete de la anumite intalniri, despre foarte multi bani dati, despre datorii, dar niciodata nu vedem niciun act care sa dovedeasca povestile lui Becali.

Nu puneti intrebari gresite, ca va faceti de rusine!

In ziua de azi, in era internetului, doar cei care nu vor sa fie informati nu reusesc sa afle raspunsurile la toate intrebarile lor. E destul sa petreci o ora din timpul tau pentru a afla tot ce ai nevoie, despre aproape orice. Google si celelalte motoare de cautare iti ofera aceste sanse. Iar internetul e plin de articole care pot ajuta pe absolut oricine sa inteleaga chiar si cele mai complicate subiecte.

E nevoie doar de vointa.