Florin Talpan

Unde e Talpan?

In acest moment, locotenent-colonelul Florin Talpan poate fi considerat un supererou din benzile desenate. A venit, a salvat Steaua si a disparut. De cateva luni bune, acesta a disparut in totalitate. Nu mai stim nimic despre el si nu mai stim nimic despre procesele Stelei. Echipa noastra a inceput noul sezon, joaca foarte bine si are rezultate excelente si suporterii alaturi, insa Talpan nu apare in peisaj.

Foarte multi stelisti ne-au intrebat unde e acest locotenent-colonel caruia ii datoram faptul ca avem azi echipa. Si, sa nu va mintiti, lui ii datoram acest lucru. Lui, mai mult ca oricui. Lacatus a facut o treaba excelenta pana acum, a adus la club o echipa de conducere foarte buna si niste jucatori exceptionali, insa nimic nu ar fi fost posibil fara Talpan. El a recuperat marca, el le-a interzis fcsbistilor sa mai foloseasca numele nostru si, daca era dupa el, poate ca azi Steaua juca chiar in Liga 1.

Cel putin asta isi propunea Talpan, ultima data cand a mai vorbit la TV. Era prezent la federatie si incerca sa ii traga pe cei de acolo la raspundere, cerandu-le sa explice cum au reusit sa introduca FC Fcsb direct in prima liga. Apoi s-a lasat liniste. Solicitarea lui Talpan a fost ignorata, iar conducerea clubului Steaua a ales sa abandoneze initiativa.

Florin Talpan inca mai munceste pentru Steaua. De acest lucru nu trebuie sa se indoiasca nimeni. Munceste, isi face treaba ca si pana acum, dar nu mai spune nimic. E alegerea lui. La inceputul anului, cand a atras atentia asupra unor nereguli din club, a fost sanctionat. Cel putin conducerea clubului a incercat sa-l sanctioneze. Talpan i-a dat insa in judecata si a obtinut retragerea sanctiunii. Asa cum a obtinut si despagubiri din partea lui Becali, marca Steaua si multe alte victorii. Pentru ca acest locotenent-colonel isi cunoaste meseria foarte bine si, cel putin pana acum, nimeni nu a reusit sa il bata, nu in sala de judecata.


Dezvaluirile facute de Talpan de-a lungul timpului ne-au ajutat foarte mult. Au pus presiune acolo unde trebuia pusa presiune. Ele au dus la reactivarea echipei de fotbal, pe care Boroi a tinut-o in stand by timp de aproape 2 ani. Din acest motiv, pentru stelisti e o pierdere ca el a ales sa taca. Si da, asta e cu siguranta alegerea lui. Din ce cauza a ales sa taca, asta doar el stie. Insa e greu de crezut ca cineva i-ar fi putut pune pumnul in gura.

Linistea strica

Sunt multi care considera ca e bine ca avem liniste in jurul echipei. Lacatus isi poate face treaba fara alte ganduri, jucatorii se pot concentra pe fotbal, totul e bine. Insa nu trebuie sa uitam ca Steaua inca e in razboi deschis cu o echipa care incearca sa ii fure identitatea.

In ciuda celor doua mari decizii, FC Fcsb continua sa foloseasca numele si marca Steaua. Sponsorul lor principal, o companie de pariuri, chiar se mandreste cu faptul ca e „sponsorul oficial al echipei Steaua”. Avem aici o incalcare grava a legii, insa sefii clubului Steaua nu reactioneaza deloc.

Credeti oare ca acea casa de pariuri ar mai fi facut acea reclama daca Talpan inca mai vorbea? Sau daca sefii Stelei nu dormeau? Un foarte mare „NU”.

Atat timp cat Steaua e in razboi cu echipa oilor, linistea strica. Nu, Steaua nu trebuie sa se multumeasca cu victoriil obtinute pana acum, ci trebuie sa continue sa atace. Atac, dupa atac, dupa atac, pana cand adversarul e invins in totalitate. Asta e singura strategie care trebuie urmata. Restul strategiilor sunt irelevante, domnule colonel Petrea!

Avem dreptatea si legea de partea noastra si nu trebuie sa ne ferim sa le folosim.


Talpan isi face treaba in continuare

E mare pacat ca Florin Talpan nu mai vorbeste. E si mai mare pacat ca el nu apare langa echipa, la meciuri. Multi l-au uitat deja . Altii incearca sa-l inlocuiasca, introducandu-se ei in poze, interviuri, aparitii la TV, desi nu au contribuit cu nimic la reactivarea sectiei de fotbal a Stelei.

Din fericire, Talpan continua sa-si faca treaba. Mai are doua procese importante cu FC Fcsb. Primul si cel mai important e cel in care Steaua cere in jur de 38 de milioane euro prejudiciu. Suma a crescut de atunci si e posibil ca, la finalul procesului, sa fie mult mai mare.

Cel de-al doilea proces e cel prin care Talpan vrea sa-i oblige pe cei de la FC Fcsb sa schimbe si numele „Fcsb”. In caz ca nu stiati, hotararea data de judecatorii de la Curtea de Apel la sfarsitul anului trecut interzice si folosirea „Fcsb”-ului. De ce? Pentru ca oficialii acelei echipe s-au laudat peste tot ca „Fcsb e un acronim care inseamna Fotbal Club Steaua Bucuresti”. Daca e asa, atunci o sa se schimbe si Fcsb.

Cu aceste doua procese, Talpan va arunca si ultima lopata de pamant peste mormantul echipei conduse din umbra de Becali. Cand se vor termina ele, se va termina si razboiul nostru. Sa speram ca, in acel moment, conducerea Stelei ii va permite lui Talpan sa vorbeasca si sa apara in poze cu echipa de fotbal care nu ar fi existat fara el.