Steaua Rapid

Steaua estea intotdeauna favorita

Intr-un interviu pentru ProSport, doi oficiali dinamovisti au vorbit despre lotul cu care Steaua ataca promovarea in acest sezon. Laudele au curs, in ciuda faptului ca cei intervievati sunt dusmanii nostri de moarte, dar asta nu trebuie sa ne surprinda. In Romania, Steaua este si va fi intotdeauna favorita, indiferent de numele echipei cu care ar putea juca.

Cei doi dinamovisti care au vorbit pentru ProSport au fost Marius Bacria, unul dinte conducatorii clubului, si Marin Dragnea, fost mare jucator al cainilor si actualul antrenor principal.

„Cinci le dă Steaua! Le-am spus-o şi celor de la Academie. Atât primarului Tudorache, cât şi lui Burcă. E diferenţă mare, mare de tot. Steaua e omogenă, sunt nişte copii care joacă împreună de mulţi ani împreună. Sunt foarte bine antrenaţi. Nu suportă comparaţie cu Academia Rapid. Eu spun că nu se va pune problema învingătoarei. Ăştia de la Steaua, după ce ne-au dat nouă 8, dacă începeau alt meci imediat, cu oricare altă echipă din Liga 4, mai dădeau încă 8. Zbârnâie! Cei de la Academie îi au pe Pancu şi Daniel Niculae, dar atât. Nu au cum să facă faţă“, a spus Marius Bacria.



Dinamovistul a observat un aspect foarte important in ceea ce priveste echipa noastra. Steaua are in acest moment un lot foarte bine pregatit fizic, mult mai bine pregatit decat restul echipelor din Liga a IV-a. Asta pentru ca Steaua, spre deosebire de celelalte echipe, e o echipa profesionista. Jucatorii sunt platiti sa se antreneze si sa joace, nu au alte preocupari si griji, nu vin la meci direct de la serviciu. Daca mai pui aici si perioada de pregatire pe care acestia au facut-o in aceasta vara, iti dai seama ca Steaua sta la o distanta foarte mare de restul echipelor din serie, chiar si de Academia Rapid, echipa cu care va juca saptamana viitoare.

Datorita trecutului sau, Marin Dragnea a reusit sa analizeze mult mai bine lotul Stelei, oferind o parere de profesionist, spre deosebire de Bacria.

„Steaua este favorită. Meciul se va juca în Giuleşti, dar eu aş spune că Steaua va avea câştig de cauză. E o echipă mai completă şi eu cred că va câştiga. Sunt foarte omogeni, au luat de la Regal o echipă întreagă, nişte puşti care sunt de 5-6 ani împreună. Au făcut două stagii centralizate de pregătire înaintea sezonului. Sunt echipă profesionistă. Foarte, foarte bine pregătiţi fizic. Au un portar cu experienţă şi câţiva fundaşi, la fel, experimentaţi. Cei de la Academia Rapid s-au reunit mai târziu… Sigur că au atuul experienţei lui Daniel Niculae şi Pancu. Ei îşi pun amprenta pe joc. Niculae a jucat destul de bine cu noi. Pancu a intrat în repriza a doua. El se pare că… Mai poate, dar nu să ţină un meci. 30 de minute… Şi, bineînţeles, are execuţiile. Trăieşte din execuţii. Publicul îi poate susţine pe cei de la Academia Rapid, dar Steaua e mai tânără, mai bine organizată, mai bine pregătită, mai omogenă“, a spus Marin Dragnea.



Indirect, fostul atacant dinamovist l-a laudat si pe Lacatus. Fiara a facut aceasta echipa. El i-a urmarit pe jucatori, el a facut toate transferurile, a adus antrenorii. Putem spune, asadar, ca el este arhitectul acestei echipe frumoase. Si suntem siguri ca contributia lui nu se termina aici.

In ceea ce priveste Academia Rapid, echipa care nu a reusit sa cumpere marca Rapid si, asadar, nu e Rapid, ramane de vazut daca va beneficia de sustinerea fanilor. Acestia au fost prezenti in numar mare la primul meci al sezonului, insa nu au mai repetat performanta la meciurile urmatoare. Cat despre Pancu si Daniel Niculae, atuurile celor dornici de a fi subpodari, ei reprezinta trecutul. Pentru trecut nu mai este loc in prezent si cu siguranta nici in viitor. Iar viitorul apartine doar tinerilor nostri stelisti.

Asteptam cu nerabdare meciul cu Academia Rapid. Nu pentru ca ar fi vreun derby, asa cum lasa presa sa se inteleaga. Nu e derby. Si nu ar fi fost nici daca Academia Rapid ar fi fost Rapid. Insa meciul e important, pentru ca va demonstra odata si pentru totdeauna ca Steaua merita sa joace mult mai sus, nu in Liga a IV-a.