propaganda

Propaganda se face pe bani

E jumatatea lunii, asa ca probabil ca a intrat deja salariul la trusturile de presa si la televiziunile sportive, chiar si la acele televiziuni sportive care dau desene animate. Alta explicatie nu poate exista, pentru ca azi au sarit toti sa-si apere finantatorul favorit. Asa e in afaceri. Chiar si propaganda se face pe bani.

Impinsi de la spate si de o decize abuziva a Consiliului National al Audiovizualului, data chiar cu incalcarea legilor din aceasta tara, si ambitionati probabil si de conturile pline de cash (nu merg diacriticile, va rugam sa ne scuzati, ca altfel nu am fi folosit terminatia „sh”, ci litera care suna la fel), ziaristii din Romania au decis sa demonstreze din nou ca presa a murit acum foarte multi ani. Astfel, atat la TV cat si in ziare, Steaua a fost atacata din nou astazi, pentru a spala bine de tot imaginea FC Fcsbului.

CSA in sus, CSA in jos. Sa nu cumva sa-i spuneti Steaua!

Ziaristilor le place foarte mult cuvantul „Steaua”. Atat de mult le place incat il folosesc chiar si atunci cand vorbesc despre echipe carora chiar justitia le-a interzis sa foloseasca acest nume in orice fel de activitate, adica chiar si in fotbal. Ei le spun „scapari” acestor intamplari.

Nu e dezinformare, nu! Si nu o fac nici pentru ca i-ar fi amenintat Becali ca nu mai intra la ei in emisiuni daca nu-i fac pe plac. Doar ca au nevoie de timp, ca sa se obisnuiasca cu ideea ca FC Fcsb nu e Steaua. Ei inca nu s-au obisnuit, la aproape 3 ani de la procesul pentru marca si la aproape un an de la procesul pentru nume. Schimbarea asta e grea pentru ei, saracutii.

E atat de grea incat astazi, Digi Sport, a dat la TV mizeria din poza principala a acestui articol. Va place? In prim plan e fostul fotbalist pitestean, Constantin Schumacher, dar asta conteaza mai putin. Conteaza ce scrie pe acea burtiera:

„Academia – CSA, un fel de Rapid – Steaua mai mic”



Exista oare vreo dovada mai mare de lipsa de respect ca asta? Dar nu e propaganda. O sa ne scrie domnul Sai, sef pe la Digi Sport, din nou, sa ne spuna ca ei sunt curati. Inainte i-am crezut. Am crezut doar ca sunt incompetenti, nu neaparat niste propagandisti corupti. Acum ne e clar ca se ocupa doar cu propaganda.

Puteti sa cautati peste tot, o echipa cu numele „CSA” nu exista. Nici chiar Google nu o sa va ajute sa gasiti o asa echipa. Pentru faimosul motor de cautare, CSA vine de la Confederate States of America, un stat nerecunoscut, care nu mai exista de mai bine de 150 de ani. Dar poate ca vor sa-l invie televiziunile noastre.

Si de ce nu? In Statele Confederate ale Americii, sclavia era legala. La FC Fcsb, echipa preferata a televiziunilor, se practica sclavia, jucatorii nefiind altceva decat marfa. Chiar Becali a recunoscut ca angajatii lui trebuie sa il slujeasca precum niste sclavi. Dar sa nu ne abatem de la subiect.

Steaua va juca sambata cu Academia Rapid. Steaua va juca, nu CSA. Dar Digi Sport nu are voie sa spuna asta. Fereasca Dumnezeu ca stadionul sa fie plin sau, mai rau, sa se uite oamenii la meci. Isi pierde Becali toate oile, iar asa ceva nu se poate!

Din pacate pentru Digi Sport si pentru faimosul nea Gigi, toate biletele puse la vanzare pentru acel meci s-au dat deja. Deci prezenta la meci va fi 100%. Vor fi stelisti si rapidisti si vor face o atmosfera cum numai pe vremuri s-a mai vazut, dandu-le din nou lectii analfabetilor si oilor din Liga 1.


Presa scrisa e adevarata curva

Am folosit un cuvant greu, stiu. Si imi cer scuze celor care sunt nevoiti sa il citeasca. Insa acesta este adevarul. La televiziuni gasesti foarte multi lasi, sclavi incapabili sa ridice capul din pamant, care fac voia stapanului dar cam atat. Ziaristii din presa scrisa, in schimb, nu au niciun CNA. Asadar sunt mai indrazneti. Ei nu doar ca fac ce le spune stapanul, dar duc propaganda chiar mai departe.

Cel mai bun exemplu in acest sens este Maria Andries. Faimoasa gesepista a scris azi un articol in care ii certa pe cei de la Steaua pentru ca doresc sa-si apere imaginea.

Aceasta domnisoara, pentru ca sigur nu e doamna, isi permite sa isi bata joc de cel mai galonat club sportiv din Romania, clubul care le-a dat ei si colegilor ei sa manance.

„Comunicatul CSA”, „conducerea CSA”, „viziunea CSA”- nici domnisoara Maria nu poate sa foloseasca cuvantul „Steaua”, atunci cand scrie articole menite sa-i spele imaginea lui Becali. Dar, asa cum am mai zis, ne-am obisnuit deja. Steaua e Steaua doar cand Ana Maria Branza castiga o medalie de aur la Olimpiada. Cand intra si Becali in peisaj, Steaua devine automat CSA. Si poate ca domnisoara Maria ne va explica intr-o zi de ce. Desi, privind din nou articolul pe care l-a scris azi, e greu de crezut ca are capacitatea intelectuala de a explica corect ceva.

Cât despre argumentul legal, hotărârea Curţii de Apel Bucureşti „interzice pârâtei SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA…” Dar nu le interzice nimic televiziunilor. Nu conţine indicaţii pentru comentatorii sportivi. Cu riscul de a-i dezamăgi pe şefii CSA, justiţia nu se amestecă în politica editorială a posturilor TV. – Maria Andries

Cu riscul de a o dezamagi pe Maria Andries, ba da, justitia chiar se amesteca in politica editoriala a unui post TV. Nu doar a unui post TV, ci chiar si a unui ziar. Si nu e vorba de amestec precum cel pe care-l face Becali.  E vorba chiar despre Constitutia acestei tari, care spune destul de clar:

Art.31 (4) Mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.

Domnisoara Andries, stiti sa cititi? Daca da, cititi Constitutia. Ziarele si televiziunile nu au voie sa dezinformeze. Nu aveti voie sa promovati agendele unor hoti. Nu aveti voie sa murdariti imaginea nimanui.

Iar imaginea Stelei este murdarita de fiecare data cand numele sau e asociat cu cel al unui rasist, misogin, xenofob, homofob si fost puscarias. E vorba de Becali, domnisoara Andries, in caz ca nu stiati. El este xenofob, homofob, rasist si fost puscarias, chiar daca ziarul la care lucrati dumneavoastra refuza sa spuna aceste lucruri. Si e si misogin, domnisoara Andries. Dar dumneavoastra, o feminista declarata, stati cu el in aceeasi barca si ii faceti propaganda.

Steaua nu are drepturi in Romania

De doua ori a zis justitia ca FC Fcsb nu e Steaua si ca doar clubul Steaua Bucuresti detine drepturile asupra marcii si numelui. Nu a contant. Presa le-a aratat degetul mijlociu judecatorilor. Cu Steaua au facut chiar mai mult. Pe langa propaganda mizerabila, acestia merg pana acolo incat sa-i bage pumnul in gura.

Steaua nu are voie sa protesteze. Nu are voie sa-i actioneze in justitie pe cei care-i murdaresc imaginea sau care o fura. Nu are voie sa lupte. Steaua trebuie sa accepte si chiar sa fie fericita ca niste infractori dovediti o violeaza. Asta e propaganda pe care ne-o servesc oamenii ca Maria Andries.

Dar stiti ce, ziaristilor? Si suporterii stiu sa ridice degetul mijlociu. De asta va vindeti voi ziarele cu jucarii si cutite de plastic.