Academia Rapid - Steaua

Academia Rapid – Steaua Bucuresti, 1-1 (1-1)

Stiti cum arata un meci adevarat? Daca va ganditi la orice alt exemplu de meci diferit de Academia Rapid – Steaua Bucuresti, atunci nu stiti. Spectacol in tribune, spectacol in teren, adrenalina, lupta, urlete, zi de sarbatoare. Asta a insemnat meciul dintre Rapid si Steaua, meci jucat pe 14 octombrie si terminat cu scorul de 1-1.

Infern, asta a fost Giulestiul. La ultimul sau meci inainte de reconstructie, stadionul rapidistilor a primit un ramas bun asa cum merita un stadion de traditie din fotbalul romanesc, asa cum ar fi meritat si Templul nostru din Ghencea. A fost plin, peste 10 mii de oameni, iar galagia a fost asurzitoare. Stelistii au dominat aici, chiar daca au fost in inferioritate numerica.

„Bucuresti, Steaua Bucuresti!”

„Ne faci un gol, Forza Steaua faci un gol!”

„Am avut si vom avea mereu…” 

Fotbalul romanesc a renascut astazi in Giulesti. A fost adormit, a fost in hibernare, dar s-a trezit in aceasta zi de toamna, cand zeul fotbal si-a intors din nou privirea asupra Romaniei. Iti multumesc, Doamne, ca mi-ai permis sa fiu martor la un asemenea eveniment!

Steaua a inceput meciul in urmatoarea formula:

22. Horia Iancu (Cpt.) – 2. Mihai Butoi, 4. Ştefan Pădureț, 20. Bogdan Sitaru, 3. Andrei Grigore — 26. Razvan Zeciu, 21. Ghiță Constantinescu, 15. Mihai Olaru, 16. Adrian Vâlcea, 10. Alin Predescu – 9. Cătălin Mirea


Ca un derby adevarat, meciul Academia Rapid – Steaua Bucuresti a inceput puternic, cele doua echipe aratand ca au venit la razboi, nu doar la un simplu meci de fotbal. Steaua a inceput meciul cu cateva schimbari in primul 11. Zeciu si Olaru le-au luat locul lui Zamfirescu si Curt.

Si a fost lupta. A fost o lupta dura, iar Steaua l-a pierdut pe Mihai Butoi in minutul 22. Accidentat, acesta a fost schimbat cu Zamfirescu. Insa intrarile dure i-au ambitionat pe stelisti. Iar in minutul 25, la un atac pe dreapta, s-au razbunat. Doru Bratu a comis un hent in propriul careu si Steaua a primit penalty.

Ca un criminal in serie, golgeterul nostru, Andrei Predescu, a executat lovitura cu sange rece. O scarita, peste portar, cu un stadion plin in spate. Un 1-0 care a aruncat peluza stelista in aer. Un rezultat pe care il cautam cu totii, disperati dupa adevaratul fotbal, nu dupa mizeriile pe care ni le vand niste hoti, niste falsi, niste impostori.

Din pacate, echipa noastra a facut pasul inapoi dupa deschiderea scorului. Academia Rapid a prins curaj si chiar a ajuns sa controleze jocul pe finalul reprizei. In minutul 38, Daniel Niculae a primit o pasa in centrul careului stelist, a profitat de o neatentie a apararii noastre si a restabilit egalitate, 1-1. Asa s-a incheiat prima repriza.

In repriza secunda, Ion Ion a mutat rapid, introducandu-l pe Curt in locul lui Olaru. Steaua a pus din nou stapanire pe joc, iar Zamfirescu a lovit bara transversala in minutul 48, din lovitura libera. Cinci minute mai tarziu, Cadolar Curt a trimis o centare in careul rapidist, dar fostul FC Fcsbist, Iacob, a reusit sa respinga in corner.

In minutul 62, alt fost FC Fcsbist, Doru Bratu, a intrat dur la Zeciu si a fost eliminat. Din pacate, la doar un minut distanta, arbitrul i-a aratat al doilea galben si lui Predescu, pentru o presupusa simulare, eliminandu-l si pe stelist si restabilind egalitatea pe teren. Au fost doua decizii drastice luate de centralul Dima, varul oficialului FC Fcsbist, Mache Ianuli,  insa nu au influentat frumusetea meciului. Ba, mai mult, i-au permis lui Predescu sa mearga la galeria stelista, sa sarute frumoasa emblema a Stelei si sa sarbatoareasca cu fanii prezenti la meci.

Razboiul a continuat, in teren, dar mai ales in tribune, insa rezultatul de pe tabela nu s-a schimbat. Academia Rapid – Steaua Bucuresti s-a terminat la egalitate, scor 1-1. A fost unul dintre cele mai frumoase meciuri jucate in Romania, in ultimii ani, cu mult peste orice are de oferit Liga 1.

In tribune, suporterii au demonstrat din nou ce inseamna dragostea adevarata fata de echipe. Au facut coregrafii complicate, cu bannere frumoase si mesaje puternice. Au cantat tot meciul si au aratat ca fotbalul adevarat e doar acolo unde sunt suporterii. De altfel, mesajul stelistilor a spus totul:

„Echipe de tradiţie distruse de interese obscure / Mii de fani în liga a patra ce cântă din pasiune”

Asta inseamna fotbalul!

Va multumim, domnilor, pentru spectacolul oferit!