Steaua Peluza SUD

Cu cateva milioane, Steaua vine peste FCSB

Valeriu Iftime, poate cel mai putin dubios si cel mai bine crescut patron din Liga 1, a discutat astazi, pentru radio Sport Total FM, despre meciul dintre Academia Rapid si Steaua. Neasteptat, acesta a laudat cele doua echipe, dar mai ales suporterii lor si a anuntat ca promovarea Stelei in prima liga va aduce cu sine o schimbare a polilor de putere din fotbalul romanesc.

„Sper să se găsească cineva care să ridice mai sus aceste cluburi. Noi, la Botoșani, nu cred că vom avea acei suporteri vreodată. Mă uitam și la cei de la CSA Steaua, în Giulești, și vă spun că echipa asta cu bani investiți, nu mulți, să zicem 3 milioane de euro, vine peste FCSB. Asta ar trebui să-i dea de gândit lui Becali. O să fie prăpăd dacă ajunge această echipă în Liga 1″, a declarat patronul celor de la FC Botoșani pentru radio Sport Total FM.





Cuvintele lui Iftime nu trebuie sa surprinda. Daca e un afacerist serios, cu intentii serioase in ceea ce priveste fotbalul, e de inteles de ce si-ar dori ca si echipa lui sa aiba parte de asa suporteri. In Romania si chiar in restul lumii, astfel de dovezi de loialitate sunt rare. Nu gasesti peste tot mentalitatea, implicarea si stilul de viata de care dau dovada membrii Peluzei Sud. Pentru orice echipa serioasa, a avea aproape suporteri ca acestia este un plus inimaginabil.

Sunt putini cei care sunt dispusi sa recunoasca ceea ce a spus Iftime. Cuvintele lui sunt adevarate, nici nu are rost sa le dezbatem. Insa, in Romania, patronii de echipe nu sunt interesati sa aduca fani la stadion. Mai degraba, ei sunt intersati de spalari de bani, de obtinerea unor castiguri rapide, usoare, din simple calificari sau din tepe la transferuri. Spectacolul fotbalistic si fanii sunt intotdeauna ultimele pe lista. Drept dovada, stadioanele Ligii 1 sunt goale.

Trei milioane de euro este o suma mica. Dar sunt destui bani pentru Romania si chiar mai multi decat ai nevoie, daca faci o treaba serioasa si investesti si in tineri. Hagi a demonstrat deja acest lucru. Intr-un timp foarte scurt, acesta a reusit sa castige titlul, mizand pe tineri, nu pe transferuri facute pe multi bani.

Poate Steaua sa urmeze acelasi drum? Evident. Mai ales ca, spre deosebire de Viitorul, Steaua detine si un brand, un nume, o traditie, un palmares si niste suporteri fabulosi. Toate acestea la un loc pot da nastere unei forte de care sa se teama Europa fotbalistica, nu doar Romania.

Poate ca multi nu vor fi de acord cu cele spuse de Valeriu Iftime. Nu conteaza. Sambata, la un meci din Liga a IV-a, au fost prezenti peste 10 mii de oameni, care au cantat, au facut atmosfera si s-au bucurat. Negati asta, daca puteti!