CNA

Update: CNA a trimis scrisoare de atentionare pentru a evita confuzia Steaua – Fcsb

Colonelul Petrea, comandantul clubului Steaua, a fost prezent azi la Consililul National al Audiovizualului pentru a discuta folosirea de catre televiziuni si radiouri a numelui „Steaua” pentru a descrie echipa Fotbal Club Fcsb. Sedinta s-a terminat cu o noua victorie a Stelei.

Mai devreme, am anuntat ca PRO TV a fost amendata cu 10 mii de lei pentru difuzarea unei reclame in care isi dezinforma privitorii. Dar asta nu a fost totul. Iata ce a declarat vicepresedintele CNA, Rasvan Popescu:

„În urma nenumăratelor plângeri de ordinul sutelor pe care le-am primit, Consiliul a analizat această situaţie şi a ajuns la concluzia să trimită o scrisoare de atenţionare către radiodifuzori tocmai pentru a ieşi din această confuzie FCSB-Steaua, să folosească în spiritul informării corecte denumirea stabilită de instanţă pentru FCSB şi în acest fel publicul să nu mai fie confuzat în privinţa denumirii celor două cluburi (…) atenţionăm posturile ca, mai ales în privinţa titrării pe ecran, dar şi a comentatorilor din studio, să acorde atenţie acestei probleme.”

Pe scurt, CNA si-a facut in sfarsit treaba. Daca saptamanile trecute a refuzat sa ii amendeze pe cei care continuau sa tina in viata aceasta minciuna, consiliul a taiat astazi capete. Asteptati-va, asadar, la multe plansete din partea unor televiziuni care au cumparat meciurile FC Fcsbului din Europa League si care sperau sa poata minti oamenii in continuare.


Colonelul Petrea a explicat si el:

„FCSB nu mai are marcă. În accepţiunea specialiştilor, marca e compusă din mai multe elemente – un element grafic, şi aici vorbim de siglă, un element verbal şi aici vorbim de Steaua sau Steaua Bucureşti, deci dacă marca în esenţa ei i-a fost radiată acestui club, înseamnă că nu are dreptul de a folosi elementele din care este compusă marca. Noi ne dorim ca instituţiile de media să informeze corect opinia publică, adică marca Steaua Bucureşti să fie asociată în mesajul public cu deţinătorul de drept, adică Clubul Sportiv al Armatei Steaua.”

In discutiile cu membrii CNA, colonelul Petrea a prezentat si cele doua hotarari definitive ca argumente pentru sustinerea punctului de vedere al clubului Steaua.

Vin vremuri grele pentru televiziunile care s-au pus pres in fata individului din Pipera.